Ochtendje Winterdromen in de Orchideeënhoeve

Dagje uit naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest.

Het was al een behoorlijke tijd geleden dat ik ooit in Luttelgeest was geweest dus besloten we online kaarten te reserveren voor de entree en rijden we op een miezerige ochtend richting Flevoland naar de Orchideeënhoeve.

Ochtendje Winterdromen in de Orchideeënhoeve

Eenmaal aangekomen bij de Orchideeënhoeve in Luttelgeest konden we makkelijk parkeren, en door de online tickets die we hadden konden we ook gelijk doorlopen.  Direct bij de ingang hebben we wat munten geregeld om dieren te voeren, dat schijnt nogal uit te zijn gebreid in vergelijking met vroeger… Onze qr codes zijn gecheckt en we konden direct door het Amazone Regenwoud wandelen.

top5 wadenltips

Op dit moment (december) staan er natuurlijk erg weinig orchideeën in bloei, maar je waant je in de jungle als je de route volgt.

Van rotspartijen tot een touwbrug over het water langs een watervalletje. Prachtige planten en her en der een aapje of een vogel die voorbij vliegt. Hier kun je muntjes inwisselen voor voer voor de vissen.

Je kunt vernemen dat de meeste mensen de eersten voeren, want deze waren minder hongerig dan die we verderop tegen kwamen. Ook kun je hier schildpadden voeren met garnalen. Dit kost €1 voor een bakje. Leuk om te doen, vooral met kinderen.

Holtingerveld Havelte

Lorituin

Dan kom je in de lorituin. Deze kun je voeren met nectar. Je hebt de deur van de kooi nog niet open of ze vliegen rakelings over je hoofd en gaan op je zitten om te genieten van de nectar.

Met hun tongetjes is het bakje zo leeg. Wat een prachtige vogels. Maar wel een tikkeltje brutaal…. Via de citruslaan, waar je eventueel een pauze in kunt lassen, loop je over het trekkerpad met allerlei oude tractoren en machines van vroeger.

Dat brengt je bij de vlindervallei. De naam zegt het al. Een vallei vol met prachtige vlinders. De kwekerij komt daarna voorbij in de route waar de vele prachtige orchideeën en zelfs rupsen worden gekweekt. Leuk om eens van dichtbij te zien.

Het mangrovebos is een waar speelparadijs voor de kinderen en de tuin van Aart zit vol met stokstaartjes, schildpadden en een heus aquarium. In het theater is iedere dag een junglevoorstelling te zien. Via het makirijk loop je een stukje langs buiten waar flamingo’s, rode ibissen, alpaca’s, ezels en ringstaartmaki’s rondlopen.

Top 5 wandeltips Drenthe

Daarna lopen we door naar de zwevende bloementuin waar geen plekje te vinden is zonder bloemen. Wat een pracht! Het is net een sprookje waar je in belandt.

Er staat een groot fotohart van bloemen en je kunt even wat eten in de bistro. Vanuit hier loop je door een winkel waar je diverse cadeauartikelen kunt kopen en natuurlijk orchideeën. Daar waar het allemaal mee is begonnen.

In december is het thema Winterdroom en is alles extra verlicht met duizenden lampjes. Erg sfeervol!

wandelen in Roden

Daarnaast kun je winterse lekkernijen eten wat je het extra gevoel van de winter geeft.

Via de kleine kerstmarkt kwamen we weer uit bij het begin waar we een heerlijke kop tomatensoep en een overheerlijke tosti hebben gegeten.

De Orchideeënhoeve is echt een uitje voor jong en oud!

Groetjes Daniëlle en Monique