Wat te doen in Gelderland

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes in Gelderland, maar ook de leukste evenementen!

Wat te doen in Gelderland

Wat te doen in Gelderland. De grootste provincie van Nederland is Gelderland. Gelderland is centraal gelegen in Nederland, en wordt onder meer omgeven door Overijssel, Limburg en Noord-Brabant.

Wat is er allemaal te doen in Gelderland?

De grootste provincie van Nederland is Gelderland. Gelderland is centraal gelegen in Nederland, en wordt onder meer omgeven door Overijssel, Limburg en Noord-Brabant. De provincie kan worden onderverdeeld in de streken De Achterhoek, De Veluwe en De Betuwe. Elke streek heeft zijn eigen diverse natuurkenmerken, alle zeer geschikt om mooie fietsroutes en wandelroutes te volgen!

No feed items found.

Bezienswaardigheden in Gelderland

In Apeldoorn staat het prachtige Paleis Het Loo. U kunt de binnenvertrekken, het paleispark en de barokke tuinen bezichtigen. Een ander leuk uitje is het Dolfinarium in Harderwijk, hier kunt u terecht voor spetterende dolfijnenshows. Naast dolfijnen zijn er nog meer dieren te bewonderen, waaronder zeeleeuwen, roggen en haaien. Kijk hier voor nog meer bezienswaardigheden en attractieparken in Gelderland.

Uitjes in Gelderland

In Gelderland vindt u een rijk aanbod aan leuke activiteiten. U kunt bijvoorbeeld een middag naar een sauna of beautycenter waar u totaal kunt ontspannen en gebruik kunt maken van allerlei beauty faciliteiten. Daarnaast bent u ook van harte welkom tijdens één van culinaire, creatieve of andere leuke workshops in Gelderland.

Uitgaan in Gelderland

Gelderland staat er misschien niet om bekend, maar er is in deze provincie ’s avonds ook van alles te beleven. Gezellig uit eten in een restaurant, daarna een filmpje kijken in de bioscoop en de avond afsluiten in het casino? Het kan in Gelderland!

Nijmeegse Vierdaagse uitjes

gelderland-vierdaagseElk jaar in juli vindt het grootste wandelfestijn van Nederland plaats in het Gelderse Nijmegen; de Nijmeegse Vierdaagse. Zo’n 40.000 wandelaars proberen de tocht uit te lopen, aangemoedigd door een groot enthousiast publiek. Tijdens dit evenement zijn er nog meer leuke festiviteiten in en rond de stad te beleven, zoals de zomerfeesten met een gratis toegankelijk muzikaal programma.

Huntenpop

Huntenpop is een popfestival vindt plaats in Nederlandse Achterhoek en is uit gegroeid tot een van de grootste festivals van Nederland. De naam verwijst naar de naam van de buurtschap Veldhunten. In 2009 werd het festival vanwege de omvang verplaatst naar het naburige DRU-Park in Ulft.  Het popfestival is voor het eerst in 1989 gehouden. Het festival kenmerkt zich naast podia voor bekende bands ook als popfestival voor aankomend talent. Het popfestival wordt doorgaans in augustus gehouden. (Bron: Wikipedia)

Jaarmarkten in Gelderland

In Gelderland zijn er vele markten het hele jaar. De meest bekendste is wellicht de Gelderse Jaarmarkt. De Gelderse Jaarmarkt is de gezeligste van heel Gelderland! In 1975 werd de eerste Gelderse Jaarmarkt in Dieren gehouden. Deze markt werd georganiseerd door de voetbal vereniging, sportclub Dieren voor een eigen clubhuis. Inmiddels jaren later is het een begrip geworden in de regio. Het is inmiddels niet alleen een Jaarmarkt maar rondom is er ook veel te doen voor kinderen en is er livemuziek.

Dieren is door de jaarmarkt een bekende plaats geworden in de provincie. In de omgeving Arnhem, Zutphen, Apeldoorn en Doetinchem wonen veel mensen die ook graag de jaarmarkt bezoeken. De jaarmarkt wordt altijd de eerste zaterdag van juli gehouden in het centrum van Dieren.

Uiteraard zijn er veel meer markten in de provincie, Marktenmarkten.nl heeft een mooi overzicht van alle markten in de provincie Gelderland.

 

 

 

Wat te doen in steden
 • Wat te doen in Amsterdam
 • Wat te doen in Den Haag
 • Wat te doen in Eindhoven
 • Wat te doen in Haarlem
 • Wat te doen in Maastricht
 • Wat te doen in Middelburg
 • Wat te doen in Rotterdam
 • Wat te doen in Twente
 • Wat te doen in Valkenburg
 • Wat te doen in Volendam
Wat te doen op de waddeneilanden
 • Wat te doen op Ameland
 • Wat te doen op Terschelling
 • Wat te doen op Vlieland
 • Wat te doen op Texel

Evenement of uitje toevoegen?

Wilt u informatie over het plaatsen van uw uitje, evenement of heeft u een klacht?

Neem contact op
T: 0594-555013
E: info@wattedoenvandaag.nl