Wat te doen in Limburg

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes in Limburg, maar ook de leukste evenementen!

Wat te doen in Limburg. In het uiterste zuiden van ons land, begrensd door Gelderland en Noord-Brabant, ligt de provincie Limburg. Limburg staat bekend om haar verscheidenheid aan landschappen.

Wat is er allemaal te doen in Limburg?

In Limburg kunt u heerlijk wandelen in de bossen en stuifduinen, en over de akkers en beekdalen. Ook leent de noordelijke regio zich uitstekend voor fietstochten. Of wat dacht u van een heerlijk weekendje naar Maastricht?  Voor de liefhebbers van Bourgondisch eten en culinaire hoogstandjes kunt u te kust en te keur, want Limburg telt vele restaurants.

Wilt er even op uit in Limburg? Zoek je een ideale vakantiewoning? Zoek en vind een vakantiehuisje op Interhome.

Wat te doen in Limburg?

Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg staat bekend als een van de grootste en mooiste kastelen van het land. In dit kasteelmuseum kunt u rondkijken in maar liefst 40 kasteelvertrekken. Limburg heeft vele musea voor de echte cultuurliefhebber!

En wat te denken van een dagje heerlijk ontspannen in het Limburgse Valkenburg, in kuuroord Thermae 2000. In dit beroemde kuuroord kunt u optimaal genieten van het mineraalrijke (thermaal) water afkomstig uit eigen bronnen. Ook kunt u in Limburg heerlijk winkelen.

Bezoek Visit Maastricht

Genieten van de Limburgse natuur

Limburg staat natuurlijk bekend om de prachtige, deels glooiende natuur. De provincie is dan ook uitermate geschikt om op de fiets of wandelend te gaan verkennen. Volg een mooie fietsroute of wandelroute langs de prachtige vakwerkhuizen en kastelen en aanschouw de Limburgse flora en fauna. Een originele manier om van de natuur te genieten is met een huifkartocht, leuk voor de hele familie!

Bekijk de leukste fietsroutes in Limburg

Bourgondisch genieten

Overheerlijk eten en drinken, dat kunt u in Limburg natuurlijk uitstekend! U wordt hier nog ouderwets gastvrij ontvangen, terwijl u kunt genieten van de lekkerste streekproducten en -gerechten. In Limburg wordt de inwendige mens niet vergeten! Hier kunt u een overzicht vinden van de beste restaurants en cafés.

Lees ook onze tips om uit eten te gaan in Limburg

Andere uitjes in Limburg

Limburg staat bekend om haar mooie natuur en eeuwenoude gebouwen. In deze mooie omgeving zijn ook een aantal luxe beauty centers te vinden. Zo kunt u langs gaan bij het Thermaalbad Arcen, waar u kunt ontspannen in een thermaalbad of een van de andere faciliteiten. Het Thermaalbad is gelegen in het bosrijke noorden van Limburg.

Gaat u veel liever shoppen? Ook dat kan perfect in Limburg. Bent u op zoek naar iets leuks voor in uw interieur of zoekt u een nieuwe garderobe, Limburg kent tal van winkels in de kleine en grote steden.

Pinkpop

Misschien wel het bekendste popfestival in heel Nederland: Pinkpop. Al meer dan 40 jaar wordt dit festival georganiseerd in het pinksterweekend. De grootste namen hebben hier al opgetreden, van Bruce Springsteen tot Rage Against The Machine en van Faithless tot Iggy Pop.

Lees alles over Pinkpop

Preuvenemint

Elk jaar vindt er op het Vrijthof in Maastricht het vierdaags culinair festijn Preuvenemint plaats. U kunt er bij tientallen stands terecht voor het lekkerste eten en drinken. De dagen worden opgeluisterd met een gevarieerd muziekprogramma. En het mooiste van het Preuvenemint is nog wel dat de opbrengst elk jaar ten goede komt aan diverse goede doelen!

Voor heerlijk wandelen, fietsen, paardrijen, Bourgondisch eten en relaxen komt u naar het glooiende Limburg!

In Limburg

Limburg heeft voor iedereen wat te bieden. Sportief fietsen of wandelen de natuur in of met de boot over de vele wateren in Limburg over varen. In iedere stad of dorp zijn tal van bezienswaardigheden en geschiedenis.

Bezoek zeker;

 

Er is genoeg te doen in Limburg!