Terug in de tijd….

Een dagje terug in de tijd, ga dan naar erfgoedmuseum Veenpark.

Terug in de tijd….

Dagje naar het grootste museum van Nederland? In Barger Compascuum zit het erfgoedmuseum Veenpark.

Lees meer over het Veenpark
Wandelen met Alpaca’s op Hoeve Zandbelt

Veenpark

Je kunt in het Veenpark heerlijk wandelen en terug gaan in de tijd. In het museum wordt het al snel duidelijk hoe het er vroeger aan toe ging. Kleine huisjes, wassen met de hand en zonder grote machines turf steken.

Je kunt er ook een stukje varen met de boot, deze werd vroeger gebruikt om het turf mee af te voeren. En het is ook is het mogelijk om 2 routes te rijden met een trein.

1 route brengt je een rondje om het park en bij de andere kun je in stappen om een kijkje te nemen in de oude veenput. Dwars door het hoogveen gebied brengt de trein je bij de turfsteker en deze verteld je hoe het vroeger ging tijdens het turfsteken.

In dit museum is het ook de enige plek in Nederland waar nog turf wordt gestoken, alleen ter demonstratie. Oude machines staan ten toon gesteld maar meeste handgereedschap zoals dat ging in die tijd.

Haven Terschelling

Met de trein

De andere trein kun je nemen en dan her en der uitstappen zodat je niet het hele park lopend hoeft af te leggen. Deze trein rijd o.a. langs de oude plaggehutten en een oude molen.

Bij het café kun je op het terras ook een drankje nuttigen. Er is ook een bakker waar je lekkere koeken of een broodje kunt halen. Vergeet ook zeker niet om de heerlijke ouderwetse snoepjes of droge worst te kopen bij de kruidenier.

naar de Marker Wadden

Puzzeltocht voor kinderen

Bij de ingang van het museum kun je ook een puzzeltocht meenemen zodat de kinderen spelenderwijs alles over vroeger te weten komen. Zelfs is het mogelijk om een kinderfeestje te geven waarbij ze zelfs kunnen bakken in de bakkerij.

8 dagen per jaar worden er diverse activiteiten georganiseerd zodat je de bewoners aan het werk kunt zien en hun van alles kunt vragen.

Haven Terschelling
Kortom, wil je een dagje terug in de tijd? Neem een kijkje in het Veenpark!

Lees meer over het Veenpark

Groetjes Monique