De leukste uitjes in Drenthe

Wat te doen in Drenthe? De provincie bij uitstek voor watersport, maar er is zoveel meer te beleven in Drenthe.
 
De leukste evenementen in Drenthe

Wat te doen in Drenthe? De provincie bij uitstek voor evenementen, maar er is zoveel meer te beleven in Drenthe.
 
Wat te doen in Drenthe

Wat te doen in Drenthe. In het noordoosten van Nederland, grenzend aan Overijssel en Friesland, vindt u de prachtige provincie Drenthe. Kenmerkend voor de provincie Drenthe zijn de bossen, heidevelden en natuurlijk de hunebedden.

Wat is er allemaal te doen in Drenthe?

drenthe-veld Hunebedden zijn oude grafmonumenten die bestaan uit grote zwerfkeien. Van de 53 hunebedden in Nederland staan er wel 51 in Drenthe.

Genieten van de Drentse natuur

In Drenthe kunt u vooral fietsend uitstekend de schitterende natuur beleven. Geniet onderweg van de prachtige heidevelden, ervaar de rust en ruimte van de provincie en bezoek eens een van de Nationale Parken. Hier vindt u een aantal fietsroutes en wandelroutes.

Leuke uitjes in Drenthe

In Drenthe kunt u leuke workshops volgen die geschikt zijn voor zowel grote als kleine groepen zoals een verjaardag, een bedrijfsuitje of een gezellig middagje weg met uw zussen.

Na een leuke middag weg bent u van harte welkom in één van de beautycenters in Drenthe waar u heerlijk kunt genieten van sauna’s, stoombaden of een massage. Wilt u lekker (online) winkelen voor uw huis of voor andere leuke accessoires? Kijk dan eens bij de woon-webwinkels.

Bezienswaardigheden in Drenthe

drenthe-dierenparkEén van de bekendste attracties in het noorden van Nederland is Dierenpark Emmen. In deze mooie dierentuin in Drenthe vindt u tientallen diersoorten die zoveel mogelijk leven zoals in de vrije natuur.

Loop tussen de Humboldt-pinguïns door, zie de olifanten ravotten en ontdek de haaien. Natuurlijk moet u ook eens een bezoekje brengen aan het Hunebedcentrum in Borger. Het Hunebedcentrum is een startpunt voor een onvergetelijke reis naar de prehistorie. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan het Drents Museum. Vind hier meer informatie over dierentuinen en musea in Drenthe.

Uitjes in de TT Hall

Het gehele jaar door worden er in de TT Hall in Assen allerlei leuke evenementen georganiseerd. Van vlooienmarkten tot creadagen en van de meest complete kunstbeurs van Noord-Nederland tot De HuisDier Dagen, u vindt het hier allemaal! Neem snel een kijkje op de eigen website of in de agenda.

TT Assen

drenthe-ttHet bekendste evenement in Drenthe is natuurlijk de TT in Assen. Elk jaar komen bezoekers van heinde en verre om een weekend in juni te genieten van deze motorrace. Alle Grand Prix klassen komen tijdens deze motorrace aan bod. Een evenement dat de echte motorliefhebber niet mag missen!

Drenthe doet wat met je!

Nog meer leuke ideeën en tips