De leukste uitjes in Overijssel

Wat te doen in Overijssel? De provincie bij uitstek voor watersport, maar er is zoveel meer te beleven in Overijssel.
 
De leukste evenementen in Overijssel

Wat te doen in Overijssel? De provincie bij uitstek voor evenementen, maar er is zoveel meer te beleven in Overijssel.
 
Wat te doen in Overijssel

Wat te doen in Overijssel. In het oosten van Nederland vindt u de provincie Overijssel. Overijssel bestaat uit drie landstreken: de Kop van Overijssel, Salland en Twente. De natuurrijke provincie bestaat voor een groot deel uit bos- en natuurgebieden.

Wat is er allemaal te doen in Overijssel?

Nationaal Park ‘De Weerribben’ en ‘De Sallandse Heuvelrug’ zijn de bekendste natuurparken van Overijssel. Als u van een actieve vakantie houdt, dan biedt Overijssel u een scala aan mogelijkheden. U kunt er fantastisch fietsen, wandelen, zwemmen en varen.

Musea en bijzondere gebouwen

overijssel-bijzondere-gebouwenMidden in het centrum van Kampen staat het Stedelijk Museum Kampen. Het heeft vier hoofdonderwerpen: water, religie, rechtspraak en het huis van Oranje. Hier vindt u meer musea. Kasteel Het Nijenhuis te Wijhe is een van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel. De geschiedenis van het kasteel begint in de late Middeleeuwen. Bekijk hier meer bijzondere gebouwen.

Attractieparken in Overijssel

overijssel-hellendoornAvonturenpark Hellendoorn biedt volop vermaak voor jonge gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Ieder jaar in oktober wordt het park omgetoverd tot ‘Heksendoorn’. Heksen en andere griezelige figuren voeren de boventoon in een park dat tegen die tijd bezaaid is met pompoenen, spinnenwebben, punthoeden en bezems. Kom langs en huiver! Bekijk hier meer informatie over dit attractiepark en andere parken.

Uitje naar de Deventer Boekenmarkt

De Deventer Boekenmarkt is de grootste boekenmarkt van heel Europa. Met ruim 6 kilometer aan kramen zijn hier altijd vele duizenden boeken te vinden. Tijdens deze markt in augustus is er ook een programma met muziek, kunst en speciale exposities. De boekenmarkt vindt plaats op de Deventer IJsselkade en in de binnenstad. Bekijk hier andere leuke daguitjes.

Andere leuke uitjes

In Overijssel vindt u een rijk aanbod aan leuke activiteiten voor jong en oud. Wilt u een culinaire of creatieve middag beleven? Doe dan mee aan één van de workshops in Overijssel. Dit is leuk voor bijvoorbeeld bedrijfsuitjes of familiedagen. Wilt u juist gaan voor ontspanning? Dan biedt Overijssel u genoeg sauna’s en beautycenters waar u kunt genieten van de sauna’s, baden of massages. Bent u op zoek naar leuke woonaccessoires? Dan moet u eens een kijkje nemen bij de woonwinkels.

Twentse Vlooienmarkt

overijssel-twentse-vlooienmarktIn april vindt de jaarlijkse Twentse Vlooienmarkt plaats. In het Expo Center in Hengelo vindt u hier maar liefst 1000 kraampjes met tweedehands spullen en snuisterijen. Bekijk hier meer evenementen die in Overijssel plaatsvinden!

Het mag duidelijk zijn: voor een leuk dagje uit met het hele gezin of voor een geslaagde vakantie gaat u naar Overijssel!

Bekijk ook:
Kinderuitjes in Overijssel
Activiteiten in Overijssel

Nog meer leuke ideeën en tips