Wat te doen in Utrecht

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes in Utrecht, maar ook de leukste evenementen!

Wat te doen in Utrecht? In Utrecht vindt u voldoende uitgaansmogelijkheden om er lekker een dagje tussenuit te gaan. Daarnaast heeft de provincie Utrecht ook veel bossen en wandelpaden waar u heerlijk kunt ontspannen. Utrecht ligt dichtbij het groene hart en heeft daarom voldoende te bieden.

Wat te doen in Utrecht

In de hele provincie kunt u kiezen uit vele uitjes. Actieve, ontspannen uitjes in overvloed!

U kunt bijvoorbeeld in het SnowSportCenterUtrecht indoor skiën op één van de vier grote indoor rolpistes en sleehellingen. Wilt u werken aan uw techniek, alvast wat oefenen voor de wintersport of toch liever skiën om uw conditie op peil te houden? Dat kan! Ook kunt u hier terecht om lekker vrij te skiën. De snelheid kunt u zelf bepalen, dus het gaat nooit te hard of juist te langzaam! U kunt ook snowboard- of skilessen volgen. Ga goed voorbereid op wintersport!

Een echt gezinsuitje is het Ouwehands Dierenpark Rhenen hier heeft u gegarandeerd een leuke middag voor jong en oud. U kunt in het park bijvoorbeeld neus aan neus staan met een ijsbeer of een kijkje nemen in het berenbos. U vindt in het park de mooiste, snelste, grappigste en liefste dieren. De kinderen kunnen in Europa’s grootste overdekte speeljungle RavotAapia zelf lekker het aapje uithangen. Wilt u in dierenpark Rhenen écht iets unieks doen? Word dan olifantenverzorger voor één dag. Dit is leuk voor jong en oud en natuurlijk is het ook een bijzondere ervaring!

Bezienswaardigheden in Utrecht

Utrecht kent heel veel bijzondere gebouwen en musea. Het Spoorwegmuseum is bijvoorbeeld een geweldig museum voor jong en oud. U kunt deelnemen aan verschillende activiteiten zoals de Vuurproef. Hier gaat u terug in de tijd door middel van een rondleiding en u eindigt in een ware vuurproef. Neem plaats in de Jumbo express die u langs de spannende en onbekende plekken van het museum brengt of ervaar zelf hoe het is om een machinist te zijn. Ook kunnen de kinderen een treinreis maken in een karretje die ze langs de treinen brengt.

De Domtoren in Utrecht bestaat uit 465 treden, is maar liefst 112,32 meter hoog en mag zich daarmee de grootste toren van Nederland noemen. De toren is een officiële en bijzondere trouwlocatie. Op 70 meter hoog kunt u de hele stad bewonderen maar u bent er nog niet, want op 95 meter zit u op het hoogtepunt van de toren. Laat u verrassen door het unieke uitzicht en beklim de Domtoren in Utrecht.

Bekijk nog meer Bezienswaardigheden in Utrecht

Wat te doen in Utrecht

De Utrechters weten het wel! Er is van alles te doen in Utrecht. En Utrechters zijn erg gastvrij. In iedere café of uitgaansgelegenheid kunt u tot in de late uurtjes feesten!

Wilt u een dagje winkelen? In de provincie Utrecht is het in de vele winkels heerlijk shoppen! Loop door de vele centra’s en steegjes voor exclusieve winkels. Koop bij de plaatselijke winkeliers en geniet van alles wat de provincie Utrecht u te beiden heeft!

Bezoek Utrecht

Uit eten in Utrecht

Overal in de provincie Utrecht kun je heerlijk uit eten! Ga je naar de grote stad of liever naar een dorp om de hoek. Hou je van een uitgebreid diner of ben je van de snelle hap. Er zijn tal van restaurants, cafe’s en bistro’s in de hele provincie waar je lekker kunt gaan eten!

Bekijk onze tips voor een avondje uit eten in Utrecht