Dagje uit op Terschelling

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes op Terschelling, maar ook de leukste evenementen!

Terschelling bruist. Is het niet in de talloze gezellige cafés en restaurants, dan wel tijdens de evenementen die hier het hele jaar door plaatsvinden. Om uit te gaan is dit eiland echt een superbestemming.

Wat is er allemaal te doen op Terschelling?

Terschelling ligt tussen Vlieland en Ameland en hoort bij de provincie Friesland. Al van verre worden de eilandbezoekers hier verwelkomd door vuurtoren de Brandaris. Deze eeuwenoude blikvanger is de voorbode van een gegarandeerd geslaagde vakantie. Maar, rustzoekers komen hier ook aan hun trekken, want een groot deel van het eiland bestaat uit schitterende, ongerepte natuur.

Agenda Terschelling

Je kunt echt van alles doen op het prachtige eiland Terschelling. Ga gezellig een café in, of geniet van een heerlijk diner in een restaurant op Terschelling. Bezoek een braderie of doe mee met de marathon Berenloop!

Bekijk de website van de VVV-Terschelling

Musea op Terschelling

Eenmaal op Terschelling is een bezoek aan Museum ’t Behouden Huys echt een aanrader. Lees en bekijk de bijzonderheden van de maritieme geschiedenis van dit bijzondere eiland. Behalve scheepsmodellen en duikvondsten vind je hier ook exposities over de overwintering van walvisvaarder Willem Barentsz op Nova Zembla. Andere eilandmusea zijn:

  • Wrakkenmuseum
  • Bunkermuseum
  • Centrum voor Natuur & Landschap

Streekproducten

Een bekende streekvrucht is de cranberry. Deze zeer gezonde vrucht groeit op Terschelling (en op Vlieland) in grote getale. In de rest van Nederland is de cranberryplant zeer zeldzaam. De bes wordt in tal van eilanderproducten verwerkt, die je natuurlijk in de restaurants kunt bestellen. Beroemd is het cranberrygebak en de cranberrysorbet. Proeven dus!

Uitgaan op Terschelling

Naast de rust die  op Terschelling kunt vinden, staat Terschelling ook bekend om zijn uitgaansleven. Lekker swingen in een discotheek of gezellig wat drinken in een van de kroegjes, het is allemaal mogelijk. Bekijk hier alle uitgaansmogelijkheden.

Waai je heerlijk een dagje uit op het mooie Waddeneiland Terschelling? Maak deze dag dan helemaal compleet met een heerlijke beauty behandeling bij Hotel Bornholm. Geniet en kom tot rust op dit mooie eiland. Wanneer je klaar bent met uw behandeling kun je nog even het schattige centrum bezoeken van Terschelling. Het mag misschien klein zijn, maar er zijn genoeg leuke winkeltjes te vinden op dit eiland!

Uitje naar Oerol festival

Het Oerol Festival is een jaarlijks terugkerend 10-daags locatietheater en landschapskunstenfestival. Tijdens dit bijzondere evenement staan cultuur, natuur en experiment centraal. Jaarlijks trekt Oerol maar liefst 55.000 bezoekers! Maar er zijn nog meer evenementen op Terschelling.

De Berenloop

Tijdens het eerste weekend van november staat Terschelling volledig in het teken van de Terschellinger Marathon: de Berenloop. Van heinde en verre komen lopers en supporters genieten van deze prachtige maar zeer pittige marathon. Het hele eiland verkeert tijdens dit spectaculaire sportevenement in een feestelijke stemming.

Kom naar Terschelling als je verzekerd wilt zijn van mooie natuur, zee, strand en … gezelligheid!

TVTAS

Naast Terschelling zijn er nog 4 waddeneilanden die in Nederland ook bekend staan als TVTAS. Op deze eilanden valt er meer dan genoeg te beleven!

Lees meer over de waddeneilanden;