Eropuit naar Volendam - Marken en Haarlem

Volendam voelt als thuiskomen! Waarom? Lees de blog!

Volendam voelt voor ons altijd een beetje als thuiskomen… Waarom?! De omgeving, het rustgevende water en de gezelligheid van de dijk maken het zo speciaal.
 

Eropuit naar Volendam – Marken en Haarlem

Nu moet ik zeggen in deze Covid tijd is het een stuk rustiger en dat heeft ook zijn charmes. Geen hordes toeristen, dus lekker dwalen door de straten en het oude gedeelte van Volendam.

Eropuit naar Volendam - Marken en Haarlem

Het Doolhof van Volendam

Achter de dijk worden de straatjes het doolhof genoemd Met “het Doolhof” wordt het oudste deel van Volendam’s centrum bedoeld. Dit Doolhof dankt zijn naam aan het feit dat de bebouwing er niet volgens een vast omlijnd stratenpatroon tot stand kwam.

Nauwe straatjes en authentieke huisjes maken het schilderachtig mooi. Na een heerlijke wandeling gaan we lekker dineren in hotel de pompadour waar we ook overnachten.​

Volendam

Dagje uit naar Haarlem

De volgende dag besluiten we naar Haarlem te gaan wat een prachtige stad is dit!!! Houd je net als wij van cultureel erfgoed? Dan is Haarlem een uitstekende stad om eens te bezoeken ook op zondag.

De stad gaat zeker 10 eeuwen terug in de tijd, mede hierdoor is Haarlem ook een echte monumentenstad met diverse musea en prachtige gebouwen en de vele wandelroutes zoals die van de Haarlemse hofjes.

TX44

Ik zelf was zeer gecharmeerd van de gasthuis-huisjes, smalle groene steegjes en prachtige Sint Bavo kerk met het graf van de schilder Frans Hals. Voor de shoppers onder ons, die kunnen zich goed vermaken in het centrum van Haarlem.

Tal van leuke boetiekjes en grote winkelketens zitten gevestigd in de mooie oude panden.

TX44

Cruise naar Marken

Wat ook een aanrader is, is de cruise van Volendam naar Marken.

Op de Jan Smit boot vaar je in 3 kwartier naar het schiereiland Marken met zijn authentieke huisjes en gezellige haven.

Er zijn diverse wandelroutes door Marken o.a. naar de vuurtoren oftewel het paard van Marken, een bezoek aan de Wooden Shoe Factory of de Grote Kerk.

Wandelroute 11fountains

Kortom het is altijd goed vertoeven in en om Volendam!

Vooraf weten wat er zoal te doen is in Volendam? Bekijk de evenementen agenda van de VVV Volendam.

Groetjes Monique