De leukste uitjes op Ameland

Wat te doen op Ameland? Het eiland bij uitstek voor watersport, maar er is zoveel meer te beleven op Ameland.
 
De leukste evenementen op Ameland

Wat te doen op Ameland? Het eiland bij uitstek voor evenementen, maar er is zoveel meer te beleven op Ameland.
 
Wat te doen op Ameland

Wat te doen op Ameland. Voor een geslaagde korte of lange vakantie in eigen land stapt u op de boot naar Ameland!

Wat is er allemaal te doen op Ameland?

ameland-bootNa Texel, Vlieland en Terschelling is Ameland het vierde eiland op rij. Dit schitterende Waddeneiland beschikt over een totale strandlengte van maar liefst 27 km, hierdoor is het erg aantrekkelijk voor strandliefhebbers. In de duinen en over de stranden kunt u heerlijke wandelingen maken. Ideaal om lekker uit te waaien en even helemaal tot rust te komen. Langs de kust van het eiland kunt u ook prima fietsen over de aangelegde fietspaden.

Bezienswaardigheden op Ameland

In het Amelandse Hollum is het Reddingsmuseum ‘Abraham Fock’ gevestigd. In dit museum maakt u kennis met het eeuwenoude reddingswezen op Ameland. De paardenreddingsboot ‘Abraham Fock’ die nog tot 1988 actief was, is hier zowel van buiten als van binnen te bezichtigen. Ook zijn er in het museum allerlei voorwerpen te zien die schepen voor de kust van het eiland hebben verloren. Hier is meer informatie over musea op Ameland te vinden.

Dagje ontspannen?

Wilt u een dagje geheel ontspannen? Dan kunt u op Ameland terecht bij een sauna of beautycenter. Lekker genieten in een van de sauna’s, een gezichtsbehandeling ondergaan of wilt u zich laten masseren? Kunnen uw voeten wel wat aandacht gebruiken, boek dan eens een pedicure. U ziet het, er is van alles mogelijk op Ameland!

Overnachten

ameland-hotelOf u nu komt voor een lange vakantie of voor een kort weekendje weg, u wilt natuurlijk wel op een fijne plek overnachten. Op Ameland kunt u daarvoor bij verschillende hotels, campings en vakantieparken terecht. Voor wat grotere groepen zijn er mooie groepsaccommodaties te vinden. Kijk hier voor alle overnachtingsmogelijkheden.

Horizontoer

Medio augustus vindt het zeilend cultureel en muzikaal festival Horizontoer plaats. Vijf grote schepen met ongeveer 150 artiesten en vakantiegangers varen van Waddeneiland naar Waddeneiland. Dit unieke evenement van cultuur, theater en muziek mag u zeker niet missen! Meer evenementen op Ameland vindt u hier.

Kunstmaand Ameland

ameland-kunstmaandAl sinds 1997 is het elke november Kunstmaand op Ameland. Elke Kunstmaand heeft een eigen thema en de geëxposeerde kunstwerken zijn over het hele eiland verspreid. Er wordt niet alleen schilderkunst tentoongesteld maar ook fotografie, beeldhouwwerk, video-art en bijvoorbeeld glaskunst. Absoluut een cultureel hoogtepunt!

Bekijk ook:
Kinderuitjes op Ameland
Activiteiten op Ameland

Nog meer leuke ideeën en tips