Wandelen met alpaca’s op Hoeve Zandbelt

Onze tip -> Ga eens wandelen met Alpaca’s.

Wandelen met alpaca’s op Hoeve Zandbelt

Het is weer de hoogste tijd voor een gezellig uitje met z’n tweeën. Wij zijn beide gek op dieren en bedachten dat we wel eens kennis wilden gaan maken met alpaca’s.

Wat zijn het een prachtige fluffy dieren die alpaca’s.

De alpaca’s zijn bijzondere dieren, relaxed, makkelijk in omgang, grappig en het schijnt dat je er leuke wandelingen mee kunt maken, kortom wij denken dat we er dol op zullen zijn!

Wandelen met Alpaca’s op Hoeve Zandbelt

Hoeve Zandbelt

Via Instagram kwamen we uit bij Hoeve Zandbelt. Het is een prachtige zonnige dag en we hebben er zin in!

We stappen in de auto en reizen richting Overijssel, naar het Twentse Markelo. We gaan naar het jonge gezin, Jeffrey, Caroline en peuter Charlie. Het paar is sinds 2020 begonnen met een prachtige boerderij en het houden van alpaca’s, minipaardjes en ezels.

Eenmaal aangekomen in Markelo werden we heel enthousiast ontvangen door de Jackteckel Lotje en de Labradoodle Jantje, daarmee was het ijs meteen gebroken.

Wat een fijn en warm gezin met heerlijke humor. Jeffrey wees ons de weg naar de picknick tafel in de boomgaard. Caroline zette gelijk een heerlijke pot thee. Hier hebben we een heerlijke high tea gehad wat verzorgd was door “’t Wapen van Markelo” wat vers werd gehaald uit het dorp.

Wandelen met alpaca’s

Tijdens het eten kwamen de lpaca’s rondom ons genieten van wat brokjes, zo konden ze alvast even aan ons wennen en wij aan hun.

Alpaca’s zijn nieuwsgierige en lieve dieren en wij waren gelijk verliefd. Na het eten zijn we aan de wandel gegaan met Mocca, Hans en Wiekje. Dat zijn drie van de vijf alpaca’s die op de Hoeve wonen.

Je kunt aan alles zien en merken dat de liefde voor de dieren voorop staat bij Hoeve Zandbelt! Wij hebben een heerlijk wandeling gemaakt door het door het mooie Markelo. Af en toe hadden Hans en Mocca er niet veel zin meer in maar de gastheer tijdens de wandeling wist ons goed te vermaken met diverse verhalen.

Haven Terschelling

Toen we terug kwamen bij de Hoeve hebben we nog even het appartement bezichtigd. Van dit appartement is een prachtige bed and breakfast gemaakt. Je slaapt letterlijk bij de alpaca’s en in de Twentse natuur.

Alle producten die ze hier bij de high tea en ook bij het ontbijt gebruiken zijn allen lokale producten.

Wij hebben een hele leuke gezellige dag gehad en wij komen zeker met onze dochters nog een keer terug.

Verblijf je een paar dagen op Hoeve Zandbelt, dan hoef jij je niet te vervelen. Je kunt naast het wandelen met alpaca’s ook een e-chopper huren zodat je Twentse omgeving kunt verkennen.

Kortom, een bezoek aan Hoeve Zandbelt is een echte aanrader en een toplocatie in Markelo!

Groetjes Daniëlle en Monique