Top 5 wandeltips Drenthe

De redactie van WTD heeft deze top 5 tips voor jou!

Top 5 wandeltips Drenthe

Ontdek in heel Nederland de vele wandelgebieden. In Groningen, Drenthe maar ook in alle andere provincies zijn vele routes uitgestippeld door natuurgebieden, de stad of een dorp langs bijzondere bezienswaardigheden.

Ontdek Drenthe

Ontdek Drenthe bij zonsopkomst of zonsondergang in de Onlanden of in één van de Nationale Parken. Ga op onderzoek uit naar grafheuvels, hunebedden of bezoek de uitgestrekte heidevelden. Ervaar de ruimte en rust in Drenthe!

Drouwenerzand, de Gasterse Duinen en het Holtingerveld, De Hondsrug, het Balloërveld, Fochteloërveen, Doldersummerveld, Het Leggelderveld, Asserbos. Daar is zoveel te ontdekken!

Wandeltips Drenthe

In Drenthe zijn er tal van wandelroutes uitgestippeld. In de vele natuurgebieden die Drenthe heeft op de landgoederen en in de gezellige dorpen in Drenthe. Je kunt er volop op uit in Drenthe. In de hoofdstad Assen of kleinere dorpen in Drenthe zijn vele wandelroutes te vinden.

 

De redactie van WattedoenVandaag heeft een mooie top 5 wandeltips Drenthe gemaakt!
top5 wadenltips

1. Holtingerveld Havelte

Een prachtige wandelroute in Drenthe is de wandelroute Holtingerveld in Havelte. Deze route barst van de cultuurhistorie.

Al wandelend loop je langs uitgestrekte heidevelden, hunebedden en grafheuvels. Er zijn veel plekken in Holtingerveld die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog.

TOPtip -> lees onze blog wandelen in het Holtingerveld
Holtingerveld Havelte

2. Wandelroute Friese Veen

Het Friese Veen in Paterswolde grenst aan de stad Groningen. Dit gebied bestaat uit moerasbos, rietland en open water. De wandelroute van Natuurmonumenten is ongeveer 4,5 km lang. Je begint bij het landgoed en loopt via de wandelroute langs bossen en water. Midden in het gebied is een vogelkijkhut waar je diverse soorten vogels kunt spotten.

Ook lopen er hier reeën en hazen rond. Het is een afwisseld natuurgebied met prima paden om te wandelen. Ook voor mindervaliden is deze wandelroute zeer geschikt.

Download hier de gehele route
Top 5 wandeltips Drenthe

3. Wandelen door Roden

Je kunt in en in de omgeving van Roden heel fijn wandelen. Aan het centrum van Roden grenst het Landgoed Mensinge. Aan beide kanten van de weg naar Lieveren zijn 2 grote bosgebieden (Mensingebos en Sterrenbos) waar je uren kunt wandelen.

Tot Landgoed Mensinge behoren uitgestrekte bossen met eeuwenoude bomen. De wandelroute door het Mensingebos is zeer afwisselend. De smalle kronkelpaadjes zijn goed te bewandelen en eenmaal in het midden van het bos kom je uit op een prachtige plas omringd door bomen.

In dit bos zijn reeën, eekhoorns, vossen en veel vogels te spotten.

Aan de andere kant van het Mensingebos ligt het Sterrenbos. In beide bossen overlappen wandelroutes elkaar. In totaal kun je een wandelroute volgen van 12 km. Het bos is ook prachtig om met kinderen in rond te struinen!

Een wandeling door Roden? Dan wandel je door de bossen, het stroomdallandschap van het Lieverse Diep en de mooie landelijke omgeving van het vroegere landgoed Mensinge.

Download hier de wandelroutes op Wandelenrondroden.nl
wandelen in Roden

4. Het Wolvenspoor

Bewandel in het hart van Drenthe Het Wolvenspoor. Dit is een route van 5 kilometer over heidevelden en donkere bossen. De route van 5 kilometer duurt ongeveer een uur en is goed te volgend door de keien te volgen met een wolvenpootafdruk.

De wandeling is goed te doen voor families met kinderen. Trotseer de modder en bruggetjes en geniet van de natuur in het hart van Drenthe in het plaatsje Elp.

Lees hier alles over de Wandeltocht
Wolvenspoor

​5. Wandelroute Noordsche Veld

Ga een ochtend wandelen in een bijzonder gebied! Het Noordsche Veld ligt in het noorden van de provincie. De route start aan de Donderseweg 22 in Norg. Het is een prachtig bosgebeid met veel heide en beekdalgraslanden. Staatsbosbeheer onderhoud het gebied.

Bijzonder aan het gebied is dat het in 2017 als archeologisch monument is aangewezen. Dit komt door de vele goed bewaarde sporen uit het verleden, zoals grafheuvels en hunebedden. Kenmerkend is de ‘olde witte’, een bijzondere berk die vroeger de ontmoetingsplaats was voor herders.

Lees meer over de wandelroute Noordsche Veld.
Noordsche Veld

Wandelen in Drenthe

Ben je uitgewandeld in de natuur? De leuke steden in Drenthe zijn ook een aanrader. Bezoek Assen, Hoogeveen, Emmen, Coevorden of Meppel.

Wandel door de gezellige straten, ga op een terras of plaatselijk cafe genieten van een kopje koffie en een Drentse lekkernij. Ook de dorpen zoals Borger, Peize, Orvelte of Eelde, Annen, Veenhuizen en Zwartemeer zijn aanraders eens te bezoeken.

De gastvrije dorpelingen vertellen je graag over de historie van hun dorp!

Voel je meer dan welkom in Drenthe!