Dagje naar Schiermonnikoog

Het is ‘schier’ op Schiermonnikoog! 

Dagje naar Schiermonnikoog

Denk je dat het eiland Schiermonnikoog niet zoveel te bieden heeft, omdat het een klein eiland is of omdat je er alleen mag wandelen en of fietsen? Het is echt Schier! op Schiermonnikoog!

Wij gaan jaarlijks minimaal 1 dag naar dit prachtige eiland. en of je er nu in de zomer of winter naar toe gaat, alle eilanders zijn erg vriendelijk. Schiermonnikoog is het vijfde bewoonde Nederlandse waddeneiland naast Ameland en behoort tot de provincie Friesland. Het eiland is heeft gemiddeld 1000 vast inwoners.

Wat te doen op Schiermonnikoog?

Vanaf de boot die we nemen op Lauwersoog kun je gelijk fietsen huren, of met de bus die af en aan rijd naar het centrum. Wij huren altijd vanaf de boot onze fietsen wat lekker makkelijk verloopt.

Tip: Reserveer fietsen vooraf! Dit scheelt je tijd in de wachtrij, ze zetten alle gereserveerde fietsen klaar en je kunt gelijk het eiland verkennen.

Op Schiermonnikoog valt er genoeg te beleven en ze zien. Schiermonnikoog heeft een groot aantal bezienswaardigheden met een rijke geschiedenis! Wij nemen altijd een kijkje bij de Vuurtoren. Al fietsend komen we dan eerst bij de Westerplas uit en kunnen we in de Vogelkijkhut over het water kijken naar vele diersoorten die er leven. Langs de fietsroute zijn er vele zitplaatsen om even uit te rusten of te genieten van de natuur in alle rust.

We gaan richting de vuurtoren van Schiermonnikoog. Eigenlijk zijn er twee vuurtorens op Schiermonnikoog. Een witte en een rode. Alleen de rode vuurtoren (de Noordertoren) is nog in functie en wordt 24 uur per dag bemand. Vanaf de vuurtoren kun je over het water kijken en even naar Ameland zwaaien.

Voor de nodige trek gaan we richting het strand. Alleen in het zomerseizoen is er Paviljoen Paal 3. onze favoriet want je kunt er heerlijk zitten en eten en drinken. Ook een aanrader is Strandpaviljoen de Marlijn. Voor heerlijke ijsjes moet je deze zeker niet overslaan.

Wij hebben ons dit bezoekje aan Schiermonnikoog aangemeld voor een Natuurexcursie vooraf hebben we gekeken op de website van de VVV naar allerlei excursies. bij de plaatselijke VVV staat Natuurkenner Kees van der Wal ons al op te wachten. Kees nam ons deze middag mee u mee naar de mooiste plekjes van Schiermonnikoog! Kees weet alle geheimen van de natuur, kent alle vogels en heeft ons erg mooie verhalen verteld.

We belanden aan het einde van de middag op het terras in het centrum van Schiermonnikoog voordat we weer richting de boot fietsen. We kunnen de fietsen ook hier achterlaten (erg handig), maar gezien onze fitheid pakken we na de versnapering nog even de fiets en gaan we richting de boot. Het is de laatste afvaart van de dag en het is een drukte van belang. Maar zoals iedere boottocht naar een eiland gaat alles gesmeerd en kunnen we ook deze dag naar het prachtige Schiermonnikoog op het dek afsluiten.

We zwaaien nog even naar het eiland en voor we het weten zetten we weer voet op het vaste land. Wat is Schiermonnikoog toch een heerlijk eiland. Lekker rustig met bijna geen auto’s en iedereen die er voet zet op dit eiland is binnen no-time relaxed en komt er om er te genieten met een grote G!

dagje naar schier