Dagje uit naar Bataviastad Lelystad

2 zussen die er samen graag op uit gaan, vertellen alles over een dagje shoppen in Bataviastad!

Dagje uit naar Bataviastad Lelystad

Wij zijn 2 zussen (Chantal en Carmen) die graag samen met elkaar eropuit gaan in Nederland. We wonen beide in Utrecht waar uiteraard genoeg te beleven valt, maar gaan er ook graag op uit naar mooie plekjes in Nederland. Al jaren sinds we niet meer thuis wonen gaan we 1 keer per 2 maand met z’n tweeën zonder mannen en kinderen samen weg. Soms een heel weekend als de planning het toe laat. Dit keer gaan we samen eens kijken in Bataviastad!

Met de trein

Omdat we elkaar nogal veel te vertellen hebben is het voor ons ideaal dat we op zo’n dag zoals vandaag de trein pakken om naar Bataviastad te gaan. Ook al zijn we met de auto er binnen een uur en duurt het met de trein snel anderhalf uur kiezen we toch voor de trein, we hebben immers de hele dag!

We spreken af op Utrecht Centraal om vanuit daaruit naar Lelystad te reizen. Op station Amsterdam Zuid lopen we richting de trein die ons naar Lelystad brengt en vanaf Lelystad kunnen we rechtstreeks naar Bataviastad reizen en stappen we voor de deur van Bataviastad uit. Met 2 koppen koffie, een echte droge ’treinkoek’ en anderhalf uur reizen zijn we weer ‘up-to-date’ en kan het shoppen beginnen!

Bataviastad

Eenmaal bij Bataviastad komen we in een soort van vestingstadje terecht. Er is een grote parkeerplaats nabij en eenmaal door de stadspoort komen we in het winkelcentrum terecht. Alle winkels hebben een soort van dezelfde uitstraling en voelen wij ons een vakantie-achtig sfeertje relax modus komen.

@Bataviastad zijn ongeveer 150 winkels van allemaal topmerken tegen outlet prijzen. Mooie collecties van onder andere Michael Kors en Tommy Hilfiger,Hugo Boss, Scotch & Soda, Desigual, Converse Outlet, Triumph, Lee maar ook sieraden merken en andere luxe producten die met hoge kortingen worden aangeboden. Wie houdt daar nou niet van?!

Lees alles over Bataviastad

Na een paar uurtjes winkelen, al heel wat paskamers verder en tassen inmiddels vol kleding in leuke hebbedingetjes is het tijd voor een lunch. Wij hebben trek! Bataviastad bied veel keuze om even te zitten en relaxen. Goedkoop is dat niet, maar wat maakt het uit tegen als die kortingen van de spullen die we hebben gekocht.

We zitten heerlijk op een terras en bekijken ondertussen of er nog wat te bezichtigen is @Bataviastad. We hebben een handige Shopping Guide gekregen waar we handig op kunnen kijken of we nog leuke merkjes hebben gemist of nog even naar toe willen lopen.

Rondom Batavia Stad Fashion Outlet zijn er ook diverse culturele activiteiten. wij hebben ook nog wel even zin om na het winkelen de omgeving te verkennen. Wij zien op loopafstand Batavialand en besluiten om daar nog even te gaan kijken.

Bataviastad is 7 dagen per week geopend.
Bataviaplein 60
Lelystad

Batavialand

Het is prachtig weer en we zien buiten een prachtig schip liggen aan de steiger. Het is de replica van de VOC-schip Batavia, wat een prachtig schip! Wij kijken onze ogen uit!  Batavialand heeft ook binnen een museum. Het museum verrast ons met maritieme tentoonstellingen. er zijn presentaties en voor kinderen (die niet mee waren) zijn er vele activiteiten.

Lees alles over Batavialand

Het loopt tegen sluitingstijd van Batavialand en Bataviastad en wij besluiten dat we maar weer richting de trein gaan. Wij zijn het met elkaar eens, we gaan eens met het hele gezin een dagje naar Batavialand! Of we dan onze mannen en kinderen in het museum achterlaten zodat wij nog eens zullen shoppen in Bataviastad ligt wel in de lijn der verwachting want met zulke hoge kortingen raak je eigenlijk niet uit geshopt! 🙂

Batavialand is een museum voor jong en oud! 
Oostvaardersdijk 01-13
Lelystad

Groetjes,
Carmen en Chantal.