Dagje uit naar Scheveningen

Spontaan een dagje uit naar Scheveningen!

Dagje uit naar Scheveningen

Het is een druilerige zondag en toch willen we er even op uit! Geen zin om ons te vervelen. Waar willen we op deze zondag naar toe. Shoppen… nee vandaag even niet. Strandwandeling? Jazeker! altijd goed, even uitwaaien en dan maakt een beetje regen en wind niet veel uit.

Zullen we naar Scheveningen gaan?

Op de bonnefooi een dagje naar Scheveningen

We pakken een warme jas, sjaal om en goede wandelschoenen aan. We nemen onze camera mee en zitten al snel in de auto. We gaan naar Scheveningen. Voordat we er erg in hebben zitten we op de snelweg naar Zuid-Holland. Oke, het is ruim 2 uur rijden voor ons maar dan zijn ook eens in een andere provincie zullen we maar zeggen 🙂

Vanuit het Noorden rijden we door Friesland, Flevoland, Noord-Holland richting Den-Haag en daarna de afslag Scheveningen. De rit gaat lekker makkelijk zonder enige file komen we aan in Scheveningen.

We parkeren de auto in de garage en willen dan gaan gelijk richting het strand gaan. Zodra we de garage uitlopen zien we het AFAS Cirucstheater daar draait ANASTASIA. Het is maar een ideetje maar zullen we aan het einde van de dag ook nog naar een musical gaan? Nu we er toch zijn…

Lees meer over de voorstelling ANASTASIA

De eerste voorstelling van die dag gaat bijna beginnen maar we willen eerst even naar het strand en wat eten want reizen maakt hongerig. We besluiten even te kijken of er kaartjes zijn voor de middag voorstelling van 16.00 uur. Bij de kassa worden we vriendelijk geholpen en wat blijkt…. er is ook een last-minut korting! Hopsakee…Kaartjes 1e rang in the pocket en we kopen gelijk even een Musicalboek. Kunnen we tijdens de lunch al even inlezen in het hele verhaal en mooie foto’s kijken.

We lopen richting het Kurhaus. Grand Hotel Amrâth Kurhaus staat centraal in Scheveningen. Op het plein bij het hotel staat een grote tent met een ijsbaan van COOLevent. COOLevent heeft hier al een aantal jaren een grote tent met een ijsbaan staan tijdens de feestdagen, en het is er gezellig druk met schaatsende kinderen en ouders die op de terrasjes er omheen lekker zitten met een kop koffie en wat lekkers. Wij schuiven graag aan! Even bijkomen van de autorit met wat lekkers.

Hop we willen richting het strand! Naast het Kurhaus is een winkelcentrum waar we doorheen lopen. Aan het einde komen we uit bij de boulevard. Het waait stevig en het is goed fris! Wat leuk is, de pier is sinds lange tijd weer open. De pier is omgetoverd tot een soort van foodhal met leuke zitjes en een DJ die muziek draait.

Lees meer over de activiteiten op de Pier Scheveningen

Je kunt er genieten van lekkere hapjes en gezellig zitten en als je doorloopt tot het einde loop je dus over de zee heen. Halverwege kun je even naar buiten waar de entre is van een reuzenrad. Deze is dus alleen voor durfals als je het ons vraagt. Met de stevige wind die er vandaag is lijkt het net of het rad wat scheef staat. Er staan liefhebbers genoeg in de rij voor een rondje over het water. Bijzonder is het wel! Je kunt er zelfs slapen, tegenwoordig zit er zelfs een hotel gevestigd en op het einde nog een restaurant voor een culinair diner.

Met een beetje meer tijd hadden we ook nog even naar SEA LIFE kunnen gaan maar helaas dat lukt niet meer qua tijd.

Het is inmiddels 15.00 uur geweest en we gaan van de boulevard terug richting het AFAS theater. De voorstelling van 12 uur is net afgelopen en wij kunnen naar binnen om nog even op te warmen en dan naar de zaal te gaan. De zaal zit lekker vol en de voorstelling ANASTASIA is een leuke voorstelling. Prachtige kostuums, mooi verhaal en of deze nou echt is of niet. Het is een prachtig verhaal met een top cast! Het publiek is zeer gevarieerd en zowel het publiek als spelers genieten van de musical!

ANASTASIA speelt exclusief in het theater in Scheveningen, die moet je echt gaan zien!

Leestip: Lees ook de recensie van TheatersinNederland.

Na afloop is het inmiddels donker buiten. We sluiten de dag af met een hapje eten op de terug weg naar huis. Nadat we weer 2 uur terug hebben gereden is het fijn om weer in het Noorden te zijn!

Blijkt toch maar weer dat Nederland goed te doen is in 1 dag, ook al woon je in het Noorden zoals wij, binnen een paar uur rij je zo door heel Nederland voor de leukste en lekkerste dagjes uit! En Scheveningen is een aanrader!

Het was een leuke dag uit naar Scheveningen!

P.s. volg Wat te doen ook op instagram!