Dagje uit op Texel

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes op Texel!

Wat te doen op Texel. Waait u een dagje uit op het mooie Waddeneiland Texel? Kom even helemaal tot rust en geniet van de leuke winkeltjes, faciliteiten en natuurlijk de groene natuur van Texel.

Wat is er allemaal te doen op Texel?

Texel is het grootste waddeneiland van Nederland en ligt westelijk van Vlieland. In tegenstelling tot de andere waddeneilanden die bij Friesland horen, behoort Texel tot de provincie Noord-Holland. Aan de Noordzeekust bevindt zich een strand, bos en duinen.

Aan de Waddenzeekant liggen de polders en de Waddenzee en er zijn diverse activiteiten te beleven zoals parachutespringen en catamaran zeilen, maar ook kunt u in een van de kleine dorpjes heerlijk op het terras van het zonnetje genieten.

Overnachten en vakantie vieren op Texel

Texel beschikt over maar liefst 30 kilometer strand en is daarmee perfect voor strandliefhebbers. Tevens zijn er talrijke campings, verschillende hotels en vakantieparken. Tel daarbij de snelle en korte oversteek op en je hebt dé ideale bestemming voor een heerlijke strandvakantie in eigen land!

Zoek uw perfecte overnachting op Texel

Daguitjes op Texel

Naast de Zeehondencrèche in Pieterburen vangt Ecomare op Texel ook zieke zeehonden op. Rond voedertijd zijn de zeehonden het meest actief, dus dat is het beste moment om bij Ecomare langs te gaan voor een spetterend bezoek aan deze fantastische dieren. Kijk hier voor meer attractie- en dierenparken.

Bijzondere gebouwen en musea

Sinds juni 2009 is de rode vuurtoren van Texel opengesteld voor publiek. Dit schitterende rijksmonument biedt u een magnifiek uitzicht over de Noordzee en buureiland Vlieland. Een uitje dat u ook niet mag missen is het Juttersmuseum.

Ronde om Texel

Eind juni vindt de grootste jaarlijkse catamaranwedstrijd ter wereld plaats; de Ronde om Texel. Wedstrijdzeilers, recreatieve zeilers en slalom-surfers kunnen hun hart ophalen tijdens dit spectaculaire zeilgebeuren. Zowel op het water als op het strand zijn er volop activiteiten voor de zeilers en alle toeschouwers. Hier vindt u meer leuke evenementen op Texel.

Nieuwjaarsduik

Begin het jaar fris met een Nieuwjaarsduik. Op Nieuwjaarsdag kunnen durfals en zelfkastijders op drie verschillende locaties de koude zee trotseren. Vanzelfsprekend is er na afloop warme soep om weer op temperatuur te komen. Een unieke ervaring om mee te maken!

U leest het al; voor een mooie strandvakantie in eigen land moet u naar Texel!

UITagenda Texel

Er is echt van alles te doen op Texel, Texel is altijd in beweging! Op de website van Texel Agenda vind je alles wat er te doen is. U vindt hier de agenda, recensies, uitgelichte uitjes en nog veel meer!

TVTAS

Naast Texel zijn er nog 4 waddeneilanden die in Nederland ook bekend staan als TVTAS. Op deze eilanden valt er genoeg te beleven!

Lees meer over de waddeneilanden;