Dagje uit

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste tips voor een dagje uit!

Nederland heeft op het gebied van een dagje uit veel te bieden. Door het hele land zijn er voldoende mogelijkheden voor een leuk dagje weg. Hieronder vindt u een aantal originele uitstapjes voor plezier met de hele familie.

Op zoek naar een leuk dagje uit in Nederland?

Mocht u al weten waar u naar toe wilt, klik dan op een van de onderstaande provincies, steden of eilanden. Dan vindt u een groot overzicht van alle leuke dagjes weg in die regio.

Dagje uit in de Randstad

Voor een leuk dagje weg bent u in de Randstad altijd op het juiste adres. Naast de algemene daguitjes (zie hieronder) kunt u zichzelf en uw vrienden eens lekker laten verwennen in één van de high tech sauna’s en beautycenters van het westen.

Zo is er in Amsterdam Dr. Fish waar u zich kunt laten masseren door kleine visjes. Daarnaast is er in Rotterdam Float Plaza waar er heerlijk gewichtloos ontspannen kan worden op het water. Verder heeft Spa en Wellness in Den Haag een compleet aanbod voor ontspanning en fitness. Kortom, voor een dagje beauty en ontspanning moet u in de Randstad zijn!

Uitje in de provincie

In iedere provincie zijn er ook voldoende mogelijkheden voor een leuk dagje weg. Heeft u er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om met de familie naar de sterren en planeten van ons melkwegstelsel te kijken? Zo kunt u naar de Cosmos in Overijsel of naar de Sterrenwacht in Flevoland voor een heerlijke dagje/avondje sterrenkijken.

Daarnaast kunt u in de zomer lekker langs de IJsboederij Dommerholt in Gelderland om te zien hoe ambachtelijk ijs wordt gemaakt. Houdt u meer van Aardbeien? Ga dan naar Aarbeienland in Limburg. Tot slot kunt u samen met de kinderen uw verkeerskennis testen in het verkeerspark in Drenthe. Wilt u nog meer originele uitjes bekijk dan de pagina uitjes.

Dagje weg op een eiland

Naast genieten van het strand of lekker een dagje uitwaaien zijn er nog voldoende dingen te doen op de waddeneilanden van Nederland. Zo kunt u lekker een dagje gaan fietsen op Vlieland. Of u u gaat wadlopen naar Ameland om vervolgens gratis weer terug te gaan met de boot.

Maar er zijn ook nog originelere uitjes zoals Oesters zoeken op Texel en een strandrondrit op Terschelling. Gaat u met de kinderen naar het eiland? Klik hieronder op een van de eilanden voor een compleet overzicht van alle daguitjes op de waddeneilanden.

Heeft u nog niet besloten waar u heen wilt of gaat u liever een actief dagje weg? Ga dan terug naar de homepagina voor een overzicht van wat u nog meer kunt doen, want…

Er is altijd iets te doen in Nederland!