Wandelen door Natuurpark Lelystad

Op zoek naar Edelherten, Bevers en Wilde Zwijnen.

Wandelen door Natuurpark Lelystad

Het is begin oktober en de bronstijd van de edelherten is nog in volle gang. Je kunt in heel Nederland op vele plekken dit prachtig spektakel bewonderen. Een favoriete plek is de Hoge Veluwe in Gelderland of in de vele natuurgebieden in Limburg. Iets minder bekend is wellicht in Flevoland, Natuurpark Lelystad is een prachtige locatie om tijdens bronstijd herten te spotten.

Natuurpark Lelystad

Natuurpark Lelystad is een prachtig park van ruim 400 hectare en bestaat afwisselend uit waterpartijen, rietvelden, grasland en gemengd bos. er leven in dit park onder andere Wisenten, Pater Davidsherten, vele watervogels, Elanden, Wilde Zwijnen, Edelherten en Moeflons.

Dagje uit naar Leeuwarden

Ontstaan Natuurpark Lelystad

Natuurpark Lelystad is in de jaren 70 ontstaan voor de inwoners van Lelystad. In samenwerking met dierentuin Artis is dit park ontstaan. De dieren leven in natuurlijk kuddeverband en krijgen veel ruimte.

Natuurpark Lelystad is een natuurlijk aangelegde dierenpark en is de perfecte plek voor een dagje uit voor gezinnen, wandelaars en fotografen. Je kunt in het park heerlijk rond fietsen door de ruim 18 kilometer verharde en onverharde fiets en wandelpaden. Je loopt dwars door de verblijven van de dieren!

Botanishce tuin

Wandelen door Natuurpark Lelystad

Het is een uurtje rijden voor ons vanuit Drenthe naar Lelystad. Bij aankomst kun je de auto voor 3 euro parkeren, het natuurpark is verder gratis toegankelijk. Bij de ingang treffen wij een Bezoekerscentrum met restaurant en een natuurspeeltuin.

Bezoekerscentrum

Het bezoekerscentrum is een interactieve bezoekerscentrum, kinderen kunnen er spelen. Ze kunnen een quiz doen veel te weten komen over de verschillende dieren die in het park leven. Er staan opgezette dieren zoals bevers en vogels die je op deze manier van heel dichtbij kunt bewonderen. In het bezoekerscentrum is ook een bioscoopzaaltje, hier worden beelden getoond van alle dieren die leven in het Natuurpark.

Wandelroute 11fountains

​Safari gevoel

Op het park zijn vele wandelroutes van verschillende afstanden. Op dit park heb je eigenlijk geen plattegrond nodig. De bordjes langs de kant staan door het hele park met daarop de nodige informatie incl. hoelang het lopen of fietsen is om er te komen.

Overal waar je loopt is iets te zien. Waterpartijen met zwanen en eenden en grote vlaktes met een uitkijktoren. Velen maken foto’s in het park. Het park heeft speciale wandelroutes dwars door de dierenverblijven heen. Wandelen over deze paden dan kun je oog en oog komen te staan met Edelherten, Wisenten en Przewalskipaarden.

Wij lopen al eerst door het leefgebied van de Moeflons en de Edelherten. Al na een paar minuten komen we Edelherten ‘zomaar’ op het pad tegen. Midden in het gedeelte kun je naar een ‘uitkijkberg’. Vanuit daar kun je ver kijken en zien wij de dieren heen en weer lopen en grazen.

Het is ook bronstijd, dat betekent dat de mannelijke herten zin hebben in de dames en dat laten ze horen door te ‘brullen’. We horen de herten van een afstandje en eenmaal dichterbij laten ze zich door ons niet van de wijs brengen. Wat een prachtig gezicht is dat!

hert

Wij beleven echt een ‘safari gevoel’ in Natuurpark Lelystad. En dat zo vlak langs de snelweg!

Na de Edelherten en Moeflons lopen we we langs de Wilde Zwijnen en Pater Davidsherten. De Wilde Zwijnen bleven gelukkig op afstand zodat we er makkelijk doorheen konden lopen.

Al wandelend komen we weer uit bij het bezoekerscentrum om bij het restaurant een lekker kopje koffie te nuttigen.

De middag vliegt letterlijk voorbij, maar we hebben nog lang niet alles gezien. Het otterverblijf is nog niet helemaal klaar we hebben het gebied ter water niet kunnen bewonderen maar omdat het nu niet lang meer duurt voordat de zon onder gaat, besluiten we dat we terug gaan rijden naar Drenthe.

Maar tegelijkertijd besluiten we ook dat we zeker nog een keer terug gaan naar Natuurpark Lelystad!

Beleef ook een dagje safarigevoel in Natuurpark Lelystad!

Wandelgroetjes van Karin en Carla