Tour met camper

Ga mee op mijn prachtige roadtrip door Nederland

Ga mee op mijn prachtige roadtrip door Nederland, of jump snel naar de provincies waar ik je meer doorheen neem!

Friesland
Drenthe
Overijssel
Gelderland
Brabant
Limburg

Friesland

Op reis van Friesland naar Limburg, via de toeristische route zo’n 400 km te gaan! Ik startte mijn route op de symbolische plek Zwarte Haan, het startpunt van pelgrimspad Jabikspaad. Boven op de dijk waan je je op het dak van de wereld. Noordwestelijk strekt de Waddenzee zich schijnbaar eindeloos uit. Zuidoostelijk lijkt er geen eind te komen aan de Friese weilanden.

Over kleine weggetjes zette ik mijn reis voort richting het zuiden. Onderweg stopte ik in Leeuwarden voor een kop koffie op een gezellig terras in de binnenstad. Leeuwarden is een echte stad met interessante historie en leuke plekken om met de camper te staan.

Vanaf de Friese hoofdstad kon ik de snelweg op en maakte snel vaart naar de volgende provincie.

Drenthe

Wat is Drenthe een prachtig stukje Nederland! Bossen, heidevelden, hunebedden. Ik verlaat de snelweg om het wat dichterbij te kunnen bekijken.
Wist je trouwens dat Groningen ook een hunebed heeft? Die bewaar ik voor een volgende roadtrip.

Overijssel

In Overijssel trok ik weer naar het water. Ik had namelijk mijn makkelijk opblaasbare SUP mee! Geïnspireerd door de fantastische foto’s op Fotosquad.nl, speurde ik de waterkant af naar ijsvogels. Het gaat goed met de ijsvogel in Overijssel, dus ik verwachtte er zeker één te zien! Ten eerste overleven deze tere vogeltjes de winters de afgelopen jaren, omdat die niet lang koud waren. Ten tweede verbeterde Nederland de waterkwaliteit aanzienlijk, zodat de ijsvogel meer voedsel vindt.
Op naar de volgende provincie!

Gelderland

Ook in Gelderland zocht ik het water op, bron van al het leven. Op ondiep water kun je al snel suppen. Bovendien is het praktisch overal toegestaan in Nederland (behalve in afgeschermde natuurgebieden). Ik parkeerde de camper en wandelde met mijn SUP-spullen een stukje van de weg af. Het oppompen van mijn board is gelijk een stevige warming-up. Peddelen vereist niet per sé heel mooi weer, maar ik zorg er wel altijd voor dat ik niet koud word!
In gezellig Zutphen genoot ik van een voedzame lunch, zodat ik weer voldoende opgeladen was om naar de volgende provincie af te zakken.

Brabant

Als je de zachte g hoort, weet je dat je in Brabant bent! Deze provincie telt vier grotere steden:

  • Bosch
  • Breda
  • Tilburg
  • Eindhoven

In de meeste steden parkeer je eenvoudig op een P&R aan de rand van de stad. Genoeg ruimte voor de camper en ontspannen met de bus de bruisende drukte in!

Limburg

In prachtig glooiend Limburg maakte ik een wandeling op de Brussummerheide. Dit natuurgebied ligt op de grens met Duitsland en ik had inderdaad het gevoel in een bijna buitenlandse omgeving te zijn.
Tot slot eindigde ik mijn trip met een bezoek aan Maastricht, een heerlijke stad om te winkelen en op een terrasje te ontspannen! Wat is Nederland toch veelzijdig.