Top 5 wandeltips Groningen

De redactie van WTD heeft deze top 5 tips voor jou!

​Top 5 wandeltips Groningen

Heel Nederland gaat er graag op uit! We maken vele kilometers op de fiets en wandelend door de natuur. Nederland ontdekken te water is ook erg populair.

Wandeltips Groningen

In Nederland zijn er tal van wandelroutes in iedere provincie. Vele natuurgebieden, landgoederen en speciale wandeltuinen zijn er voor natuurliefhebbers. In de provincie Groningen kun je in de hoofdstad wandelen, maar in de hele provincie zijn er ook vele wandelroutes uitgestippeld.

 

De redactie van WattedoenVandaag heeft een mooie top 5 wandeltips Groningen gemaakt!
Landgoed Fraeylemaborg

1. Ontdek de stad Groningen

Ontdek de stad Groningen bij zonsopkomst of zonsondergang.

Ga met een gids wandelen door de stad of boek een fotograaf die je tijdens een (privé) tour meeneemt door Groningen. Bekijk en bewonder de stad vanuit de lens van je camera of telefoon. Je komt dan op plekjes die je zelf nooit zou tegen komen.

Je kijkt letterlijk met een ander oog naar gebouwen, je wandelt door steegjes en langs bijzondere kunstobjecten.

Ook kun je bij de VVV in het centrum van Groningen diverse wandelroutes vinden. Of kijk op IGOgroningen voor de leukste tips die je kunt doen als je de stad bezoekt als local.

 

TOPtip -> Lees ook deze blog over stadswandelingen
Ontdek de stad Groningen

2. Landgoed Fraeylemaborg Slochteren

De Fraeylemaborg vind je in het dorp Slochteren. Op ongeveer 31 hectare groot is de borg gevestigd met een museum. Het landgoed dateert uit de 19e eeuw. Het parkbos heeft een romantische Engelse-landschapsstijl. Het parkbos, ook wel het Het Slochterbos genoemd lijkt op een langgerekt stuk bos met een middenlaan van grote eiken en beuken met op het einde een prachtig beeld. In het bos zijn diverse slingerpaden en prachtige vijvers aangelegd. Eenmaal op de berg heb je een prachtige uitkijk door het parkbos. Tevens vind je in het park diverse kunstwerken.

Voor fotografie is het park een echte trekpleister. Ga je er vroeg in de ochtend op uit en de zon komt op dan is het bos een lust voor het oog. In ieder jaargetijde kun je mooie foto’s maken. Ga je er in het najaar op uit, dan tref je vele verschillende paddenstoelen aan.

Uren kun je ronddwalen in het bos en bij de ingang kun je genieten van een vers kopje koffie met wat lekkers.

Landgoed Fraeylemaborg Slochteren is van dinsdag t/m zondag geopend. Het park is vrij toegankelijk.

Lees meer over het Landgoed Fraeylemaborg
Landgoed Fraeylemaborg

3. De Onlanden

De Onlanden loopt door Groningen en Drenthe. Het prachtige natuur en waterbergingsgebied waar je uren kunt wandelen en fietsen met de meest uiteenlopende dieren. Loop over de kronkelpaden en over de bruggen en kijk uit richting de stad Groningen. Verwonder je om de natuur. Vanuit de Onlanderij kun je met een boswachter van Natuurmonumenten de omgeving verkennen of met de kinderen een unieke excursie ervaren.

Lees meer over wandelen in de Onlanden.
TOPtip -> Neem je verrekijker mee! Wellicht spot je de beroemde zeehond Thor in de Onlanden!
De Onlanden

4. Landgoed De Ennemaborg

De Ennemaborg is één van de pronkstukken van Het Groninger Landschap. De borg stamt uit de veertiende eeuw. Direct achter de statige borg ligt een ronde vijver, dit is een overblijfsel van de gracht die de borg ooit omringde. Het voorste gedeelte van het landgoed is een park, verder naar achteren ligt het natuurbos.

Het natuurbos is prachtig. Je kunt er heerlijk ronddwalen. Vele vogelsoorten leven in het bos en je kunt zelfs Konikpaarden tegen komen.

De das leeft ook op het landgoed. De das tegenkomen is niet zo makkelijk, het is een echt nachtdiertje. Er is een 6 kilometer wandelroute uitgezet in het bos. Verdwalen zal je er niet zo snel doen, want alle paden komen weer uit in het middelpunt.

Na de wandeling kun je een kopje koffie met wat lekker nuttigen in het Koetshuis.

Lees meer over Landgoed Ennemaborg
De Onlanden

5. Noordpolderzijl

Noordpolderzijl ligt in de gemeente Het Hogeland ten noorden van Usquert. Noordpolderzijl heeft een kleine zeehaven en is gelegen aan de Waddenzee, ten zuiden van Rottumeroog.

Wandel je over de Noordpolderdijk dan wandel je op het noordelijkste punt van het Groninger vasteland. Bezoek de dijk en geniet van het prachtige weidse uitzicht over het wad!

De wandelroute Noordpolderzijl – Kwelders is een echte aanrader! Wat zijn kwelders? Je leert er alles over tijdens de wandeltocht, maar ook zeker na de wandeling als je in ’t Zielhoes terecht komt voor een heerlijke versnapering.

Lees hier alles over de wandelroute Noordpolderzijl – Kwelders

Ga op uit in de provincie Groningen!

Noordpolderzijl