Paar dagen genieten op de Veluwe

Er even lekker op uit? Ga naar de Veluwe!

Altijd zien we van die mooie foto’s voorbij komen op Social Media over de Veluwe… Zullen we eens heengaan?

Voor beide was het al weer een tijdje geleden dat we er zijn geweest. Wij dachten, waarom ook niet en wat is er mooier om middenin de natuur eens te gaan logeren.

Roderwolde

Paar dagen genieten op de Veluwe

We boeken een nachtje weg in de immens populaire boshut bij Cantharel vd Valk in Apeldoorn.  En afgelopen week was het zover! We gaan lekker vroeg in de auto van Drenthe richting Gelderland.

Eenmaal aangekomen hebben we eerst heerlijk geluncht en aansluitend gingen we de fietsen inspecteren die we hadden gehuurd in het boshuisje bij het hotel.

Dit waren niet de fietsen die we voor ogen hadden aangezien we lichtelijk verwend zijn met onze ondersteunende fietsen. We hebben toen gekozen om iets bij te betalen waarna we heerlijk rond zijn gaan toeren op E-Choppers.

Touren op de E-Chopper

We kregen een prachtige route mee die we konden rijden via knooppunten.

Deze bracht ons door plaatsen zoals Hoog Buurlo met zijn schaapskooi, Hoog Soeren waar we bij het wildscherm zijn gestopt. Dat bracht een klein gelukje met zicht mee. We zagen er een groep wilde zwijnen met frislingen! Onze trip op de E-Chopper langs de dorpen kon niet meer stuk.

In Kootwijk, het kleinste dorp van de gemeente Barneveld met zijn mooie Kootwijker zand zijn we ook gestopt om de zandloper te beklimmen wat een wijds uitzicht heb je van deze 13,5 meter hoge toren. Echt adembenemend.

Nadat we de route van 35 km hadden volbracht hebben we heerlijk gegeten en nog een wandeling gemaakt achter het hotel. Vanuit het hotel kun je alle kanten op. Je loopt rechtstreeks de natuur in.

Haven Terschelling

Paleis het Loo

De volgende dag zijn we na een goed ontbijt aan onze 2e E-Choppers tour begonnen. Deze tour van ongeveer 40 km is genieten! De prachtige omgeving en niet alleen de leuke dorpjes maar ook van de heerlijk bosrijke omgeving met veel heide.

Her en der spotten we een paar edelherten in het bos en zijn we gestopt bij de waterval van Loenen om even de benen te strekken. Van het wandelen kwam die dag niet veel terecht omdat we een lange knooppunten route hadden.

Daarom besloten we om ook nog even een kijkje te nemen in de tuinen van Paleis het Loo.

Roderwolde

Wandelen door de tuin

Nadat we een show hadden gehad van de ‘huis’ pauw liepen we door de tuin van Paleis het Loo. Wat een pracht en praal! Verschillende waterpartijen en grind met buxus wisselen elkaar af met mooie bloemen in de perken.

Alles is op elkaar afgestemd en je kunt zien dat de tuin door man en macht wordt onderhouden. Via de stallen zijn lopen we terug, en hier kun je ook nog allerlei voertuigen van de Oranjes bezichtigen.

Eenmaal terug bij het hotel zijn er het er al snel over eens. We hebben weer een geweldige trip gehad en gaan zeker nog eens terug om nog meer van de omgeving te zien.

Na deze heerlijke 2 dagen op de Veluwe hebben nog lang niet alle mooie plekjes gezien.

Tot de volgende!

Groetjes Monique en Daniëlle