Ons bezoek aan de stoere stad Rotterdam

Wij bezoeken de stoere stad Rotterdam!

Ons bezoek aan de stoere stad Rotterdam

Rond een uur of 9 rijden we richting Rotterdam voor een weekendje weg, want ja, het is toch al gauw 2,5 uur rijden vanuit Drenthe en aan 1 dag hebben we niet genoeg.

Ons bezoek aan de stoere stad Rotterdam

We hebben een kamer geboekt in het Ibis hotel in het centrum van de immense stad. Onder het hotel kun je parkeren, dat is wel erg handig.

Markthal Rotterdam

Nadat we zijn aangekomen gaan we eerst te voet naar de Markthal. Dit is een walhalla voor iedereen die van lekker eten houdt.

Van diverse ingrediënten tot het kroket loket. Het is de eerste overdekte markthal van Nederland en tevens het grootste kunstwerk gecreëerd door Arno Coenen.

Bovenin het gebouw zijn allemaal woningen verwerkt. Ontzettend indrukwekkend met mooie kleuren en creaties. Vanuit deze woningen kijk je op de kubuswoningen, wat ook erg apart en speciaal is om te zien.

Markthal Rotterdam

Laurenskerk

Nadat we een heerlijk vers gemaakt broodje hamburger hebben gegeten zijn we onze weg gaan vervolgen naar de Laurenskerk. Een kerk met bronzen deuren wat oorlog en vrede representeert.

Je kunt hier 2 dagen in de week de toren beklimmen en met een gids een rondleiding volgen. Wij hadden de pech dat er een bruiloft was, dus konden we maar een kwartier naar binnen.

Dit was genoeg om mooie foto’s te maken van het grootste Marcussen orgel van Nederland, het prachtige gebrandschilderde glas “vrede en verzoening” welke is aangebracht om het bombardement in de tweede wereldoorlog te herdenken en een kaarsje te branden…

Als je niet in de kerk mag, dan kun je altijd nog een kaarsje branden in het kapel. Een bezoek aan de kerk is zeker de moeite waard! 

Laurenskerk

Wandelen door de straten van Rotterdam

De koopgoot mag natuurlijk ook niet ontbreken. Dit is een winkelstraat onder het straatniveau van de Coolsingel met een diversiteit aan winkels. Dit is eigenlijk het begin van het winkelhart van Rotterdam. Aansluitend hebben we heerlijk gegeten aan de voet van het Marten Toonder beeld, bekend van o.a. de Olivier B. Bommel en Tom Poes strips bij Very Italian Pizza.

Daarna nog een heerlijke wandeling gemaakt om te kijken hoe de Erasmusbrug er bij avond uitziet. Het is inderdaad net een zwaan met zijn mooie vormen. De Erasmusbrug is prachtig verlicht.

Rotterdam

De dag is letterlijk voorbij gevlogen. Terug in het Ibis hotel hebben we nog wat na geborreld waarna we ook snel naar bed zijn gegaan. Moe van al het wandelen en de indrukken van de grote stad zijn we snel in slaapgevallen.

Euromast ​

De volgende dag na een heerlijk ontbijt in het hotel hebben we uitgecheckt en zijn we richting de Euromast gereden.

Een combiticket voor een rondvaart door de haven en om de Euromast te beklimmen is een leuk idee. Je kunt de auto parkeren tussen beide in. Ideaal!

Nadat we 112 meter omhoog gingen in de lift hadden we een prachtig uitzicht over de stad en haven. Jammer genoeg scheen de zon niet vollop, maar oh, wat heb je een prachtig uitzicht.

Je kunt nog verder naar boven in de Euroscoop, deze draait 360 graden rond zodat je van alle kanten een mooi uitzicht hebt. Dit is wel op een hoogte van 185 meter en dat ging mij iets te ver. Onze meiden hebben het wel gedaan en vonden het geweldig! Toen we weer met beide benen op de grond stonden zijn we gelijk naar de River Cruise Rotterdam gelopen. We hebben een plekje op het dek gezocht zodat we een dik uur konden genieten van de haven de boten en de immens grote gebouwen langs het water.

Ons bezoek aan de stoere stad Rotterdam

Je vaart vlak langs SS Rotterdam, een mega cruiseschip, het hotel New York, de Hef, gebouwen van o.a. Unilever en de Willemsburg.

Het was een heerlijk weekend Rotterdam en een echte aanrader voor shoppers en cultuursnuivers!

 

Groetjes Monique