Uitje naar het Dolfinarium met de hele familie!

Een hele familie gaat een dagje naar het dolfinarium! Ze delen graag hun ervaring met Wat te doen vandaag.

Familie uitje naar Dolfinarium Harderwijk

Wij zijn actieve pretparkbezoekers en dat het liefst met de hele familie. Onze familie bestaat uit meer dan 20 mensen wat voor ons jaarlijkse familie uitje heel wat voeten in aarde heeft qua datum. Maar als de datum dan eenmaal is gepland dan zijn er 2 familie leden die het uitje regelen van A tot Z.

Deze keer moesten wij ons rond 10 uur melden in Harderwijk. Het adres wordt ons door gemaild en we moeten ons tijdig voor de ingang melden. Dat is het enige wat we door krijgen van de twee regelaars. Als we te horen/lezen krijgen dat we naar Harderwijk gaan dan weten we ook gelijk waar we naar toe gaan. Het Dolfinarium! Onze 2 kinderen van 4 en 6 zijn dol enthousiast! Ze gaan niet alleen weer al hun neefjes en nichtjes zien maar ook vissen! Of te wel.. Dolfijnen.

Dolfinarium Harderwijk

Eenmaal aangekomen in het Dolfinarium worden we bij de ingang nog even ‘ouderwets’ op de foto gezet en krijgen we een plattegrond mee om het park te verkennen. De vele paden die je kunt volgen zorgt ervoor dat we het hele park en de vele zeedieren allemaal zullen zien. Daarnaast staan er heel handig alle tijden op van de vele shows die er te zien zijn in het park. De kinderen zijn helemaal enthousiast want ze doen mee aan een heuse speurtocht en hebben een Dierpaspoort gekregen! Wat een goed idee om de kinderen continu te vermaken.

Dolfijnenshow

De grote show met de dolfijnen willen we natuurlijk niet missen, dit tijdstip wordt zelfs met een wekker in de telefoons gezet. We vallen gelijk met onze neuzen in de boter want het is voedertijd bij de zeehonden!Over het hele park is er van alles te ontdekken, zo zijn alle kinderen natuurlijk niet weg te slaan in de onderwaterwereld van het dolfinarium en staan ze oog in oog met de meest prachtige onderzeedieren.

Op het hele park zijn er meerdere speeltuinen met leuke thema’s aar de kinderen lekker kunnen uitrazen en wij op de bankjes kunnen uitrusten. Uiteraard zijn er op het park ook vele Kioskjes en of restaurants waar je lekker kunt eten en drinken. Daarnaast zijn de souvenirs winkeltjes natuurlijk niet over te slaan en krijgen alle kinderen van opa een prachtige dolfijnen knuffel als souvenir!

Voor diverse prijzen kun je ook echt in contact komen met de zeedieren. Mijn man zag het wel zitten om ‘even’ het water in te gaan met de dolfijnen. En zo wilde opa en oma ook wel een nachtje slapen bij de dolfijnen.Tijdens de betoverende show’s zijn de ohhs en de ahhs en vooral het grootse applaus wat de dieren echt enthousiast maakt oorverdovend. Een tip, wil je geen nat pak tijdens een show? Ga dan niet rij 1 zitten 🙂 dat deden wij namelijk wel en dat hebben we geweten! 

Al met al sluiten we de dag af met een etentje in het centrum van Harderwijk. De kinderen vallen in de auto naar huis in slaap en kunnen wij concluderen dat een uitje naar het Dolfinarium een echte aanrader is!

Lees meer over het Dolfinarium Harderwijk