Alle uitjes

Waar wil jij naar toe vandaag? Vind de leukste uitjes!

TopTips

Ontdek Nederland!

Wat te doen in Noord-Holland

Evenementen in Noord-Holland

Leuke uitjes in Noord-Holland

Crazy selfie

Crazy Selfie

Duik in de wereld van de Crazy Selfie Studio, de eerste selfie-studio in Nederland vol optische illusies en fotografische kunstgrepen!

The Dutch Drag Dynasty!

Stap in de betoverende wereld van glitter, glamour en ongeëvenaard entertainment met The Dutch Drag Dynasty! Ervaar drag als volwaardige kunstvorm. Onze shows beloven een avond die je zintuigen prikkelt en je meeneemt op een reis vol verrassingen, inspiratie en lol. Of je nu een echte draglover bent of nieuwsgierig bent naar deze bruisende wereld, […]

texel adventures

Texel Adventures

Texel Adventures verzorgt vele activiteiten voor bedrijven (teambuilding), schoolreisjes maar ook voor families. Ontdek Texel met Texel Adventures. Texel Adventures Texel Adventures verzorgt een complete dag vol avontuur van start tot finish. Je hoeft je nergens zorgen over te maken, want Texel Adventures regelt niet alleen de planning, maar zijn ook aanwezig op de dag […]

Museum Cobra

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst, gevestigd in Amstelveen, stelt de kunst en het gedachtegoed van de Cobra-beweging centraal. Het Cobra Museum toont het hele jaar diverse tijdelijke tentoonstellingen. Museum Cobra Cobra behoort tot de canon van de kunstgeschiedenis, maar de ‘geest’ van Cobra is nog springlevend. Het belang van een alternatieve cultuur, gebaseerd op […]

Oorlogsmuseum Medemblik

Oorlogsmuseum Medemblik

Een educatief museum over de Tweede Wereldoorlog in de sfeer van het West-Friese dorp. Oorlogsmuseum Medemblik Beleef de W.O.II Experience Tours volgens Escaperoom-concept. Leer op een interactieve manier wat er destijds gebeurde en maak kennis met de lokale Tweede Wereldoorlog verhalen. Leuk en leerzaam voor jong tot oud! – Van ma t/m za tussen 10:00 […]

Golfbaan Ooghduyne

Voor een dagje golf plezier is Golfbaan Ooghduyne het perfecte uitje! Familiebaan Golfplezier met het hele gezin, vrienden of collega’s.  Ga lekker de baan op voor een rondje golfplezier, golfvaardigheid is niet verreist! Volg een golfclinic! Verken de golfsport op een laagdrempelige manier. Lees meer over de familiebaan bij Ooghduyne. Een golfclinic is een leuk […]

Verhalen uit Noord-Holland

Wat te doen in Noord-Holland. Noord-Holland bestaat onder andere uit de steden Haarlem, Alkmaar, Volendam en onze hoofdstad Amsterdam. Ook Texel hoort bij de provincie Noord-Holland. In al deze plaatsen zijn heel veel leuke activiteiten en bezienswaardigheden te vinden, maar welke is nu het leukste?

Wat te doen vandaag in Noord-Holland? Wij hebben het iets gemakkelijker voor je gemaakt en hieronder een aantal van de leukste activiteiten voor jou uitgezocht. Nieuwsgierig wat Noord-Holland nog meer voor leuke uitjes heeft?

Regio’s in Noord-Holland

De provincie Noord-Holland is onderverdeeld in 47 gemeenten en 8 bestuurlijke regio’s, waaronder

  • Zaanstreek Waterland
  • Kop van Noord-Holland
  • Gooi en Vechtstreek
  • West Friesland
  • Zuid Kennemerland / IJmond
  • Alkmaar en omstreken
  • Amstelland
  • Meerlanden
  • Amsterdam

In de Kop van Noord-Holland vindt je onder meer Texel en Den Helder, in de Gooi en Vechtstreek Weesp en Hilversum en in de Zaanstreek liggen onder andere de gemeenten Beemster, Edam-Volendam en Waterland.

Wil je er even lekker op uit in de provincie Noord-Holland, genieten van Nederlands weide landschap en rijke cultuurhistorie, dan raden wij aan naar Werelderfgoed (Droogmakerij) De Beemster te gaan.

