Wat te doen in Drenthe

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes in Drenthe, maar ook de leukste evenementen!

Wat te doen in Drenthe

Wat te doen in Drenthe. In het noordoosten van Nederland, grenzend aan Overijssel en Friesland, vindt u de prachtige provincie Drenthe. Kenmerkend voor de provincie Drenthe zijn de bossen, heidevelden en natuurlijk de hunebedden.

Wat is er allemaal te doen in Drenthe?

drenthe-veld Hunebedden zijn oude grafmonumenten die bestaan uit grote zwerfkeien. Van de 53 hunebedden in Nederland staan er wel 51 in Drenthe.

Genieten van de Drentse natuur

In Drenthe kunt u vooral fietsend uitstekend de schitterende natuur beleven. Geniet onderweg van de prachtige heidevelden, ervaar de rust en ruimte van de provincie en bezoek eens een van de Nationale Parken. Hier vindt u een aantal fietsroutes en wandelroutes.

Leuke uitjes in Drenthe

In Drenthe kunt u leuke workshops volgen die geschikt zijn voor zowel grote als kleine groepen zoals een verjaardag, een bedrijfsuitje of een gezellig middagje weg met uw zussen.

Na een leuke middag weg bent u van harte welkom in één van de beautycenters in Drenthe waar u heerlijk kunt genieten van sauna’s, stoombaden of een massage. Wilt u lekker (online) winkelen voor uw huis of voor andere leuke accessoires? Kijk dan eens bij de woon-webwinkels.

No feed items found.

Bezienswaardigheden in Drenthe

drenthe-dierenparkEén van de bekendste attracties in het noorden van Nederland is Dierenpark Emmen. In deze mooie dierentuin in Drenthe vindt u tientallen diersoorten die zoveel mogelijk leven zoals in de vrije natuur.

Loop tussen de Humboldt-pinguïns door, zie de olifanten ravotten en ontdek de haaien. Natuurlijk moet u ook eens een bezoekje brengen aan het Hunebedcentrum in Borger. Het Hunebedcentrum is een startpunt voor een onvergetelijke reis naar de prehistorie. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan het Drents Museum. Vind hier meer informatie over dierentuinen en musea in Drenthe.

Uitjes in de TT Hall

Het gehele jaar door worden er in de TT Hall in Assen allerlei leuke evenementen georganiseerd. Van vlooienmarkten tot creadagen en van de meest complete kunstbeurs van Noord-Nederland tot De HuisDier Dagen, u vindt het hier allemaal! Neem snel een kijkje op de eigen website of in de agenda.

TT Assen

drenthe-ttHet bekendste evenement in Drenthe is natuurlijk de TT in Assen. Elk jaar komen bezoekers van heinde en verre om een weekend in juni te genieten van deze motorrace. Alle Grand Prix klassen komen tijdens deze motorrace aan bod. Een evenement dat de echte motorliefhebber niet mag missen!

 

Markten in Drenthe

In Valthermond is er iedere zaterdag en zondag een snuffelmarkt in de Oude Steenfabriek. Met een entree van slechts 1 euro inclusief een kopje koffie of thee is deze markt zeker een bezoekje waard!

In Roden is er altijd wat te doen! in september staat het dorp op zijn kop met de jaarlijkse Rodermarkt. Een hele week wordt er gefeest en gedanst met als topper de Rodermarkt op de dinsdag. Er zijn uiteraard nog veel meer markten in de provincie Drenthe. Bekijk hier veel meer info over diverse markten.

Drenthe doet wat met je!

 

Wat te doen in steden
 • Wat te doen in Amsterdam
 • Wat te doen in Den Haag
 • Wat te doen in Eindhoven
 • Wat te doen in Haarlem
 • Wat te doen in Maastricht
 • Wat te doen in Middelburg
 • Wat te doen in Rotterdam
 • Wat te doen in Twente
 • Wat te doen in Valkenburg
 • Wat te doen in Volendam
Wat te doen op de waddeneilanden
 • Wat te doen op Ameland
 • Wat te doen op Terschelling
 • Wat te doen op Vlieland
 • Wat te doen op Texel

Evenement of uitje toevoegen?

Wilt u informatie over het plaatsen van uw uitje, evenement of heeft u een klacht?

Neem contact op
T: 0594-555013
E: info@wattedoenvandaag.nl