Trip naar Madurodam

Supertip! Een dagje naar Madurodam!

Daar zijn we weer! De 4 vrienden die er graag met elkaar op uit gaan in Nederland! Deze keer is het aan Jan te bepalen wat we gaan doen en dat werd dus een dagje richting Zuid-Holland, want jan had een dag uit gepland naar Madurodam!  We gingen deze zaterdag vroeg op pad! We hebben allen Madurodam nog nooit bezocht dus dat werd tijd!

Trip naar Madurodam

Madurodam is een bekend Nederlands miniatuurstad in Den Haag, alles is hier op een schaal van 1 op 25. De meest bekende maquettes van gebouwen uit heel Nederland worden hier getoond. Na een gezellige auto rit kwamen we aan in Den Haag waar we op zoek gingen naar de eigen parkeerplaats die Madurodam heeft. Deze was goed te vinden en voor € 9 kan je hier de hele dag je auto parkeren. Op naar het park!

madurodam

Bij binnenkomst waren we eigenlijk een beetje verbaasd. In plaats van dat we gelijk allemaal “kleine huisjes” te zien kregen, werd ons verzocht om een ruimte binnen te gaan waar we een soort introductie kregen over het park. Er was een groot scherm te zien en er werd een verhaal verteld over de geschiedenis van George Maduro. Wisten wij veel dat Madurodam dus eigenlijk een oorlogsmonument is, is dit uitje dus niet alleen leuk, maar ook nog leerzaam!

Wanneer we de afgesloten ruimte uit lopen hebben we gelijk een compleet overzicht over het park. Verschillende smalle paadjes lopen door alle miniatuur gebouwtjes door. We zijn zo onder de indruk dat we vergeten dat er langs het pad waar we lopen ook al verschillende dingen zijn te bezichtigen. We lopen door en slalommen langs kinderwagens en ouders die hand en hand met hun kinderen de paadjes bewandelen. Het is druk en dat is geen handige combinatie met de smalle paadjes.
Doordat er geen vaste wandelroute is zijn we even aan het puzzelen hoe we het beste kunnen lopen om alles te bekijken. En er valt nogal wat te zien! We zien de Dom toren van Utrecht, de kaasmarkt in Alkmaar, het rijksmuseum van Amsterdam, de haven van Rotterdam, de hunebedden van Drenthe, het station van de stad Groningen, mediahoofdstad Hilversum, de molens van Kinderdijk en meerdere vliegtuigen die over de landingsbanen van Schiphol rijden.

Naast het bewonderen van alle hotspots van Nederland is er ook veel te doen in het park. Voor het jongere publiek (en stiekem ook heel leuk voor onszelf) kunnen we bij de Mars fabriek een kleine mars scoren door kleingeld in te werpen. Een vrachtwagentje rijdt over het terrein en na de productie van de reep wordt deze voorgereden zodat we deze kunnen opsnoepen. We kunnen onze spierballen testen door kaasblokken op te tillen, brandjes blussen en het Haarlemmermeer droog leggen.

madurodam

Het is helaas niet heel mooi weer wanneer wij Madurodam bezoeken en dat is voor ons de reden om de wateractiviteiten over te slaan. Het merendeel van het park is buiten dus is het zeker aan te raden om Madurodam te bezoeken wanneer het droog is.

Na alles te hebben bekeken drinken we even wat in het café wat een mooi uitzicht heeft over alles wat Madurodam te bieden heeft. We kletsen wat na en vinden het leuk om dit een keer te hebben gezien, maar het is voor ons niet iets om regelmatig naar toe te gaan. Daarvoor zit er te weinig verandering in het park. Na ons drankje lopen we nog even door de winkeltjes heen voor een souvenir en lopen we terug naar de auto. Erg leuk om te zien wat ons kleine kikkerlandje eigenlijk allemaal voor moois heeft en we zitten vol ideeën wat ons volgende uitje gaat worden. Al met al, een hele leuke en leerzame dag!

Ga zeker eens een keer naar Madurodam! Madurodam MOET je meemaken!

Groet van de kameraden; Erik, Bas, Jan en Marc.