Dagje uit

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste tips voor een dagje uit!

Nederland heeft op het gebied van een dagje uit veel te bieden. Door het hele land zijn er voldoende mogelijkheden voor een leuk dagje weg. Hieronder vindt je een aantal originele uitstapjes voor plezier met de hele familie.

Op zoek naar een leuk dagje uit in Nederland?

Mocht je al weten waar je naar toe wilt, klik dan op één van de onderstaande provincies, steden of eilanden. Dan vindt je een groot overzicht van alle leuke dagjes weg in die regio.

Dagje uit in de Randstad

Voor een leuk dagje weg ben je in de Randstad altijd aan het juiste adres. Naast de algemene daguitjes (zie hieronder) kun je jezelf en jouw vrienden eens lekker laten verwennen in één van de high tech sauna’s en beautycenters van het westen.

Zo is er in Amsterdam Dr. Fish waar je je kunt laten masseren door kleine visjes. Daarnaast is er in Rotterdam Float Plaza waar er heerlijk gewichtloos ontspannen kan worden op het water. Verder heeft Spa en Wellness in Den Haag een compleet aanbod voor ontspanning en fitness. Kortom, voor een dagje beauty en ontspanning moet je zeker in de Randstad zijn!

Uitje in de provincie

In iedere provincie zijn er ook voldoende mogelijkheden voor een leuk dagje weg. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om met de familie naar de sterren en planeten van ons melkwegstelsel te kijken? Zo kun je naar de Cosmos in Overijsel of naar de Sterrenwacht in Flevoland voor een heerlijke dagje/avondje sterrenkijken.

Daarnaast kun je in de zomer lekker langs de IJsboederij Dommerholt in Gelderland om te zien hoe ambachtelijk ijs wordt gemaakt. Hou jij meer van Aardbeien? Ga dan naar Aardbeienland in Limburg. Tot slot kun je samen met de kinderen jouw verkeerskennis testen in het verkeerspark in Drenthe.

Dagje weg op een eiland

Naast genieten van het strand of lekker een dagje uitwaaien zijn er nog voldoende dingen te doen op de Waddeneilanden van Nederland. Zo kun je lekker een dagje gaan fietsen op Vlieland. Of je gaat wadlopen naar Ameland om vervolgens gratis weer terug te gaan met de boot.

Maar er zijn ook nog originelere uitjes zoals oesters zoeken op Texel of een strandrondrit op Terschelling. Ga je met de kinderen naar het eiland? Klik hieronder op één van de eilanden voor een compleet overzicht van alle dag uitjes op de Waddeneilanden.

Er is altijd iets te doen in Nederland!