Dagje uit naar Volendam

Een dag naar Volendam is meer dan de moeite waard!

Volendam is de bekendste kustplaats aan het Markermeer, gelegen in de provincie Noord-Holland en wij gingen daar ook eens kijken!

Wat is er allemaal te doen in Volendam?

We weten vanuit het verleden Volendam bekent staat als vissersplaats met de karakteristieke huizenbouw, klederdracht en folklore. deze folklore toeristische traditie gaat terug tot ongeveer 1875. In Volendam zijn er vele souvenirwinkels en gezellige restaurants en cafeetjes. En dat gaan wij deze zonnige zaterdag even goed ontdekken!

Uitjes op het water

We zijn in de levendige haven en zien tal van pleziervaartschepen, jachten en oude botters. In Volendam kunnen we ook uitstekend terecht voor een prachtig boottochtje. Na een uurtje of 2 zijn we weer terug in de haven. en gaan we snel in een café wat drinken en nemen een heerlijk Volendams lekkernijtje.

Dagje uit naar Volendam

Daguitjes in Volendam

We zijn niet de enige in Volendam! Velen met ons zijn een dagje uit in Volendam. Een dagje Volendam is niet compleet zonder een mooie foto in de traditionele klederdracht. Wie is er nu niet benieuwd hoe je eruitziet in de traditionele klederdracht van Volendam! Het omkleden alleen al zorgde voor hilarische taferelen! Toen we eenmaal netjes in de kleren zaten werd het bijzondere moment vastgelegd op een foto. Hoe leuk is dat!

Natuur

Als toerist zijn we heerlijk aan het genieten van een mooie wandeling over de dijk en genieten van de natuur. Wat we niet hebben gedaan maar ook zeker tot een mogelijkheid behoort is een lange fiets of wandeling Volendam beter verkennen.

Na een korte wandeling in de natuur gaan we naar de bierbrouwerij waar we een rondleiding krijgen. Sinds 2000 wordt hier het echte Vølenbier gebrouwen! Vanzelfsprekend kregen we hier uitgebreid de gelegenheid om het zelf te proeven!

Dagje uit naar Volendam

UITagenda Volendam

Er is echt van alles te doen in Volendam, Volendam is altijd in beweging! Wij keken op de website van de plaatselijke VVV vooraf we naar Volendam gingen. Hier vindt  je onder andere de agenda, recensies, uitgelichte uitjes en nog veel meer! Een goede voorbereiding voor ons uitje naar Volendam!

Als afsluiter van een perfect uitje is toch wel genieten van een heerlijk Volendamse vis! Daar waar Volendam beroemd om is, is de (gerookte) paling! Deze delicatesse moeten wij ook eten natuurlijk! Het was nog lang gezellig in Volendam.

Dagje uit naar Volendam