Duivelse Reuzen en Witte Wieven…..

In Exloo een spannende toch met Ekotours.

Ergens in September op een avond besluiten we ‘spontaan’ om naar Exloo af te reizen. In het Drentse Exloo hebben we een ‘Eko-Tour’ geboekt. We hebben nog geen idee wat we kunnen verwachten maar wij zijn altijd in voor iets nieuws.

Duivelse Reuzen en Witte Wieven…..

We komen daar aan op het terrein van Eko-Tours en daar staan al meerdere mensen te wachten. Eerst een rondje elkaar voorstellen en formaliteiten invullen want we gaan gemotoriseerd op pad.

Na een korte uitleg over de elektrische buggy waar we in gaan rijden beginnen we aan ons avontuur.

ekotour

Spannende tocht

We rijden eerst een stuk over de verharde weg waar we daarna offroad onze weg vervolgen.

We rijden in een fluisterstille terreinauto en genieten van de omgeving. De tour brengt ons bij de eerste stop.

De gidsen Cees En Maarten die met ons mee zijn vertellen ons spannende verhalen over diverse mythen en legendes uit het Drentse land. Waaronder duivelse reuzen , witte wieven en heksen in het veen.

We touren door het schemerdonker rond Exloo en komen langs grafheuvels waar we de brandstapel in de verloren stad Hunsow haast kunnen voelen en zien. We gaan helemaal op in de verhalen die worden verteld.

Ondertussen kunnen we genieten van een prachtige zonsondergang op het Molenveld wat het met de schaapskudde op de achtergrond haast op een sprookje doet lijken.

schaapskudde

De route gaat door bos en over heidevelden waar we moeten stoppen want de kudde schapen wil oversteken. Hier praten we over ins en outs over de kudde wat we allemaal zeer interessant vinden.

Onze weg vervolgen we in het pikkedonker wat best een uitdaging is op de stoffige zandwegen door het bos. Het maakt het erg spannend ook door her en der verlichte plekken in het bos.

Het donker valt als een deken over ons heen als we aankomen bij het verlichte Pyterliet hier verteld Cees weer een spannend verhaal waarna we onze tour vervolgen naar het prachtige Hunebed D30 welke helemaal in de spotlights stond.

Wat een geweldig gezicht!

ekotour in de nacht

Hier kregen we een heerlijk drankje en een eigengebakken heksenkoekje van de vrouw van de gids.

Hierna reden we naar het eindpunt van de route maar eerst nog een foto gemaakt van de groep onder het toeziend oog van een geweldig mooie maan. Op pad met Eko-Tours is echt een aanrader.

Lees hier meer over Eko-tours excursies

Je kunt voor diverse excursies kiezen en ze hebben ook o.a. Ekochoppers bikes en cruisers. Wij zeggen doen!

Groetjes Danielle, Marèn Desiree en Monique