Zeehondentocht op Texel

Op Texel? Ga dan zeker mee op een Zeehondentocht!
Even een midweek naar Texel dan kan een zeehondentocht toch niet ontbreken. Dat het een bijzondere tocht zou worden wisten wij vooraf nog niet.
 

Zeehondentocht op Texel

 
Als het weer het toelaat varen ze 2x per dag over de Waddenzee naar de marine haven van Den Helder. Erik en Karin Rossing hebben sinds een aantal jaren hun buffetrestaurant in Eext ingeruild voor een prachtige boot op Texel de Tx44.
Lees meer over de Zeehondentocht op de Tx44
uitvaren op de TX44

Monster aan op de TX44.

De prachtige imposante TX44 vaart ons vanuit de mooie vissershaven van Oudeschild met zicht op de Molen uit.  Wat een prachtige boot is de TX44. Deze is zelfs geschikt voor de mindervalide onder ons.
Botanishce tuin
Honden zijn ook welkom op de TX44, en door de hoge railing is de boot ook erg veilig met kleine kinderen.

Genieten op de TX44

Beneden op de TX44 is er plek voor 125 mensen om te zitten en dan heb je nog een bovendek. Tijdens de tocht kun je ook genieten van een hapje en een drankje. Het is er warm en vooral erg gezellig mede door de gezellige gesprekken van Karin en haar vrolijke lach!
TX44
Nadat de kleinste kinderen een mooie tx44 zeehond hadden gekregen en de grotere een leuke sleutelhanger kon de kapitein uitvaren. Wat was het heerlijk weer maar het sloeg al snel om.
 
Doordat de wind nogal plots opkwam hebben we de route andersom gevaren.
TX44

De marine haven van Den Helder lag vol met boten echt prachtig om te zien.

Razende bol

Erik de gastheer praat de hele tocht vol met diverse leuke weetjes over de omgeving en wat er te zien is. Toen we terug vaarden kwamen we langs de Noorderhaaks ook wel de “razende bol” genoemd.

Een groot deel van het jaar mogen hier geen mensen komen.

Zeehonden spotten

Door de rust is het een plek waar veel vogels verblijven. Ook komen hier gewone zeehonden en grijze zeehonden voor, tot wel 350 exemplaren.

De zeehonden gebruiken zelfs het eiland om jongen te werpen en te zogen. De twee soorten zeehonden werpen hun jongen op verschillende tijden in het jaar.

Wandelroute 11fountains

Na 2 uur varen meerden we weer aan in de haven van Oudeschild. Het was een mooie tocht ondanks het slechte weer maar we hebben er zeker van genoten.

Wij zijn weer een hele ervaring rijker.

Texel

Oudeschild op Texel

Oudeschild is een prachtig dorp op Texel om even rond te kijken.

Oudeschild heeft diverse leuke winkeltjes, horeca en het museum “Kaap Skil” wat Texel laat zien in de VOC tijd.

Ik bedank Erik & Karin en het personeel voor de leuke dag en vast tot ziens!!!

TOPtip -> Ga ook een dag mee varen op Zeehondentocht op de TX44! 

Groetjes Monique

Texel