Een dag weg met de familie in Drenthe

Een dag vertoeven in Drenthe!

Het is weer eens tijd om een dagje weg te gaan met de familie. Dit keer gaan we naar de de provincie Drenthe. Zelf wonen we in de provincie Groningen, daarom is dit een prima afstand om te rijden om een dagje eropuit te gaan met het gezin of familie.
Deze keer gaan we namelijk niet alleen met ons eigen gezin van vijf maar ook opa en oma gaan gezellig mee.

Een dag weg met de familie

In totaal zijn we dus met zeven personen. Wat is dan leuk om te gaan doen? Wat is leuk voor jong en oud? WILDLANDS in Emmen zijn we al een aantal keren geweest en opa en oma twee weken geleden nog dus nee, dat wordt het niet. Plopsaland in Coevorden? Dat zouden de kinderen wel fantastisch vinden maar is voor de ouderen onder ons iets minder leuk. Na even wat speurwerk zijn we eruit. We gaan naar Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold! Het ideale uitje om de dag samen weg mee te beginnen en het is vandaag fantastisch weer dus ze kunnen lekker buiten spelen en wij kunnen gezellig even (bij)kletsen.

Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe

Bij aankomst worden we verwelkomd door een grote koe met een pluk gras in haar mond. We moeten wel goed zitten! De kinderen rennen gelijk het terrein op en beginnen met spelen. Wij gaan eerst even met opa en oma lekker op het terras zitten en nemen een goede kop koffie met een heerlijk appeltaartje erbij. Voor de kinderen bestellen we een groot glas ranja en kopen we wat snoepjes. Na ongeveer een half uurtje komen de kinderen aangerend voor hun glas ranja en wat lekkers. Dit geeft ons mooi de gelegenheid om hen te vertellen dat er ook een maisdoolhof is! Samen met opa en oma en de kinderen gaan we door het maisdoolhof. Het maisdoolhof is interactief gemaakt wat het dwalen door het mais extra leuk maakt! Gelukkig vinden we de uitgang en gaan de kinderen verder met spelen. Wij nemen nog een kopje koffie en roepen daarna de kinderen om verder te gaan met onze familiedag. Er staat namelijk nog meer op de planning!

Lees meer over De Drentse Koe

Wandelen in Drenthe

Mijn ouders zijn groot fan van wandelen en zij gaan dan ook regelmatig op wandeltocht door diverse provincies. In Drenthe hebben ze ook al diverse routes gelopen, op het Dwingelderveld, Schoonloërveld in Elp maar ook een leuke stadswandeling in Emmen hebben ze wel eens gelopen. Met de kinderen de natuur in is altijd een goed idee! Ze kunnen lekker ravotten in het bos en leuke spelletjes spelen en het bos is ook nog eens leerzaam! Na een uurtje in het bos wandelen is het toch ook nog tijd voor wat ontspanning en wij hadden nog een ander uitje gepland voor de middag waar ze wel erg heel blij van worden.

De Bonte Wever in Assen

Vanmiddag gaan we ook nog zwemmen! In de Bonte Wever in Assen welteverstaan. De Bonte wever is een redelijk groot zwembad voor jong en oud met een groot golfslagbad, buitenbad, glijbaan, peuterbad en een wildwaterkreek. Voor oma die erg van relaxen en warmte houdt zijn er diverse sauna’s waar ze naartoe kan gaan. Kortom de gehele familie vermaakt zich enorm.

De einde van de middag komt in zicht en wat hoort er nu altijd bij een dagje of middagje zwemmen? Juist, patat eten! Het mooie van de Bonte Wever is dat je in het zwembad diverse zit plekken hebt waar je kunt eten. Je bestelt je eten bij de counter en kiest een plekje uit. We smikkelen van de patat en snack en genieten na van de hele dag.

Lees meer over de Bonte Wever 

Hiermee sluiten wij onze dag met de familie af, maar wat een plezier hebben we gehad!

 

We kijken nu al uit naar de volgende keer!