De leukste uitjes in Zeeland

Wat te doen in Zeeland? De provincie bij uitstek voor watersport, maar er is zoveel meer te beleven in Zeeland.
 
De leukste evenementen in Zeeland

Wat te doen in Zeeland? De provincie bij uitstek voor evenementen, maar er is zoveel meer te beleven in Zeeland.
 
Wat te doen in Zeeland

Wat te doen in Zeeland. Helemaal in het zuidwesten van Nederland, begrensd door Zuid-Holland, Noord-Brabant, België en natuurlijk de Noordzee, vindt u de provincie Zeeland. Denkt u aan Zeeland, dan denkt u waarschijnlijk aan de Deltawerken.

Wat is er allemaal te doen in Zeeland?

zeeland-westerschelde Door de betere verbinding met de rest van Nederland is Zeeland tegenwoordig in een uur te bereiken vanuit verschillende grote steden zoals Rotterdam en Eindhoven.

Genieten van de Zeeuwse natuur

Door de strijd tegen het water vindt u in Zeeland een bijzonder en afwisselend landschap. U kunt in Zeeland uitstekend te voet of op de fiets van de natuur genieten. Hier vindt u een aantal mooie fiets- en wandelroutes waarmee u de prachtige natuur van Zeeland zelf kunt beleven.

Musea in Zeeland

zeeland-vlissingenIn het Maritiem museum in Vlissingen leert u alles over de geschiedenis die Zeeland heeft met het water. Ook leuk als uitje met kinderen, want het blijft hier niet bij kijken.

Hoor, ontdek en ervaar de Zeeuwse geschiedenis! Lees hier meer musea en andere bezienswaardigheden in Zeeland.

Een dagje uit in Zeeland

Bent u een dagje in Zeeland? Kom dan gezellig shoppen in de woonwinkels van Zeeland. Misschien vind u daar wel die ene ontbrekende accessoire die u nog zocht voor in uw woning. Bent u meer toe aan ontspanning? Dan zit u in Zeeland zeker goed! Ga lekker een dagje weg met uw vriendinnen en laat u verwennen in een van de beautycenters.

Uit eten in Zeeland

zeeland-kreeftIn Zeeland ontkomt u er natuurlijk niet aan om te proeven van alle heerlijkheden die de zee te bieden heeft. Heerlijk bereide vis maar ook speciale gerechten met schaal- en schelpdieren zoals oesters en Oosterscheldekreeft.

Kijk hier voor de beste restaurants in Zeeland en andere uitgaansgelegenheden.

Film By The Sea uitje

Er worden in Zeeland gedurende het jaar verschillende festivals georganiseerd, waarvan een bekende Film By The Sea is. Film By The Sea is een tiendaags internationaal film- en literatuurfestival. Er worden zo’n 100 films uit alle delen van de wereld vertoond. Daarnaast is er een uitgebreid educatieprogramma, worden er verschillende cursussen gegeven en zijn er dagelijkse talkshows. Een festival dat u niet wilt missen! Kijk hier voor meer evenementen.

Genieten van de zilte lucht, de weidse landschappen en de rust; daarvoor komt u naar Zeeland!

Bekijk ook:
Uit met de kinderen in Zeeland
Activiteiten in Zeeland

Nog meer leuke ideeën en tips