Dagje cultuur snuiven in Amersfoort

Wij bezoeken de prachtige stad Amersfoort!

Dagje cultuur snuiven in Amersfoort

Amersfoort is groot daar zijn we onderhand achter dus gingen we nog maar eens een 2e keer heen en nu niet alleen om te shoppen!

We gaan naar de prachtige provincie Utrecht voor een dagje cultuur snuiven in Amersfoort.

Dagje cultuur snuiven in Amersfoort

Koppelpoort

Shoppen doen onze meiden het liefst, maar ook de mooie gebouwen trekken wel hun aandacht natuurlijk. Het is altijd leuk om zelf even te poseren voor een prachtig gebouw maar het is ook een sport om een foto te maken zonder mensen er op vast te leggen. Neem bijvoorbeeld de prachtige Koppelpoort in Amersfoort. De Koppelpoort is zeer uniek in Nederland. 

De Koppelpoort is zowel een water als land poort maar eigenlijk de stadspoort van Amersfoort en stamt al uit 1400. Deze is van boven en binnen ook te bekijken maar dit kan alleen op afspraak.

Binnenin zit zelfs nog een heuse tredmolen, de afspraak konden we niet meer maken, dat betekent dat we zeker nog eens terug moeten om de Koppelpoort te bezichtigen.

De Koppelpoort is het visitekaartje van Amersfoort!

Lees meer over de Koppelpoort 
Koppelpoort Amersfoort

Het loopje wat onder deze poort doorloopt heet het Spui er staat zelfs een man te vissen maar wij maken liever foto’s. Als we ons omdraaien zie je het Museum Flehitehuis voor kunst en geschiedenis ook erg fotogeniek onder het toeziend oog van de Onze Lieve Vrouwetoren.

Via de Muurhuizen lopen we naar deze toren. Dit zijn kromme wegen rond het hart van Amersfoort met veel mooie ramen luiken en gevels. Echt prachtig om even doorheen te lopen en van de rust te genieten die je in de winkelstraten niet vind.

Muurpoëzieproject

Her en der komen we ook gedichten tegen op de muren en als we even googlen is het een muurpoëzieproject.

Initiatiefneemster is stadsdichter Nynke Geertsema. Ondertussen zijn er al 12 plaatsen te bewonderen in de stad waar de gedichten groot uitgemeten op de muren staan. 

muurpoëzieproject

Langs de grachten wandelen

De toren is ook te beklimmen en is 98 meter hoog. Ook hier kun je met een stadsgids veel te weten komen. De grachten zijn ook prachtig en laten je dwalen door de stad.

We lopen door de Kamperbinnenpoort zo de winkelstraten weer in en weg is de rust.

Tal van grote ketens maar ook leuke boetiekjes zijn er te vinden. Aan horeca ook geen gebrek. Nadat we wat gegeten en gedronken hebben gaan we nog even op zoek naar de Sint Jozefkerk. De prachtige kerk is een bezoek meer dan waard, Wij steken graag een kaarsje aan in de kerken die we bezoeken, maar dat was helaas niet mogelijk in de Sint Jozefkerk.

muurpoëzieproject

Al met al een prachtige dag in Amersfoort en we hebben heel veel gezien en foto’s gemaakt!

Amersfoort heeft alles, en dat alles hebben wij in 1 dag nog lang niet allemaal gezien!

 

Groetjes Monique, Ronja, Desiree en Ilse