Dagje WILDLANDS Emmen

Janna en Henk gaan met hun neefjes een dagje naar WILDLANDS Emmen. Daar zien ze de meest prachtige dieren en maken ze veel leuke dingen mee.

Dagje WILDLANDSEmmen

Wij zijn echte dierentuin fanaten en dan mag een dagje Wildands Emmen niet ontbreken! Wij komen uit Delft en Emmen ligt nou niet echt om de hoek voor ons, vandaar dat wij deze dag extra vroeg er op uit gaan om vlak voor opening van het park er te zijn zodat wij een hele dag in het park kunnen vertoeven. Wij hebben zelf nog geen kinderen en deze dag gaan onze twee neefjes van 9 en 12 met ons mee.

Wij deden wat voorwerk online over het park. Wildlands, voluit Wildlands Adventure Zoo Emmen, is opgedeeld in 3 thema gebieden: Jungola, Serenga en Nortica en dan is er nog een overdekte speeltuin genaamd Animazia. WILDLANDS was voorheen Dierentuin Emmen.

 

We zijn er!

Bij binnenkomst krijg je een plattegrond van het park en zijn we bij het Kompasplein. Daar zien we gelijk dat het park is opgedeeld in de drie thema’s. Onze neefjes waren er al snel uit we gaan eerst naar Nortica.

Nortica de naam zegt het al misschien het is een pool-themagebied, onze neefjes wilden er erg graag heen om de ijsberen te spotten. daarnaast zagen we daar nog Zeeleeuwen en pinguïns en uilen. Het is een prachtig gebied, het ziet er uit als groot havengebied met poolstation waar we de jongens niet meer weg kregen doordat je er allerlei proefjes kan doen. Er is een super leuke zeeleeuwenshow!

Het is redelijk druk vandaag maar doordat het een groot uitgerekt terrein is kan iedereen echt overal rustig rond kijken en is er alle tijd om alles goed te bewonderen.

Op onderzoek uit

Wij wilden zelf graag naar het jungle-thema Jungola. In het bijzonder voor mij is de prachtige Vlindertempel. De Vlindertempel is een groot leefgebied voor olifanten en Rimbula. Het blijkt dat het de grootste tropische (dierentuin)kas ter wereld is. Naast de imposante olifanten zijn er ook vlinders, van die schattige doodshoofdaapjes, ringstaartmaki’s, slingerapen, gibbons maar spotten we  er ook krokodillen, en heel veel verschillende vogelsoorten! Wij hebben hier een hele tijd rond gelopen. Ook hier raak je niet uitgekeken!

Het is de hoogste tijd voor wat extra vertier want naast dierentuin zijn hier ook leuke attracties! Eerst even wat eten en drinken voordat we het avontuur aangaan in de Rimbula River! Wat een mooie tocht was dit! In een soort bamboe-achtig bootje voeren we langs prachtig nagemaakte gebieden. Tijdens deze tocht kreeg je uitleg en zagen we prachtige dieren, mooie watervallen en bijzondere planten.

Uiteraard willen we alle gebieden bekijken en lopen we richting de Serenga dat is de savanne-themagebied. Er is voor ieder thema een verhaal bedacht in dit gebied is dat het verhaal van MOMMA Dunia die een natuurreservaat heeft opgericht en dat nu wordt beschermd door haar nazaten. Hier zien we dieren die onze neefjes dan weer interessanter vinden. We komen bijna in aanraking met leeuwen, nijlpaarden, bavianen, zebra’s, neushoorns en giraffes. Maar Serenga heeft ook een attractie waar de neefjes al de hele dag op wachten! Vol goede moed durven we het wel aan, de achtbaan Tweestryd!  We stappen per 2 in soort van mijn karretjes en roetsjen razendsnel en doodeng over de achtbaan heen!

Een te gekke ervaring

Duizelig en vooral ik ben een tikkeltje misselijk, komen we de achtbaan uit. Onze neefjes hebben de smaak te pakken en willen ook graag nog naar de Serenga safari. Die ochtend was het daar nog erg druk maar nu kunnen we zo instappen in een oude truck. De safaritocht gaat over de savanne, we zijn letterlijk in het leefgebied van de neushoorn en de giraffes. Het engste van deze tocht was de brug waar we over gingen.

Doordat we in allerlei thema gebieden kwamen kom je in een hele andere sfeer bij de dieren. We komen alles te weten over de dieren en de natuur. Tot slot gaan we nog even naar het overdekte speeltuin. De jongens leven zich nog even uit en wij zitten op het terras te genieten van wat lekkers en een drankje.

Wij waren er slechts 1 dag, maar zouden er wel 2 dagen kunnen rondlopen. WILDLANDS is een prachtig themapark waar je niet uitgekeken raakt en waar echt heel veel te beleven is voor jong en oud! De unieke attracties in het park en de uitgestrekte thema’s met heel veel leuke expedities, het personeel verteld met volle passie over de dieren en diverse ontdekkingstochten in Jungola, Serenga of Nortica kun je meer kennis vergaren over de dieren, planten. Wij komen er graag nog een keertje terug!

Groetjes, Janna en Henk en de neefjes Bart en Robin