Op vakantie in Limburg

Dan moet je zeker een dag naar Mondo Verde gaan!

Zomervakantie naar Limburg

Ook al is de zomer qua weer nog ver te zoeken gaan wij er wel even tussen uit. Wij houden van Nederland! Alle provincies zijn prachtig, deze vakantie gaan we naar Limburg.

Mergeland, Krijtland wat is het hier prachtig.

Dagje uit naar Mondo Verde

Limburg kent vele pittoreske dorpjes waar je heerlijk kunt verdwalen in de natuur, grote steden met de mooiste winkels en pretparken. Wij kiezen voor een dagje Mondo Verde in Landgraaf. Als je een leuk dagje uit wilt voor jong en oud is dit een aanrader.

Dagje uit naar Leeuwarden

Familiepark Mondo Verde

In 2007 nam familie van der Honing het park over en maakte er een prachtig familiepark van met een grote diversiteit aan dieren en planten.

De bouwkunst van diverse landen is in allerlei wereldtuinen nagebootst inclusief dieren en planten uit de desbetreffende landen. Je gaat van Italië naar Japen en van Oostenrijk naar Rusland.

Je dwaalt door het park via een route die begint bij de tropische tuin waar een pracht aan planten en dieren vertoeft. Een gemakkelijke route en een offroad over stenen trappen.

Botanishce tuin

Ook loop je door een vogelparadijs en vind je er diverse woestijndieren met de mogelijkheid om ze her en der te voeren.

Tegen betaling kun je kleine hoeveelheden voer krijgen voor oa vogels, vissen en apen. Vooral de ringstaartmaki’s vinden de mensen erg interessant en springen dan ook zo op je schouder….

Niet echt mijn ding maar ik bleek wel 1 van de weinigen. Ook loop je door het foliesbos dit is een soort fantasiepark.

Wandelroute 11fountains

Allerlei bizarre beelden uit de Italiaanse, Franse en Duitse kasteeltuinen uit de 16e eeuw, zoals De Steen geworden Schreeuw (de Poort naar de Hel), Pegasus, Pan en de kolossale Posseidon.

Helemaal kolossaal is een ontmoeting met de 14 meter hoge reus van de Appennijnen deze is erg indrukwekkend.

bloemenpracht

Mondo Verde is een echt familiepark. Veel te zien maar ook te beleven en veel vertier bij de diverse attracties. Er is een waterbaan, zweefmolen, achtbaan en de nautic jet was erg in trek.

Hier wordt je hoog in de hemel omhoog getrokken en dan ga je vol gas weer naar beneden. Door het hele park heen is voldoende plek om even lekker te zitten en iets te eten of te drinken.

Ze hebben zelfs een all-in van pasta tot patat.

Kortom Mondo Verde is een leuke dag genieten.

Fijne vakantie! Monique

Lees meer over Mondo Verde