Een weekend uitwaaien in Zeeland

Zon, zee, strand en Zeeuwse gezelligheid

Zeeland is één van de meest populaire vakantiebestemmingen in Nederland, zowel voor Nederlanders als voor buitenlanders. Je kunt hier genieten van een ultiem vakantiegevoel aan de Zeeuwse kust, naar hartelust winkelen, wandelen of fietsen en jezelf onderdompelen in de rijke geschiedenis. 

Reden genoeg om een weekend uit te waaien in Zeeland!

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust

We zijn niet helemaal nieuw in Zeeland. We kennen de bruisende provincie van de populaire uitgaansplaats Renesse, maar gaan tijdens deze trip op zoek naar de Zeeuwse gezelligheid in de steden en het vakantiegevoel op het strand. Zeeland heeft maar liefst 650 kilometer kustlijn, dus er zijn genoeg stranden om uit te kiezen. We gaan naar het strand ‘De Hoge Hilt’ bij de plaats Zoutelande. Wist je dat hier het populaire nummer van BLØF is opgenomen?

Omdat het één van de mooiste stranden van Zeeland is, wordt het ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd. Daarnaast is het bekend van de Kustmarathon en vind je hier één van de hoogste duinen van Nederland. Het strand ligt beschut en heeft de meeste zonuren, want hij ligt op het zuiden. Je hebt er een gezellige wandelpromenade die uitloopt in een wandelpad over de hoge duinen richting Vlissingen. Er zijn veel terrasjes en winkels te vinden, dus je kunt je hier makkelijk een dag vermaken!

Middelburg

Zoutelande ligt op een steenworp afstand van Middelburg en Vlissingen, twee steden met een rijke historie. Middelburg heeft maar liefst 1100 monumenten in de binnenstad! Ga een hapje eten op één van de gezellige terrasjes rond de Markt of bezoek het Zeeuws Museum in de Middeleeuwse Abdij. Maak een wandeling langs de grachten en door de smalle steegjes of ga lekker winkelen bij de talloze winkels en boetiekjes.

Ook leuk om te doen: een stadswandeling! Met een gids kom je langs monumentale plaatsen zoals het imposante Oude Stadhuis op de Markt. En wat ook niet mag ontbreken tijdens je bezoek aan Middelburg is De Lange Jan-toren, voor veel mensen is dit hét symbool van Middelburg.

Heilzame zeebadplaats

Op de laatste dag brengen we een bezoek aan Domburg. Domburg heeft sinds 2013 het predicaat ‘heilzame zeebadplaats’. Dit is heel bijzonder, want Domburg is, samen met Cadzand, de enige Nederlandse kustplaats die dit predicaat mag voeren. Het zeewater, het klimaat en de bodemproducten hier hebben een heilzame werking en voldoen aan de internationale criteria van de ‘Deutsche Heilbäderverband’.

Maar Domburg staat ook bekend als dé kunstplaats van Zeeland. Vanaf 1900 komen veel kunstenaars naar Domburg vanwege het bijzondere licht. Het werd een kunstenaarskolonie waar steeds meer kunstenaars naartoe kwamen: Jacoba van Heemskerck, Lodewijk Schelfhout en ook Piet Mondriaan. In het duingebied vind je informatieborden op de plekken waar Mondriaan zijn schetsen maakte. Kunstliefhebber of geen kunstliefhebber, Domburg is zeker een bezoekje waard!