Weekendje fietsen in het mooie Twente

We gaan een weekend fietsen in Overijsselse Ootmarsum.

We stappen we in de auto voor een weekendje Ootmarsum.

Ootmarsum is een gezellige stad in het Overijsselse Twente. Ootmarsum vormt samen met de gemeenten Denekamp en Weerselo tot de gemeente Dinkelland.

Weekendje fietsen in het mooie Twente.

De Twentse vriendelijkheid begint al op de stoep van het hotel waar we gelijk in gesprek komen met een vader en dochter.

Nadat we hadden ingecheckt bij hotel de Rozenstruik besluiten we het dorp in te fietsen en de plaatselijke VVV op te zoeken voor een aantal leuke fietsroutes.

top5 wadenltips

Ootmarsum

Wat een gezellig en knus dorp is dit zeg!!!

Mijn oog valt gelijk op de mooie oude gebouwen zoals het Stadshuis, de RK kerk met een rij kleurrijke olifanten ervoor en het Drostehuis.

Holtingerveld Havelte

De Watermolenroute

We beginnen middenin het dorp aan de eerste route “de watermolenroute” van 26 km. Via diverse knooppunten komen we door het Springendal een prachtig natuurgebied met bijzondere flora, beekdalen en stuwwallen.

Ongeveer op de helft van de route zijn we gestopt bij het sfeervol aangeklede theehuis lunchroom Dennenoord.

Het was nogal fris dus de lekkere warme thee en cappuccino was erg welkom. Hierbij nog een overheerlijke zelfgemaakte appeltaart en brownie was een echte traktatie!

Top 5 wandeltips Drenthe

We vervolgen de route langs Saksische boerderijen, grafheuvels , en de cirkels van Mander en natuurlijk de Watermolen Bels en Frans leuk om eens zoiets van binnen te bekijken en eventueel de winkel bezoeken waar je diverse meelproducten kunt kopen.

wandelen in Roden

Avonds gaan we Ootmarsum nog even in om een hapje te eten.

Dit hebben we gedaan bij T Pläske tegenover de prachtige immense verlichte kerk. Heerlijk gegeten en daarna nog even het Othmarpad gelopen.

Dit is een historische wandeling door het centrum.

Wolvenspoor

De Lutterzandroute 

Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt beginnen we aan onze 2e tocht.

Dit is de Lutterzandroute van 30 km. We fietsen hierbij zelfs een stukje door Duitsland het gebied heet de Vrijdijk de groene grensovergang zonder douane.

Het is een prachtige omgeving met behoorlijke glooiing. Dwars door het Lutterzand zeer afwisselend met dennenbomen, jeneverbessen, heideveldjes daartussen kronkelt het riviertje de Dinkel.

We vallen van verbazing in verbazing wat is het hier mooi en een rust…. Middenin het bos zijn we even gestopt bij de Lutte Hutte een sfeervol plekje voor een heerlijk kopje koffie of thee en een kleine kaart.

Overal staan vuurkorven voor een fijne sfeer.

Noordsche Veld

We vervolgen onze route door de bossen en komen uit bij het huis Singraven en de Watermolens.

Het huis stamt uit 1700 met een oprijlaan waar je u tegen zegt. Hier kun je ook terrecht voor een rondleiding.

De watermolens waren oorspronkelijk koren, olie en pelmolen en werden later gebruikt voor het zagen van hout. Deze is op bepaalde tijden ook geopend voor publiek.

Noordsche Veld

We hebben veel cultuur gesnoven en voor kunst kun je zeker goed terecht in dit gebied. Je valt van de ene in de andere galerij.

We hebben ter afsluiting nog even genoten van een heerlijke lunch in Denekamp.

Voor rust en ruimte en geweldige natuur moet je echt in Twente zijn!

Groetjes Monique