De leukste uitjes in Utrecht

Wat te doen in Utrecht? De provincie bij uitstek voor watersport, maar er is zoveel meer te beleven in Utrecht.
 
De leukste evenementen in Utrecht

Wat te doen in Utrecht? De provincie bij uitstek voor evenementen, maar er is zoveel meer te beleven in Utrecht.
 
Wat te doen in Utrecht

Wat te doen in Utrecht. In Utrecht vindt u voldoende uitgaansmogelijkheden om er lekker een dagje tussenuit te gaan. Daarnaast heeft de provincie Utrecht ook veel bossen en wandelpaden waar u heerlijk kunt ontspannen. Utrecht ligt dichtbij het groene hart en heeft daarom voldoende te bieden.

Wat te doen in Utrecht? Hieronder vindt u nog een aantal leuke inspirerende uitjes. Bent u benieuwd wat Utrecht nog meer te bieden heeft? Ga dan naar wat te doen in Utrecht!

SnowSportCenterUtrecht!

utrecht-snowsportcenterIn SnowSportCenterUtrecht kunt u indoor skiën op één van de vier grote indoor rolpistes en sleehellingen. Wilt u werken aan uw techniek, alvast wat oefenen voor de wintersport of toch liever skiën om uw conditie op peil te houden? Dat kan!

Ook kunt u hier terecht om lekker vrij te skiën. De snelheid kunt u zelf bepalen, dus het gaat nooit te hard of juist te langzaam! U kunt ook snowboard- of skilessen volgen. Goed voorbereid op wintersport? Kom naar SnowSportCenterUtrecht!

Nederlands Spoorwegmuseum Utrecht

utrecht-spoorwegmuseumHet Spoorwegmuseum is een geweldig museum voor jong en oud. U kunt deelnemen aan verschillende activiteiten zoals de Vuurproef. Hier gaat u terug in de tijd door middel van een rondleiding en u eindigt in een ware vuurproef. Neem plaats in de Jumbo express die u langs de spannende en onbekende plekken van het museum brengt of ervaar zelf hoe het is om een machinist te zijn. Ook kunnen de kinderen een treinreis maken in een karretje die ze langs de treinen brengt.

Voor de ouderen is het ook een museum vol ontdekkingen. Bekijk in het seinhuis hoe er vroeger geseind en gewisseld werd of ga terug naar het jaar 1800 met machinist Middlemiss en ontdek hoe de stroomtrein uitgevonden werd. Bent u gek van modelspoortreintjes? Dan moet u zeker langs de zolder waar de spoortreinen te zien zijn! Het Spoorwegmuseum is het leukste spoorwegmuseum voor jong en oud! Ervaar het zelf en kom naar Utrecht.

De Domtoren

utrecht-domtorenDe Domtoren in Utrecht bestaat uit 465 treden, is maar liefst 112,32 meter hoog en mag zich daarmee de grootste toren van Nederland noemen. Als u de toren beklimt zult u onderweg de beiaard en de monumentale torenklokken tegenkomen. Iedere eerste en derde zondag van de maand is er om 12.45 uur een rondleiding speciaal voor kinderen waarbij ze de klokken mogen luiden en tijdens de schoolvakanties neemt Willem de Torenwachter de kinderen mee terug in de tijd.

De toren is een officiële en bijzondere trouwlocatie. Op 70 meter hoog kunt u de hele stad bewonderen maar u bent er nog niet, want op 95 meter zit u op het hoogtepunt van de toren. Laat u verrassen door het unieke uitzicht en beklim de Domtoren in Utrecht.

Ouwehands Dierenpark Rhenen

utrecht-ouwehandsIn Ouwehands Dierenpark Rhenen heeft u gegarandeerd een leuke middag voor jong en oud. U kunt in het park bijvoorbeeld neus aan neus staan met een ijsbeer of een kijkje nemen in het berenbos. U vindt in het park de mooiste, snelste, grappigste en liefste dieren.

De kinderen kunnen in Europa’s grootste overdekte speeljungle RavotAapia zelf lekker het aapje uithangen. Wilt u in dierenpark Rhenen écht iets unieks doen? Word dan olifantenverzorger voor één dag. Dit is leuk voor jong en oud en natuurlijk is het ook een bijzondere ervaring!

Bekijk ook:
Activiteiten in Utrecht
Uit met de kinderen in Utrecht

Nog meer leuke ideeën en tips