Vlieland

Eline is gezellig 2 dagen naar Vlieland geweest!

Vlieland

EÈn van de vijf Nederlandse Waddeneilanden. Iedereen zegt het, en het is ook echt zo, wanneer je op de boot stapt dan heb je al direct het vakantiegevoel te pakken.Vandaag gaan wij voor twee dagen naar Vlieland toe. Gezien de tocht naar het eiland ongeveer anderhalf uur duurt vinden wij het minder geschikt voor een dagje weg. Daarom maken wij er gelijk een kort weekend weg van.

Vlieland bewonderen

In Harlingen vertrekt de boot naar Terschelling en naar Vlieland. Tip, let dus wel even op dat je wel op de juiste boot staptÖ
Op het vaste land zijn er bij de boot veel parkeerplaatsen waar je de auto kunt parkeren voor langere tijd. Mochten deze vol zijn dan kun je de auto kwijt op andere parkeerplaatsen en rijdt er een bus naar de boot. Superhandig zodat je niet ver hoeft te lopen met je tassen.

De boot reis

De boot naar Vlieland is beduidend groter en anders ingericht dan de boten naar de eilanden waar wij eerder heen zijn geweest, Schiermonnikoog en Ameland. Veel meer ruimte, grotere en luxere zitjes. Zelfs een restaurant en cafÈ aan boord. Het cafÈ was mijn persoonlijke favoriet omdat je hier voor een enorme glazenwand kunt zitten en fantastisch uitzicht over het water hebt.
Op Vlieland aangekomen ben je gelijk in het centrum van het dorp. Ideaal! Je hoeft niet te fietsen, lopen of hoe dan ook over een lange dijk maar je bent gelijk in het gezellige centrum.

Naar het hotel

Lopend door de straat gingen wij op weg naar ons hotel. Hotel De Wadden, midden in het centrum. Inchecken en hop naar onze kamer om de tassen weg te brengen en daarna het eiland verkennen.

Echt een tip!

Vlieland is geen groot eiland maar wel een plek waar je heerlijk tot rust kan komen. Wij namen een taxi richting het Posthuys. Er gaan dagelijks meerdere bussen naar de andere kant van het eiland maar wij hadden deze natuurlijk net gemist en wilden niet langer wachten. Bij het Posthuys, wat tegenwoordig niet alleen meer een restaurant is maar ook een hotel met mooie moderne kamers, hebben we heerlijk gegeten.
Vanaf daar kun je het strand op of een ritje maken met de Vliehorst Express. Deze gaat over de Sahara van Vlieland. Een langgerekt stuk strand met een fantastisch uitzicht.

De dag erna werd een stranddag maar eerst kijken bij de vuurtoren van het eiland. Een behoorlijke klim het pad op maar wat een beloning als je boven bent. Wat een zicht over het hele eiland en de zee heb je daar, niet normaal meer. Deze dag was helaas wat regenachtig maar wat zal het er mooi uit zien met een stralende zon erbij.

Na het bezoek aan het strand was het helaas al weer tijd om terug richting de boot te gaan. De tassen hadden we nog staan bij ons hotel, maar gezien de goede looptijd in het centrum konden we deze zo oppikken en richting de boot lopen.
Ons gezellige weekend was weer ten einde maar wat hebben we ontzettend genoten daar. We komen zeker eens terug naar dit mooie eiland, Vlieland.