Een dagje Julianatoren in Apeldoorn!

Eveline is samen met haar kinderen naar julianatoren geweest en wilt graag haar verhaal delen.

Een dagje Julianatoren in Apeldoorn!

Inmiddels zijn we al een aantal keren in dit leuke park voor kinderen geweest maar elke keer is het toch weer een groot feest.
Onze kinderen zijn 7 en 3 jaren oud en deze leeftijden passen precies in dit park. De attracties zijn vooral leuk voor kinderen van 2 tot ongeveer 10 jaar oud.

Deze keer is het bezoek aan het park een verrassing voor de kinderen. We komen uit Groningen dus het is ongeveer anderhalf uur rijden. Anderhalf uur lang worden we, vooral door de oudste, bestookt met vragen over wat het kan zijn waar we heen gaan. Ze houdt niet van verrassingen, dit maakt het voor ons natuurlijk alleen maar leuker.

 

We zijn er!

Eenmaal in Apeldoorn aangekomen kom je al snel diverse aanwijzingsborden tegen die je begeleiden naar Julianatoren. Er is een parkeerterrein naast het park, echter is deze snel vol. Maar even verderop zit een hele grote parkeerplaats. Vanaf hier kun je een mooie wandeling door het bos maken maar er rijden ook heuse Jul en Julia bussen. Een mooie blauwe en een roze, hier werden onze kinderen al erg enthousiast van.

Je wordt voor de ingang uitgezet door de bus zodat je zo het park in kan lopen en de pret kan beginnen!

In het park kom je snel de bekende figuren, Jul en Julia, meneer Kaasgaaf en mevrouw Suikerspin tegen. Mevrouw Suikerspin staat regelmatig in haar eigen kraam waar ze allerlei lekkernijen verkoopt.

Eerst beklommen wij uiteraard de toren. Wat een fantastisch uitzicht als je boven bent, je kijkt zo over alle boomtoppen heen en ziet een heel groot gedeelte van Apeldoorn.

Hierna gingen onze kinderen in bijna alle attracties die er te vinden zijn. Voor de kleintjes heb je bijvoorbeeld een Flintstone baan met autootjes en voor de grote kinderen een snelle achtbaan. Er zijn veel attracties, trampolines en speeltuinen. Het park is ruim opgezet maar de attracties zijn dicht bij elkaar, zo kun je alle attracties bezoeken op een dag.

 

Nog meer leuke dingen

Het park heeft ook een eigen theater, hierin zijn jaarlijks diverse shows te zien van o.a. uiteraard Jul en Julia maar ook Woezel en Pip, Thomas de Stoomlocomotief en Cas de Ranger. Wij hebben Cas de Ranger gezien en wat een leuke jongen is dat zeg, hij maakt alle kinderen enorm enthousiast in alles wat hij doet en zegt.

Na een lange dag in het park te hebben doorgebracht waarin de kinderen zich helemaal hebben uitgeleefd keerden wij weer terug naar Groningen. Op de terugreis geen drukte met allerlei vragen maar twee kinderen die heerlijk lagen te slapen na een gezellige dag uit met het gezin.

Tot de volgende keer Jul en Julia!