Dagje winkelen in Utrecht

Dagje winkelen in Utrecht een aanrader volgens deze blogster!

Dagje winkelen in Utrecht

Vandaag ga ik samen met twee vriendinnen een dagje winkelen in Utrecht. Er is mooi weer voorspeld, dus het is geen overbodige luxe om met het openbaar vervoer te reizen. We reizen van Leeuwarden naar Utrecht, met een rechtstreekse Intercity. De trein heeft air-conditioning en zorgt voor een lekkere afkoeling in contrast met de brandende zon die ons te wachten staat.

Aangekomen op Utrecht Centraal lopen we rechtstreeks door naar het compleet vernieuwde Hoog Catherijne. In deze overdekte shopping-mall die een echte Amerikaanse uitstraling heeft zitten vele winkels, voor ieder wat wils. Op de benedenverdieping is ruimte voor diverse eetgelegenheden. Van de Starbucks voor een ijskoffie tot de Salsa shop voor een pittige maaltijd. We kiezen ervoor om de shopping-mall te verlaten via het Marktplein Vredenburg. Het is maandag, dus er is (helaas) geen markt.

De Vredenburgmarkt op het Vredenburgplein is elke woensdag, vrijdag en zaterdag te bezoeken.
Vredenburg
3511 BB Utrecht

We slaan de Lange Elisabethstraat in en maken een eerste stop bij de Subway voor een heerlijk broodje en een verfrissend drankje. Als onze magen zijn gevuld, gaan we op pad. Langs de zijstraatjes, de boetiekjes en de lokale bedrijven komen we uiteindelijk terecht aan de Oude Gracht. De Oude Gracht kent de bekende kledingwinkels en de grotere restaurants. Maar ook de lokale ‘foodtrucks’, zoals Broodje Ben en Venezia IJs. Uiteraard hebben we bij die laatste een pitstop gemaakt, voor een heerlijk hoorntje met schepijs.

Aan de Oude Gracht zitten tevens diverse restaurants op een lager niveau, waardoor je heerlijk langs het water kunt genieten van een koud biertje of een hapje bij jouw favoriete Griek of Italiaan.

Als we het ijsje achter de kiezen hebben, lopen we langs de Oude Gracht naar de Viebrug en de Lange Viestraat, waar o.a. de Bijenkorf aan gevestigd zit. En zoals in elke Bijenkorf kun je hier voor álles terecht. Of je nu je haar en/of make-up wilt laten doen of een jurk en/of pak uit wilt uitzoeken voor een speciaal evenement, de Bijenkorf heeft het. Evenals heerlijke chocolade en koffie van Illy in het restaurant naast de ingang.

Voor de filmliefhebber zit hier in de buurt: Pathe Rembrandt. De bekende bioscoop met een ruim aanbod voor jong en oud.
Oudegracht 73
3511 AD Utrecht

Langs de Lange Viestraat lopen we terug naar het Vredenburgplein, over het regenboog zebrapad en het nijntje* stoplicht, om zo weer door Hoog Catherijne de weg terug te vinden naar het treinstation. In Hoog Catherijne liepen we tevens langs een pop-up store ter promotie van het derde seizoen van de Netflix serie Stranger Things. #EnterHawkinsLab Een laboratorium die alleen met een 9-cijferige code te ontgrendelen is. De 9 cijfers worden via digitale media verspreid. Helaas is het ons (daardoor nog) niet gelukt om binnen te treden in het lab of voor de kenners ‘The Upside Down’ van Stranger Things. In de shopping-mall zijn regelmatig pop-up stores te vinden, evenals op Utrecht Centraal. Zo stond er laatst een pop-up store voor KitKat, Pathé en voor de nieuwe film van Verschrikkelijke Ikke.

In Utrecht zit voor de allerkleinsten, het Nijntje Museum, waar kleuters en peuters samen met Nijntje en haar vriendjes spelenderwijs hun wereld ontdekken.
Agnietenstraat 2
3512 XB Utrecht

Utrecht is een gezellige stad met leuke mensen en een goede sfeer, zeker op een zomerdag als deze. We verlaten Utrecht moe maar voldoen. Onze shopmiddag is geslaagd en we hebben gevonden waar we naar hebben gezocht.

Lees nog meer winkel tips in Utrecht