Een dagje naar de overburen

Een dagje uit naar Genk of Maasmechelen in België.

Leuke tip! Ga een dagje naar de overburen

Ben je een aantal dagen in de provincie Limburg? Ga dan zeker ‘even’ de grens over. Bij onze overburen zijn vlak over de grens leuke dorpen en steden waar je gezellig kunt winkelen. Of bezoek een oude mijn in Genk!

Vlak over de grens bij Maastricht rij je binnen drie kwartier naar de stad Genk en kun je daar de geschiedenis in duiken bij C-Mine, of ga een dag winkelen in Maasmechelen. Outlet center Maasmechelen heeft zo’n 150 winkels. De meeste winkels zijn kledingwinkels van bekende merken!

C-Mine Genk

Vanuit Maastricht ben je binnen drie kwartier in hartje Genk. Zodra je Genk inrijdt kun je er niet onderuit. De grote, oude mijn zie je al vanaf de weg. Genk telt ruim 66.000 inwoners en is één van de belangrijkste industriële steden van Vlaanderen.

C-Mine is een cultureel en recreatief centrum. Naast het grote Energiegebouw tref je op het terrein een paar cafés, een bioscoop en een groot labyrint. In het mijngebouw kun je een C-mine expeditie belevingsparcour lopen maar ook de hoge toren beklimmen. In C-mine zijn ook het hele jaar artistieke programma’s van projecten, tentoonstellingen en voorstellingen.

Foto Carla

C-mine expeditie

Eenmaal binnen in de C-mine kun je de ondergrondse tour lopen. Je kunt zelf op onderzoek gaan, je mag er fotograferen en voor de fanatiekelingen kun je zelfs de hoge toren beklimmen. Het uitzicht is adembenemend! De historie van de mijn is zeer indrukwekkend.

Lees alles over C-Mine 
C Mine

Foto: Carla

Ondergronds is er veel te zien maar ook de oude machines die in de grote gerestaureerde hal staan zijn heel bijzonder.

Mijn fabriek

Foto: Carla

Populaire fotolocatie

C-Mine is ook een populaire fotolocatie. Op het plein zijn diverse mooie locaties te vinden waaronder het labyrint. Het grote labyrint is een indrukwekkende stalen constructie van ontwerper Gijs Van Vaerenbergh. Het labyrint is ontworpen voor het tienjarig bestaan van C-Mine. In de avonduren zijn de torens verlicht en kun je met de juiste instellingen hele mooie foto’s maken.

Menig fotograaf bezoekt de C-Mine voor een fotoshoot of gaat in de avonduren Lightpainten.

fotograferen C-Mine

Foto Carla

Belgisch Limburg

Vanaf Eindhoven of Maastricht vlak over de grens en rij je Belgisch Limburg in, niet te verwarren met Limburg in Nederland.

Belgisch Limburg is een veelzijdige provincie met veel natuur en landschappen, cultuur en hele gezellige steden waaronder hoofdstad Hasselt. Belgisch Limburg heeft vele bijzondere plekjes. In België zijn de inwoners zeer gastvrij!

Foto: Carla