De leukste uitjes op Terschelling

Wat te doen op Terschelling? Het eiland bij uitstek voor watersport, maar er is zoveel meer te beleven op Terschelling.
 
De leukste evenementen op Terschelling

Wat te doen op Terschelling? Het eiland bij uitstek voor evenementen, maar er is zoveel meer te beleven op Terschelling.
 
Wat te doen op Terschelling

Wat te doen op Terschelling. Terschelling bruist. Is het niet in de talloze gezellige cafés en restaurants, dan wel tijdens de evenementen die hier het hele jaar door plaatsvinden. Om uit te gaan is dit eiland echt een superbestemming.

Wat is er allemaal te doen op Terschelling?

terschelling-torenTerschelling ligt tussen Vlieland en Ameland en hoort bij de provincie Friesland. Al van verre worden de eilandbezoekers hier verwelkomd door vuurtoren de Brandaris.

Deze eeuwenoude blikvanger is de voorbode van een gegarandeerd geslaagde vakantie. Maar, rustzoekers komen hier ook aan hun trekken, want maar liefst 80% van het eiland bestaat uit schitterende natuur.

Musea op Terschelling

terschelling-huisjeEenmaal op Terschelling is een bezoek aan Museum ’t Behouden Huys echt een aanrader. Lees en bekijk de bijzonderheden van de maritieme geschiedenis van dit bijzondere eiland.

Behalve scheepsmodellen en duikvondsten vindt u hier ook exposities over de overwintering van walvisvaarder Willem Barentsz op Nova Zembla. Bekijk hier meer informatie over musea op Terschelling.

Streekproducten

terschelling-cranberryEen bekende streekvrucht is de cranberry. Deze zeer gezonde vrucht groeit alleen op Terschelling (en op Vlieland) in grote getale.

De bes wordt in tal van eilanderproducten verwerkt, welke u natuurlijk in de restaurants kunt bestellen. Beroemd is het cranberrygebak en de cranberrysorbet. Proeven dus!

Uitgaan op Terschelling

Naast de rust die u op Terschelling kunt vinden, staat Terschelling ook bekend om zijn uitgaansleven. Lekker swingen in een discotheek of gezellig wat drinken in een van de kroegjes, het is allemaal mogelijk. Bekijk hier alle uitgaansmogelijkheden.

Waait u heerlijk een dagje uit op het mooie Waddeneiland Terschelling? Maak deze dag dan helemaal compleet met een heerlijke beauty behandeling bij Hotel Bornholm. Geniet en kom tot rust op dit mooie eiland. Wanneer u klaar bent met uw behandeling kunt u nog even het schattige centrum bezoeken van Terschelling. Het mag misschien klein zijn, maar er zijn genoeg leuke winkeltjes te vinden op dit eiland!

Uitje naar Oerol festival

terschelling-oerolHet Oerol Festival is een jaarlijks terugkerend 10-daags locatietheater en landschapskunstenfestival. Tijdens dit bijzondere evenement staan cultuur, natuur en experiment centraal. Jaarlijks trekt Oerol maar liefst 55.000 bezoekers! Hier vindt u meer evenementen op Terschelling.

De Berenloop

Tijdens het eerste weekend van november staat Terschelling volledig in het teken van de Terschellinger Marathon; de Berenloop. Van heinde en verre komen lopers en supporters genieten van deze prachtige maar zeer pittige marathon. Het hele eiland verkeert tijdens dit spectaculaire sportevenement in een feestelijke stemming.

Kom naar Terschelling als u verzekerd wilt zijn van mooie natuur, zee, strand en … gezelligheid!

Bekijk ook:
Uit met de kinderen op Terschelling
Activiteiten op Terschelling

Nog meer leuke ideeën en tips