Een dag eropuit in de provincie Groningen

Ga er ook een dag op uit in de provincie Groningen! 

Deze zonnige zaterdag gaan we met het gezin een dagje weg in de provincie Groningen. Ons gezin bestaat uit, ouders en een meisje van 7 jaar oud en jongen van 4 jaar oud. De dagjes weg dienen voor ons hierom vooral vermakelijk te zijn voor de kinderen. Want heel cliché, zolang zij het leuk hebben dan hebben wij het ook leuk.

Een dag eropuit met het gezin in de provincie Groningen.

Na diverse tips van vrienden te hebben ontvangen en ook even op internet gestruind te hebben gaan we vroeg in de ochtend op weg naar Pieterburen. Dit is een plaatsje helemaal bovenin de provincie Groningen dus nog wel even een eindje rijden.
Wat gaan we doen in Pieterburen? Naar het zeehondencentrum natuurlijk! Deze interessante en ook zeer vermakelijke dieren worden al sinds jaar en dag verzorgd in Pieterburen.

Zeehondencentrum Pieterburen

Sinds een aantal jaren heet de organisatie Zeehondencentrum Pieterburen maar in de volksmond is de opvang vooral nog bekend als de zeehondencrèche. Vele mensen gingen hier zelf als klein kind naartoe en gaan nu op pad met hun eigen kinderen. In mijn gedachten was het zeehondencentrum dan ook groter dan het in werkelijk is. Bij binnenkomst worden we verwelkomd door een enthousiaste vrijwilligster. Het zeehondencentrum wordt voornamelijk gerund door vrijwilligers uit Nederland maar ook veel uit het buitenland. Tijdens ons bezoek liepen we door het gehele zeehondencentrum heen met uiteraard in uitzondering van achter de schermen. Overal wordt je diverse informatie getoond over de zeehonden die zijn opgevangen en vrijgelaten en hoe dit allemaal in zijn werk gaat.

Op het moment dat wij een bezoekje brachten waren er drie kleine zeehondenpups aanwezig. Ook wel huilers genoemd. Deze waren toch wel het schattigst van allemaal. Ze werden zelfs nog gevoerd toen we er waren en konden dit prima volgen achter het glas.

Het zeehondencentrum heeft ook een aantal baden voor zeehonden buiten. Deze baden zijn voor zeehonden die een aantal stadia verder zijn in hun tocht weer terug naar de zee. Wat uiteraard het uiteindelijke doel van het zeehondencentrum is. De opvang en weer vrijlating van de dieren.
Na een aantal uren te hebben doorgebracht in het zeehondencentrum merken we dat de kinderen genoeg gezien en hebben. Het is nu ongeveer 12.00 uur dus kunnen we nog wat anders gaan doen! Tijd zat nog.

Lees meer over Zeehondencentrum Pieterburen

Garnwerd aan zee

Het is lunchtijd dus onderweg in de auto komen we langs Garnwerd. Nou weten we dat hier een heel leuk restaurant zit genaamd Garnwerd aan zee. De naam zegt het al, dit restaurant ligt aan het water. We gaan lekker buiten op het terras zitten want de zon schijnt nog aangenaam en het is ongeveer 18 graden dus wij redden ons prima! Na een lekker lunch gaan we weer in de auto en vertrekken we richting Groningen. Omdat we al entree hebben betaald bij Pieterburen en buiten de deur hebben geluncht zijn we nu op zoek naar een uitje wat niet veel of zelfs helemaal geen geld kost. Een vriendin schiet hierbij te hulp na een appje met de vraag of zij nog wat leuks wist. De kinderboerderij in het Stadspark in Groningen. Gratis entree, veel dieren en ook nog eens een leuke speeltuin erbij.

Kinderboerderij Stadspark Groningen

Op naar Groningen! De navigatie brengt ons gemakkelijk naar de plaats van bestemming. De parkeerplaats is iets verwijderd vanaf de kinderboerderij maar gezien deze midden in het Stadspark zit is de wandeling ernaartoe geen straf. Een betonnen pad leidt ons richting de kinderboerderij. Het geluid van een pauw in de verte vertelt ons waar we naartoe moeten. Na een paar minuten lopen zijn we bij de Kinderboerderij Stadspark. Wat een leuke plek! Dat dit verstopt zit zo midden in de stad en nog gratis is ook, ideaal voor kinderen tot ongeveer 10 jaar oud.
Aan de ene kant zit de speeltuin en afgesloten aan de andere kant zit de kinderboerderij.

Zo kun je er ook voor kiezen om alleen naar de speeltuin of alleen naar de kinderboerderij te gaan. Bij binnenkomst worden we al verwelkomd door een aantal geitjes en er loopt zelfs een koe los rond. Wat fantastisch om deze dieren bij elkaar te zien. Bij de kinderboerderij zit een kiosk waar je voor leuke tarieven een kop koffie, chocomelk, thee en wat lekkers kunt halen. Ook diverse ijsjes zitten in het assortiment dus voor ieder wat wils. De tijd vliegt voorbij en voor we het weten is het al weer etenstijd en dus tijd om naar huis te gaan. Op de weg naar huis zien mijn kinderen het bord van de grote gele M. Oké dan, voor deze ene keer om deze gezellige dag met het gezin leuk af te sluiten.

Eropuit in Groningen is een goed idee!