Wat te doen in Noord-Holland

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes in Noord-Holland, maar ook de leukste evenementen!

Wat te doen in Noord-Holland. Noord-Holland bestaat onder andere uit de steden Haarlem, Alkmaar, Volendam en onze hoofdstad Amsterdam. Ook Texel hoort bij de provincie Noord-Holland. In al deze plaatsen zijn heel veel leuke activiteiten en bezienswaardigheden te vinden, maar welke is nu het leukste?

Wat te doen vandaag in Noord-Holland? Wij hebben het iets gemakkelijker voor u gemaakt en hieronder een aantal van de leukste activiteiten voor u uitgezocht. Nieuwsgierig wat Noord-Holland nog meer voor leuke uitjes heeft?

Ecomare op Texel

Bij Ecomare op Texel beleeft u de zee van dichtbij! Er zijn allerlei dieren te zien zoals bruinvissen (kleine walvissen), zeehonden en een zeeaquarium met tientallen soorten vissen, zeesterren, krabben en kwallen. Het leuke aan Ecomare is dat het zeeaquarium ondergronds gebouwd is, zo kunt u de dieren goed van dichtbij bekijken! Ook kunt u in het natuurmuseum verschillende tentoonstellingen bezichtigen. Kom naar Ecomare voor het leukste dagje weg voor jong en oud.

Lees alles over Ecomare op Texel

Musea in Noord-Holland

Vereniging De Zaansche Molens houdt zich erg bezig met molens. Op het moment hebben ze 12 werkende molens en het Molenmuseum in bezit. In het museum vindt u onder andere het prachtige panorama van Frans Mars, het verhaal van de Zaanse molens en ook zijn er gevarieerde tentoonstellingen te zien en exposities te bezichtigen.

Noord-Holland heeft heel veel musea in de hele provincie, in de hoofdstad zijn er al meer dan 50 musea! U kunt daar bijvoorbeeld naar de Beurs va Berlage of naar het Anne Frank huis. Houdt u van Kunst en Cultuur? Dan is Noord-Holland een prachtige provincie om naar toe te gaan!

Bekijk musea in Noord-Holland

Uitjes met kinderen in Noord-Holland

In het prachtige bosrijke natuurgebied tussen Naarden en Huizen ligt het kinderparadijs Speeltuin Oud Valkeveen. Voor de kinderen is er genoeg vertier. Laat uw kinderen klimmen, klauteren, spelen, glijden en springen in een kindvriendelijke omgeving. Met overdekte attracties is de speeltuin ook bij slecht weer een bezoekje waard! U vindt in Speeltuin Oud Valkeveen bijvoorbeeld een achtbaan, waterfietsen, botsauto’s, een klimvulkaan, een draaimolen, een oldtimerbaan en nog veel meer!

Nog meer uitjes in Noord-Holland

Winkelen in Noord-Holland

Houdt u wel van een beetje rondsnuffelen op een markt? En maakt het u niet uit of het nu tweedehands is of juist de nieuwe modemerken zijn? Dan is de Bazaar in Beverwijk echt iets voor u. Leef u uit in de vele kraampjes met antiek, kleding, sieraden, eten en drinken, de nieuwste telefoontjes en andere elektronica. Mensen komen uit heel Nederland om de Bazaar in Beverwijk te bezoeken. Niet alleen om er inkopen te doen, maar ook gewoon om gezellig rond te snuffelen.

Ook kunt u  in heel Noord-Holland in de vele steden winkelen in de mooiste winkelstraten en steegjes. Zoekt u het in de grote stad als Alkmaar of winkelt u liever in een kleiner dorp, in heel Noord-Holland kunt u wel iedere dag shoppen!

Festivals in Noord-Holland

Kingsland Festival, Dance Valley, Dutch Valley Festival, Mysteryland, Indian Summer Festival, Over het IJ festival we noemen er maar een paar. Maar het zijn er nog vele meer. Noord-Holland kent wellicht de meeste festivals die er per jaar worden georganiseerd!

Visit Noord-Holland

Noord-Holland DE provincie van Nederland. Noord-Holland heeft duinen, polders veel natuur maar ook dichtbevolkte steden. Er is in heel Noord-Holland veel te doen! Cultuur liefhebbers kunnen hun hart op halen in Noord-holland. Houdt u van winkelen? Geen probleem! Noord-Holland bruist! 24/7

Visit Noord-Holland

Uit eten in Noord-Holland

noord-Holland is groot! Veel grote steden en kleine dorpen. Overal in de provincie kun je heerlijk uit eten! Hou je van een uitgebreid diner of liever eten met streek producten of snelle bite. Er zijn tal van restaurants, cafe’s en bistro’s waar je lekker kunt gaan eten!

Bekijk onze tips voor een avondje uit eten in Noord-Holland