Wandelen in de Loonse en Drunese Duinen

Wandeltip voor Noord-Brabant de Loonse en Drunense Duinen.

Wandelen in de Loonse en Drunese Duinen

 
Park Loonse en Drunense Duinen is een van de grootste stuifzandgebieden van Europa. Het park is gelegen in de provincie Noord -Brabant.
 
Lees hier alles over de Loonse en Drunense Duinen

Wandelen in de Loonse en Drunese Duinen

 
Park Loonse en Drunese Duinen heeft tal van wandel en fietsroutes. Ook voor de kinderen en sportievelingen is er veel te beleven in het Nationaal Park.
 
In de omliggende plaatsen zoals Drunen, Waalwijk, Udenhout en Cromvoirt zijn tal van hotels en B&B gelegenheden om er een heerlijke wandelvakantie van te maken.
Dagje uit naar Leeuwarden

Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen

 
Wij zijn een weekend richting Noord-Brabant gegaan voor een wandel en de stadse fratsen in Tilburg te beleven.
 
We komen aan in ons hotel in de binnenstad van Tilburg waarna we direct een terrasje pakken. Het is goed toeven op het terras. De avond valt, wij willen het niet te laat maken deze avond omdat we de dag erna naar de Loonse en Drunese Duinen willen gaan voor een flinke wandeling.
Botanishce tuin

Loonse en Drunense Duinen

We ontwaken met een opkomende zon en na een klein half uurtje komen we aan bij de ingang van het immens groot gebied.
 
Bij de ingang treffen we een informatie bord met alle routes in beeld gebracht. De mogelijkheden zijn immens. We gaan voor een lange route maar zien ook dat we die gedurende de wandeltocht eventueel kunnen inkorten (handig!)
Wandelroute 11fountains

Uitgestrekt natuurgebied

Het uitgestrekte van ruim 2700 hectare is immens! In het midden van dit gebied vind je de Brabantse Sahara. De uitgestrekte zandvlaktes is voor velen een heerlijke speelplaats!
 
In dit prachtig natuurgebied kun je niet alleen wandelen, je kunt er ook fietsen, mountainbiken, paardrijden of zelfs lekker picknicken en met de honden ravotten. Er is genoeg te doen in dit natuurgebied.
 
Al wandelend komen we langs vele verschillende uitzichten en vergezichten. maar ook midden in het bos, langs de opkomende heide is het goed toeven in dit Natuurpark.
Wandelroute 11fountains
Het ene moment loop je door het bos en het andere moment ploeg je jezelf door het losse zand. Even stilstaan en genieten van het uitzicht, of op een dikke boomstronk of op een bankje uitrusten is wel even lekker. Zo komen we de route goed door.
 
We gaan soms even van het pad af, maar verdwalen? Nee dat doen we niet. De bordjes wijzen ons prima de weg en na ongeveer 5 kilometer wandelen komen we weer uit bij de ingang.
bloemenpracht

De Rustende Jager

Grenzend aan het park ligt de brasserie De Rustende Jager. Onder het genot van een kopje koffie en worstenbroodje kijken we gelijk naar onze foto’s en praten we na over dit prachtig stukje natuur in Noord-Brabant.
De Rustende Jager
We gaan in de auto terug naar Tilburg, terug naar het terras waar we die avond nog erg gezellig na borrelen en genieten van de Brabantse gezelligheid.
 
Groetjes Karin en Chantal