Wat te doen in Noord-Brabant

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes in Noord Brabant, maar ook de leukste evenementen!

Wat te doen in Noord-Brabant.  Men kent Noord- Brabant oftewel verkort ‘Brabant’ als een warme provincie in het zuiden van Nederland. De hoofdstad van de provincie is ‘s-Hertogenbosch oftewel Den Bosch, er wordt in deze provincie volop Carnaval gevierd. De grootste steden zijn Eindhoven, Tilburg en Breda.

Wat is te doen in Noord-Brabant ?

In de provincie Noord-Brabant vind u de mooiste steden, toplocaties en hotspots. Houdt u van wandelen of wilt u juist actief sportief bezig zijn, u kunt in Noord-Brabant de meest uiteenlopende activiteiten uitoefenen. In Noord-Brabant vind u veel natuurschoon, ideaal voor mooie wandelingen en fietstochten.

Kinder- en familie uitjes in Noord Brabant

Wat te doen in Noord-Brabant? Als u aan kinderen vraagt wat er nu het leukste pretpark van Nederland is dan zullen ze vast en zeker “De Efteling” roepen. En terecht, want het is een prachtig pretpark met allerlei bekende sprookjesfiguren. Deze figuren en verhalen behoorden allen tot het sprookjesbos van de Efteling. De Efteling is door de jaren heen flink uitgebreid met diverse attracties en bezienswaardigheden. De Efteling is een wereld vol wonderen…

Bekijk de mooiste fiets en wandel routes in Noord-Brabant

Ook een leuk idee is de Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. U rijdt met uw eigen auto over de paden van het park waar u onder andere de volgende beesten zult tegen komen: giraffen, olifanten en leeuwen. Ga op safari in Beekse Bergen! U kunt deze dieren bijna aaien, zo dichtbij komen ze! Een dagje Afrika vol avontuur beleeft u in Safaripark Beekse Bergen in Noord-Brabant. Het is zeker de moeite waard om eens een bezoekje te komen brengen aan dit prachtige dierenpark.

Kunst en cultuur in Noord-Brabant

In heel de provincie zijn er tal van musea. Houdt u van moderne kunst dan is misschien het Van Abbemuseum in Eindhoven iets voor u! In Europa is het Van Abbemuseum een van de belangrijkste musea voor de moderne kunst. In het museum vindt u veel kunst van onder andere de kunstenaars: Picasso, Chagall, El Lissitzky, Beuys en Weiner. Een imposante collectie die u zeker eens gezien moet hebben!

DAF Museum Eindhoven

Bent u helemaal fan van mooie oude auto’s? De DAF was vroeger een van de populairste auto’s, de auto was niet meer uit het straatbeeld te denken. Het DAF Museum in Eindhoven laat het ontstaan van de DAF in woord en beeld zien. U krijgt een antwoord op alle vragen die u heeft wanneer u een bezoekje brengt aan het DAF Museum in Eindhoven.

Bekijk meer Kunst en Cultuur uitjes

Evenementen in Noord-Brabant

In Noord-Brabant wordt er veel georganiseerd. Van markten tot festivals er is iedere maand wel iets te doen in Noord-Brabant. Wist u bijvoorbeeld dat er geen enkele provincie een hogere ‘festivaldichtheid’ heeft? Zo is Paaspop, het Theaterfestival Boulevard en GLOW één van de bekendste festivals.

Visit Noord-Brabant

Overnachten in Noord-Brabant

Wilt u overnachten in Noord-Brabant? Dat kan uiteraard in een hotel of een B&B. Of wilt u liever naar een camping in Noord-Brabant. Meer dan honderd campings verdeeld over de hele provincie zit er vast wel 1tje voor u tussen waar u kunt ontspannen en genieten van alles wat Noord-Brabant u te bieden heeft! Uiteraard kent Noord-Brabant ook luxueuze sterrenhotels in de steden zoals Breda en Tilburg.

Maak uw uitje naar Noord-Brabant compleet!

Uit eten in Noord-Brabant

Overal in de provincie kun je heerlijk gaan uit eten! Hou je van een uitgebreid diner of ben je van de snelle hap. Er zijn tal van restaurants, cafe’s en bistro’s waar je lekker kunt gaan eten in Noord-Brabant

Bekijk onze tips voor een avondje uit eten in Noord-Brabant