Weekend weg op Ameland

Carla was een weekend weg op Ameland en deelt haar verhaal aan Wattedoen Vandaag!

Zomaar op de bonnefooi even lekker weg, dat is de bedoeling en waar ga je dan heen…. De keuze is reuze natuurlijk maar naar een eiland is voor mij toch een heerlijk uitje en dan is Ameland toch wel mijn favoriet.

Weekendje weg naar Ameland

De zon komt deze ochtend ons al tegemoet toen we onderweg naar Ameland waren. We wilden graag met de auto op Ameland en dat kon gelukkig. We moesten we vroegtijdig boeken en minstens een halfuur van te voren er zijn, maar dat maakte ons niet uit. We hadden er zin in. Dit wordt een heerlijk weekend!

We staan te wachten voor de hekken, zodra we op de boot aankomen worden we vriendelijk begroet en de stewards wijzen ons de weg op de boot. De boottocht is zeer prettig, we kunnen een lekker bakje koffie drinken of op het dek de zeewind opsnuiven.

Zodra we op het eiland zijn rijden we gelijk richting Buren naar het strand. De zon schijnt en er is een heerlijk rustig windje wat de wandeling van ruim 10 KM zeer aangenaam maakt. De stranden zijn schoon wat een paar weken ervoor nog onbedenkelijk was na het gedoe met het vrachtschip wat zijn lading verloor. Geen afval meer te vinden op het strand!

We kunnen lekker uitrusten bij de strandtent met een heerlijk kop koffie en appelgebak en dan is het zomaar later in de middag. De tijd verstrijkt snel het is tijd om naar ons hotel te gaan om in te checken.

We rijden naar Nes midden in het dorp in een wir war van straatjes richting het hotel. De smalle straten zouden eigenlijk geheel autoluw moeten zijn. We zijn aangekomen bij het Van Heeckeren Hotel waar we hartelijk worden ontvangen. De dame verteld ons alles over het hotel de mogelijkheden op Ameland we krijgen heel tactisch bonnen mee voor wat lekkers bij de andere etablissementen van het hotel elders op het eiland.

Terrasweer

We belanden bij na het inchecken op een van de terrassen die op loopafstand van het hotel zijn. We zitten relaxed op een bankje in de zon met een warm vuurtje aan onze benen. Heerlijk! Na een tijdje gaan we ons maar eens opfrissen op onze kamer in het hotel. De kamer is zeer sfeervol en van alle gemakken voorzien. In een sfeervolle ruimte van het hotel kun je gezamenlijk met andere gasten loungen en koffie of thee drinken. We gaan maar weer richting het centrum voor een gezellig café waar we ook wat eten.

De avond is snel voorbij en voor we het weten lopen we rond middernacht naar ons hotel toe. We vallen in ons kingsize bed direct in slaap. Onze eerste dag op Ameland is meer dan geslaagd!

Uitslapen op Ameland

We mogen heerlijk uitslapen deze ochtend en een uitgebreid ontbijtbuffet met vele verse sappen, lekkere koffie en veel vers fruit, warme broodjes met veel keuze aan beleg gaan we met een volle maag weer richting het strand. We kijken even online wat er zoal deze dag te doen is op het eiland.

Bezichtigingen op Ameland

We gaan nu naar de andere kant van het eiland en rijden richting de vuurtoren en het strand van Hollum. De zon staat weer hoog aan de lucht een lekker briesje genieten we weer van een lekkere wandeling en genieten we van de natuur. Ook hier is een strandtent open waar we even rustig kunnen relaxen. De duinen lokken voor een wandeling en we gaan snel weer op pad. We lopen richting de vuurtoren die je kunt bezichtigen. Vanuit de top van de toren kun je echt heel ver weg kijken!

We zijn bij het Bunkermuseum geweest. Leuke items en historie van Ameland vind je hier. Eenmaal buiten besluiten we om in de duinen bij de Vuurtoren onze drone eens uit te pakken om wat mooie shots te maken van het eiland en de toren. Prachtige filmpjes en foto’s zijn het resultaat!

Terug vanuit Hollum richting Nes en de boot naar huis rijden we langs en dwars door de dorpen Hollum en Ballum. In Nes parkeerde we de auto en lopen vervolgens richting het centrum. Het was er gezellig en uiteraard kopen we bij de plaatselijke bakker en de slijterij typische Amelandse lekkernijen en vanuit een terrasje genieten we nog even na van 2 heerlijke dagen Ameland.

De zon zakt weg in de zee als we op de boot naar huis zijn. Alsof we twee weken weg zijn geweest zo voelt het!

Ameland is genieten van de de zee de duinen de gastvrijheid en sfeer!