Ecomare op Texel

Bij Ecomare op Texel beleef je de zee van dichtbij! Er zijn allerlei dieren te zien zoals bruinvissen (kleine walvissen), zeehonden en een zeeaquarium met tientallen soorten vissen, zeesterren, krabben en kwallen. Het leuke aan Ecomare is dat het zeeaquarium ondergronds gebouwd is, zo kun je de dieren goed van dichtbij bekijken! Ook kun je in het natuurmuseum verschillende tentoonstellingen bezichtigen. Kom naar Ecomare voor het leukste dagje weg voor jong en oud.

Lees alles over Ecomare op Texel

Musea in Noord-Holland

Vereniging De Zaansche Molens houdt zich erg bezig met molens. Op het moment hebben ze 12 werkende molens en het Molenmuseum in bezit. In het museum vindt je onder andere het prachtige panorama van Frans Mars, het verhaal van de Zaanse molens en ook zijn er gevarieerde tentoonstellingen te zien en exposities te bezichtigen.

Noord-Holland heeft heel veel musea in de hele provincie, in de hoofdstad zijn er al meer dan 50 musea! Je kunt daar bijvoorbeeld naar de Beurs va Berlage of naar het Anne Frank huis. Hou je van Kunst en Cultuur? Dan is Noord-Holland een prachtige provincie om naar toe te gaan!

Bekijk musea in Noord-Holland

Uitjes met kinderen in Noord-Holland

In het prachtige bosrijke natuurgebied tussen Naarden en Huizen ligt het kinderparadijs Speeltuin Oud Valkeveen. Voor de kinderen is er genoeg vertier. Laat jouw kinderen klimmen, klauteren, spelen, glijden en springen in een kindvriendelijke omgeving. Met overdekte attracties is de speeltuin ook bij slecht weer een bezoekje waard! Je vindt in Speeltuin Oud Valkeveen bijvoorbeeld een achtbaan, waterfietsen, botsauto’s, een klimvulkaan, een draaimolen, een oldtimerbaan en nog veel meer!

Nog meer uitjes in Noord-Holland

Winkelen in Noord-Holland

Hou je wel van een beetje rondsnuffelen op een markt? En maakt het je niet uit of het nu tweedehands is of juist de nieuwe modemerken zijn? Dan is de Bazaar in Beverwijk echt iets voor jou. Leef je uit in de vele kraampjes met antiek, kleding, sieraden, eten en drinken, de nieuwste telefoontjes en andere elektronica. Mensen komen uit heel Nederland om de Bazaar in Beverwijk te bezoeken. Niet alleen om er inkopen te doen, maar ook gewoon om gezellig rond te snuffelen.

Ook kun je in heel Noord-Holland in de vele steden winkelen in de mooiste winkelstraten en steegjes. Zoek je het in de grote stad als Alkmaar of winkel jij liever in een kleiner dorp, in heel Noord-Holland kun je wel iedere dag shoppen!

Festivals in Noord-Holland

Kingsland Festival, Dance Valley, Dutch Valley Festival, Mysteryland, Indian Summer Festival, Over het IJ festival we noemen er maar een paar. Maar het zijn er nog vele meer. Noord-Holland kent wellicht de meeste festivals die er per jaar worden georganiseerd!

Visit Noord-Holland

Noord-Holland DE provincie van Nederland. Noord-Holland heeft duinen, polders veel natuur maar ook dichtbevolkte steden. Er is in heel Noord-Holland veel te doen! Cultuur liefhebbers kunnen hun hart op halen in Noord-holland. Hou je van winkelen? Geen probleem! Noord-Holland bruist! 24/7

Visit Noord-Holland

Uit eten in Noord-Holland

Noord-Holland is groot! Veel grote steden en kleine dorpen. Overal in de provincie kun je heerlijk uit eten! Hou je van een uitgebreid diner of liever eten met streek producten of snelle bite. Er zijn tal van restaurants, cafe’s en bistro’s waar je lekker kunt gaan eten! Eerst actief in de buitenlucht bezig zijn, om de eetlust op te wekken? Wat dacht je van golfen in Noord-Holland!?

Bekijk onze tips voor een avondje uit eten in Noord-Holland