Wandelen door Garnwerd

Wandelen door het leuke dorp van Groningen.

Wandelen door Garnwerd

Al jaren zie ik foto’s voorbij komen van het smalste voor auto’s toegankelijke straatje van Nederland, De Burgemeester Brouwersstraat in Garnwerd. 

Wandelen met Alpaca’s op Hoeve Zandbelt

Bloeiende stokrozen

Ik ben wel vaker geweest in Garnwerd om te lunchen bij Cafe Hamming of bij Garnwerd aan Zee maar nooit trof ik de bloeiende stokrozen aan waar het straatje om bekend staat.

Op een zonnige woensdagochtend stap ik met mijn vriendin in de auto, op naar het Westerkwartier. Onderweg op het Groningerland stuitten we op een groep losgebroken schapen, dat bracht ons nog enig oponthoud maar ook hilarische beelden.

Haven Terschelling

Sint Ludgerkerk

Na een half uur rijden parkeren we onze auto aan de voet van de Sint Ludgerkerk een mooie kerk uit de 13e eeuw. Met her en der een verzakt grafzerk doet het oud aan. Prachtige kerk niet alleen van buiten.

Een mooi orgel, prachtige kroonluchter en sierlijke houten banken echt de moeite waard even binnen te kijken.

Na wat kiekjes te hebben geschoten lopen we op een smal paadje het beroemde straatje tegemoet.

Wandelen door de straatjes

Er heerst een serene rust wat een pracht al die mooie stokrozen. We lopen het straatje door en zie daar een jongedame de ramen wassen waarbij ik dacht jammer daar kan ik geen foto’s maken…

We groeten haar en ze vraagt: ” Zal ik even aan de kant gaan dan kunt u even rustig kijken”.  Ze kon ons niet vertellen hoe het is ontstaan dat deze prachtige stokrozen hier zo mooi groeien en bloeien, maar ze genoot er zelf ook volop van.

Garnwerd aan Zee

Na de wandeling door de straatjes zijn we in de auto richting Garnwerd aan zee gereden om te lunchen. Dit mooie restaurant aan het water ligt aan de voet van de Korenmolen de Meeuw. Je kunt hier heerlijk vertoeven in en uit de zon met uitzicht op het Reitdiep.

Ga ook lekker lunchen bij Garnwerd aan Zee
Haven Terschelling

Klein dorp in Groningen

Garnwerd is een klein dorpje ergens in Groningen waar je heerlijk een kunt genieten van de omgeving de weidse landerijen het vertier op het water of lekker wandelen (pieterpad) door de smalle straatjes waar de tijd lijkt stil te staan.

Kortom; Garnwerd is een dorp waar je echt naar toe moet gaan!

Tot de volgende keer groetjes Daniëlle en Monique