Bosschebollen eten in Den Bosch

Wattedoen bij verveling? Bosschebollen eten in Den Bosch!

Bosschebollen eten in Den Bosch

Wij , 4 vrienden vanaf de basisschool, inmiddels bijna 20 en doen graag eens wat anders dan anderen. Eigenlijk vervelen wij ons nooit! Wij gaan graag op zaterdagen en ook zondagen met elkaar eropuit. Dit lukt ons gemiddeld 1 of 2 keer per maand en daar genieten we van!

We hebben allen een leuke baan, bijna allemaal een vriendin en vriend en Call us creazy! als we eropuit gaan besluiten we vaak op de dag zelf wat we gaan doen en dat varieert van een middagje competitie bowlen, naar het strand gaan of voetballen in het bos of winkelen maar ook naar een museum of workshop volgen. we gaan wel eens een weekend weg en wat we doen? Het maakt ons niet uit! Zo besluit iedere keer als we met z´n vieren erop uit gaan een dag, 1 iemand wat we gaan doen. en laat nou ‘crazy’ Jan besluiten dat we Bosschebollen gaan eten in Den Bosch..

Bosschebollen eten

Misschien niet een uitdagende activiteit maar dat is het dus wel. We wonen namelijk allemaal in Arnhem en tja daar heb je niet de echte, want daar gaat het vandaag wel om! Dus het besluit is gemaakt, we ontmoeten elkaar om 10 uur en gaan met elkaar na een goede kop koffie nu nog zonder Bosschebol richting Den Bosch. We krijgen ook een opdracht mee van onze vriendinnen, we moeten de echte ook mee terug nemen naar Arnhem. Daar gaan we! Richting Den Bosch of moeten we zeggen ‘s-Hertogenbosch?

Na een klein uurtje zijn we in het centrum van Den Bosch. We hebben in de auto uitgebreid besproken hoe we de enige echte Bosschebol zullen vinden. Zo hebben de meeste bakkers uiteraard de lekkerste maar vinden wij de echte. We lezen onderweg op internet ook dat je zelfs een workshop kunt volgen. Het gaat kennelijk ook om de kenmerkende chocoladefondant. Binnen 1,5 uur kunnen de kneepjes en geheimen van de Bosschbol ontrafelen en zelf maken!

Interesse voor een workshop Bosschebollen maken? Kijk hier naar de mogelijkheden.

Helaas is deze dag de workshop vol en vervolgen wij onze zoektocht naar de enige echte Bosschebol. Maar eerst even een hapje eten want zo’n zoektocht maakt hongerig.

Cultuurstad

Den Bosch wordt ook wel de Cultuurstad van het zuiden genoemd. Den Bosch heeft veel historische steegjes, veel restaurantjes en musea en winkeltjes. In Den Bosch zijn ze allemaal hel gastvrij, want als wij een paar mensen aanspreken waar wij de lekkerste Bosschebollen kunnen eten zijn ze er allemaal stellig van overtuigd dat we deze vinden bij Banketbakkerij Jan de Groot zijn. Deze banketbakkerij verkoopt ze niet alleen maar levert in heel Den Bosch ook aan tal van bedrijven de enige echte Bosschebol!

Banketbakkerij Jan de Groot
Stationsweg 24
‘s-Hertogenbosch

De keuze is reuze en na een heerlijk Bosschebol nemen we niet 1 doos mee terug naar Arnhem maar wel 2! Inclusief een aantal tassen vol nieuwe kleren en wat leuke cadeaus ( ja, ja heren kunnen ook shoppen:) ) gaan we met een volgeladen auto terug richting Arnhem.

Op naar het volgende avontuur!

Groet Erik, Bas, Jan en Marc