Weekendje Terschelling met de meiden

Een heerlijk weekendje uitwaaien op Terschelling.

Weekendje Terschelling met de meiden

Paar weken geleden besloten we dat we wel eens een weekendje weg konden gaan.

Tja waarheen? Normaal ga je shoppen maar ja daar hebben we geen behoefte aan. Lekker uitwaaien leek ons een beter idee. 1 van de meiden kwam met het idee laten we naar een eiland gaan! het werd een Weekendje Terschelling met de meiden!

Oke hotel geboekt, fietsen gehuurd en niet te vergeten de boot!!

Terschelling we komen er aan!

Vrijdag was het zover! Helaas konden we niet al te vroeg met de boot, maar dat mocht de pret niet drukken. Parkeren op P1 en met de pendelbus naar de snelboot helemaal top geregeld.

50 minuten later stonden we in de haven van West-Terschelling en de fietsen stonden al op ons te wachten, wat weer goed geregeld allemaal! Fiets aan de hand en de bagage werd door het verhuurbedrijf naar het hotel gebracht.

Eerst maar eens naar het hotel op de fiets dat was nog geen 5 minuten fietsen dus prima te doen, even inchecken en de kamers waren al gereed.

Gelijk maar even kijken dan even opfrissen en een sanitaire stop was ook niet overbodig…
We waren nog niet in de kamer werd er al gebeld of alles naar de zin was… Nou en of zag er goed uit!

Ondertussen was onze bagage ook gebracht dus even uitpakken en weer op de fiets om het eiland  te gaan ontdekken.

slak in het norgerbos

We fietsen naar het strand om te kijken of we lekker even in een strandtent iets kunnen eten en drinken.

Eerst even gekeken bij het “zeeliedenmonument” en door gefietst naar strandtent “de walvis” aan het groene strand. Hier werden we vriendelijk ontvangen maar door de drukte moesten we even wachten op een tafel maar voordat we het wisten zaten we aan de gember thee met een heerlijk broodje!

Het was fris maar goed te doen dus maar weer op de fiets langs het strand waar we een trap omhoog zagen gaan en daar werd onze interesse naar toe getrokken.

Seinpaalduin bleek dit te heten en we liepen tussen de prachtig geelbloeiende duindoorns naar boven waar zich een bunker bevind. Dit alles onder toeziend oog van de Brandaris.

Wat een prachtig uitzichtpunt met zicht over het dorp en de haven. Aan de andere kant alleen het ruisen van de zee…

Haven Terschelling

Via Landerum, Formeren, Lies kwamen we in Hoorn waar we even stopten bij de Sint Janskerk we hadden geluk want deze was 2 uur opengesteld voor het publiek dus even een kaarsje gebrand…. Wat ook erg leuk om te zien was het “Handschoen huisje” het hek om het huis zit vol met handschoenen uit de visserij en volgens insiders gaan deze hun eigen weg in de nacht…..

Verder naar Oosterend door de duinen met al hun kleurenpracht onvoorstelbaar mooi. Even banjeren over het strand en heerlijk gegeten bij strandtent “Heartbreak Hotel”. Deze is compleet ingericht in Rock ’n Roll style.

Fietsen op Terschelling

De volgende dag na een lekker ontbijt, op de kamer weliswaar de fiets weer van de lader gepakt en langs de kust gefietst naar het beeldenpark aan de Westerdijk.

Wat een ruimte en een rust heerlijk de prachtige wolken en blauwe lucht maakten het plaatje compleet. Daarna fietsen we richting Midsland helaas weinig open omdat het zondag was.

Mooie kerk en een pittoresk straatje met winkels en horeca even heerlijke cappuccino gedronken om op te warmen want man wat stond er een koude wind.

Daarna fijn terug gefietst door de duinen en het bos.

Omdat we in tijdnood kwamen hebben we helaas het “Drenkelingenhuisje” over moeten slaan maar we gaan vast nog eens weer terug!!!

Een weekend op het Waddeneiland Terschelling is een aanrader! Lekker op de fiets de omgeving verkennen en heerlijk uitwaaien op het strand.

Op! naar het volgende avontuur! 

Groetjes Monique en Daniëlle