Alle uitjes

Waar wil jij naar toe vandaag? Vind de leukste uitjes!

TopTips

Ontdek Nederland!

Wat te doen in Utrecht? In Utrecht vindt  voldoende uitgaansmogelijkheden om er lekker een dagje tussenuit te gaan. Daarnaast heeft de provincie Utrecht ook veel bossen en wandelpaden waar je heerlijk kunt ontspannen. Utrecht ligt dichtbij het groene hart en heeft daarom voldoende te bieden.

Wat te doen in Utrecht

In de hele provincie kun je kiezen uit vele uitjes. Actieve, ontspannen uitjes in overvloed!

Je kunt bijvoorbeeld in het SnowSportCenterUtrecht indoor skiën op één van de vier grote indoor rolpistes en sleehellingen. Wil je werken aan je techniek, alvast wat oefenen voor de wintersport of toch liever skiën om jouw conditie op peil te houden? Dat kan! Ook kun je hier terecht om lekker vrij te skiën. De snelheid kun je zelf bepalen, dus het gaat nooit te hard of juist te langzaam! Je kunt ook snowboard- of skilessen volgen. Ga goed voorbereid op wintersport!

Een echt gezinsuitje is het Ouwehands Dierenpark Rhenen hier heb je gegarandeerd een leuke middag voor jong en oud. Je kunt in het park bijvoorbeeld neus aan neus staan met een ijsbeer of een kijkje nemen in het berenbos. Je vindt in het park de mooiste, snelste, grappigste en liefste dieren. De kinderen kunnen in Europa’s grootste overdekte speeljungle RavotAapia zelf lekker het aapje uithangen. Wil je in dierenpark Rhenen écht iets unieks doen? Word dan olifantenverzorger voor één dag. Dit is leuk voor jong en oud en natuurlijk is het ook een bijzondere ervaring!

Bezienswaardigheden in Utrecht

Utrecht kent heel veel bijzondere gebouwen en musea. Het Spoorwegmuseum is bijvoorbeeld een geweldig museum voor jong en oud. Je kunt deelnemen aan verschillende activiteiten zoals de Vuurproef. Hier ga je terug in de tijd door middel van een rondleiding en je eindigt in een ware vuurproef. Neem plaats in de Jumbo express die je langs de spannende en onbekende plekken van het museum brengt of ervaar zelf hoe het is om een machinist te zijn. Ook kunnen de kinderen een treinreis maken in een karretje die ze langs de treinen brengt.

De Domtoren in Utrecht bestaat uit 465 treden, is maar liefst 112,32 meter hoog en mag zich daarmee de grootste toren van Nederland noemen. De toren is een officiële en bijzondere trouwlocatie. Op 70 meter hoog kun je de hele stad bewonderen maar je bent er nog niet, want op 95 meter zit je op het hoogtepunt van de toren. Laat je verrassen door het unieke uitzicht en beklim de Domtoren in Utrecht.

Bekijk nog meer Bezienswaardigheden in Utrecht

Wat te doen in Utrecht

De Utrechters weten het wel! Er is van alles te doen in Utrecht. En Utrechters zijn erg gastvrij. In iedere café of uitgaansgelegenheid kun je tot in de late uurtjes feesten!

Wil je een dagje winkelen? In de provincie Utrecht is het in de vele winkels heerlijk shoppen! Loop door de vele centra’s en steegjes voor exclusieve winkels. Koop bij de plaatselijke winkeliers en geniet van alles wat de provincie Utrecht jou te beiden heeft!

Bezoek Utrecht

Uit eten in Utrecht

Overal in de provincie Utrecht kun je heerlijk uit eten! Ga je naar de grote stad of liever naar een dorp om de hoek. Hou je van een uitgebreid diner of ben je van de snelle hap. Er zijn tal van restaurants, cafe’s en bistro’s in de hele provincie waar je lekker kunt gaan eten! Ben je mooi weer op krachten om nog even een balletje te slaan.

Bekijk onze tips voor een avondje uit eten in Utrecht