Weekendje Twente

We gaan een weekendje ’terug’ naar Twente!

Weekendje Twente

Eindelijk was het dan zover ons weekendje Twente!  Vorig jaar zijn we een dagje naar de Alpaca boerderij in Stokkum, Hoeve Zandbelt geweest en dat was zo goed bevallen dat we de B&B ook wel eens wilden proberen. Vrijdag rond de middag zijn we vertrokken en toen we aankwamen in het Overijsselse Markelo, stond dochtertje Charlie ons al op te wachten met haar oma.

Wandelen met Alpaca’s op Hoeve Zandbelt

Hoeve Zandbelt

We voelen ons gelijk weer thuis! Jeffrey en Caroline, de eigenaars waren eerst nog op een bruiloft ingehuurd met de alpaca’s dus die kwamen later tevoorschijn. Wat een fijne omgeving en een prachtige B&B. Alles is aanwezig om een lekker weekendje te vertoeven.

Een keuken met zithoek, slaapbank , douche en wc en een grote slaapkamer. De koelkast was al gevuld met etenswaren die je vooraf kunt bestellen dat is fijn binnenkomen! Nadat we de spullen hadden uitgepakt en even hadden bij gekletst zijn we richting Markelo gegaan voor het diner.

Lees meer over Hoeve Zandbelt

We kozen voor La Campanilla een top Italiaan midden in het dorpje op aanraden van de B&B eigenaren, en hebben hier heerlijk gegeten. Na een goede nachtrust en ontbijt met vers gebakken broodjes zijn we de volgende ochtend na eerst uitgebreid geknuffeld te hebben met de honden Jan doodle en Lotje op de e-choppers gestapt. Deze e-choppers zijn aanwezig op de Hoeve ontzettend handig!

Haven Terschelling

Kasteel Warmelo

We kozen voor het rondje Kasteel Warmelo van 36km. Dit is een compacte mooie route langs diverse landgoederen en havezaten zoals Havezate Westerflier, Kasteel Warmelo en en huize Diepenheim.

Onderweg hebben genoten van een heerlijke verse wafel bij Cafetaria uit de Kunst in Diepenheim. Diepenheim is een dorpje wat historie en cultuur ademt. Ook zijn we langs Goor gereden. Goor is een leuke plek om te vertoeven en even lekker te lunchen wat wij hebben gedaan bij Café de Ster.

Weer terug aangekomen op de Hoeve hebben we de auto gepakt om Deventer nog even te verkennen. Deventer is een prachtige stad, hier kun je makkelijk een hele dag shoppen en cultuur snuiven.

Haven Terschelling

Landgoed Twinkel

De volgende dag hebben we na het heerlijke ontbijt nog even een wandeling gedaan Met Mocca en Wietske 2 van de 5 schattige alpaca’s. Alpaca’s moeten altijd eerst even warmlopen, maar als ze eenmaal op stoom zijn dan zijn ze bijna niet meer te houden. Nadat we ze terug hadden gebracht hebben we nog even een lekkere kop koffie gehad in het zonnetje en daarna afscheid genomen van dit fantastische gastvrije gezin!

Haven Terschelling

Op de terugreis zijn we nog richting landgoed Twickel gereden een groot uniek historisch landgoed met kasteel waar je rustig een dag kunt ronddwalen. Het is maar liefst 4300 hectare groot met o.a. een mooi parkbos, beken en glooiende weilanden. Je kunt hier diverse routes wandelen en fietsen. Deze kun je allemaal vinden in de landgoedwinkel waar je tevens heerlijke streekproducten kunt kopen

Kortom, dit was een prachtig weekend, in een gemoedelijke omgeving!

Tot de volgende blog, groetjes Daniëlle en Monique.