Wat te doen in Zeeland

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes in Zeeland, maar ook de leukste evenementen!

Wat te doen in Zeeland? Helemaal in het zuidwesten van Nederland, begrensd door Zuid-Holland, Noord-Brabant, België en natuurlijk de Noordzee, vindt u de provincie Zeeland. Denk je aan Zeeland, dan denk je waarschijnlijk aan de Deltawerken.

Wat te doen in Zeeland

Door de betere verbinding met de rest van Nederland is Zeeland tegenwoordig in een uur te bereiken vanuit verschillende grote steden zoals Rotterdam en Eindhoven.

Genieten van de Zeeuwse natuur

Door de strijd tegen het water vindt je in Zeeland een bijzonder en afwisselend landschap. Je kunt in Zeeland uitstekend te voet of op de fiets van de natuur genieten. Hier vindt je een aantal mooie fiets- en wandelroutes waarmee je de prachtige natuur van Zeeland zelf kunt beleven.

Bekijk de mooiste fiets routes van Zeeland!

Musea in Zeeland

Zeeland heeft een lange geschiedenis. Er zijn meerdere prachtige musea over de historie van Zeeland. Zo leer je in het Maritiem museum in Vlissingen alles over de geschiedenis die Zeeland heeft met het water. Ook leuk als uitje met kinderen, want het blijft hier niet bij kijken.

Hoor, ontdek en ervaar de Zeeuwse geschiedenis!

Een dagje uit in Zeeland

Ben jij toe aan een dagje in Zeeland? Kom dan gezellig shoppen in de woonwinkels van Zeeland. Misschien vind je daar wel die ene ontbrekende accessoire die je nog zocht voor in jouw woning. Ben je meer toe aan ontspanning? Dan zit je in Zeeland zeker goed! Ga lekker een dagje weg met jouw vriendinnen en laat jullie verwennen in een van de beauty centers.

Uit eten in Zeeland

In Zeeland ontkom je er natuurlijk niet aan om te proeven van alle heerlijkheden die de zee te bieden heeft. Heerlijk bereide vis maar ook speciale gerechten met schaal- en schelpdieren zoals oesters en Oosterschelde kreeft.

Ga lekker uit eten in Zeeland!

Festivals in Zeeland

Er worden in Zeeland gedurende het jaar verschillende festivals georganiseerd, waarvan een bekende Film By The Sea is. Film By The Sea is een tiendaags internationaal film- en literatuurfestival. Er worden zo’n 100 films uit alle delen van de wereld vertoond. Daarnaast is er een uitgebreid educatieprogramma, worden er verschillende cursussen gegeven en zijn er dagelijkse talkshows. Een festival dat je niet wilt missen!

Theaters in Zeeland

Theater liefhebbers kunnen in meerdere theaters in Zeeland terecht voor de meest uiteenlopende voorstellingen. Zo vindt je in Middelburg De Zeeuwse Concertzaal. In Vlissingen kun je naar het Arsenaal Theater of het Vestzaktheater.

Bekijk alle theaters in Zeeland

In heel Zeeland zijn er leuke mogelijkheden om jouw verblijf uit te breiden met een overnachting of langer verblijf in bijvoorbeeld een B&B. blijft je nog langer in Zeeland en hou je van kamperen? Zeeland heeft hele leuke campings waar je kunt genieten in de natuur!

Bezoek in Zeeland ook de dorpen:

In deze dorpen kun je volop genieten van de natuur, het strand en culinaire Zeeuwse hoogstandjes in de restaurants.

Zeeland is genieten van de zilte lucht, de weidse landschappen en de rust. Daarvoor kom je naar Zeeland!