Wat te doen op Ameland

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes en evenementen op Ameland!

Wat te doen op Ameland. Voor een geslaagde korte of lange vakantie in eigen land stap je op de boot naar Ameland!

Wat is er allemaal te doen op Ameland?

Na Texel, Vlieland en Terschelling is Ameland het vierde eiland op rij. Dit schitterende Waddeneiland beschikt over een totale strandlengte van maar liefst 27 km, hierdoor is het erg aantrekkelijk voor strandliefhebbers. In de duinen en over de stranden kun je heerlijke wandelingen maken. Ideaal om lekker uit te waaien en even helemaal tot rust te komen. Langs de kust van het eiland kun je ook prima fietsen over de aangelegde fietspaden.

Bezienswaardigheden op Ameland

In het Amelandse Hollum is het Reddingsmuseum ‘Abraham Fock‘ gevestigd. In dit museum maak je kennis met het eeuwenoude reddingswezen op Ameland. De paardenreddingsboot ‘Abraham Fock’ die nog tot 1988 actief was, is hier zowel van buiten als van binnen te bezichtigen. Ook zijn er in het museum allerlei voorwerpen te zien die schepen voor de kust van het eiland hebben verloren.

Leestip: Lees een leuke Blog over een weekend op Ameland!

Dagje ontspannen?

Wil je een dagje geheel ontspannen? Dan kun je op Ameland terecht bij een sauna of beautycenter. Lekker genieten in een van de sauna’s, een gezichtsbehandeling ondergaan of wil je je laten masseren? Kunnen je voeten wel wat aandacht gebruiken, boek dan eens een pedicure. Je ziet het, er is van alles mogelijk op Ameland!

Overnachten

Of je nu komt voor een lange vakantie of voor een kort weekendje weg, je wilt natuurlijk wel op een fijne plek overnachten. Op Ameland kun je daarvoor bij verschillende hotels, campings en vakantieparken terecht. Voor wat grotere groepen zijn er mooie groepsaccommodaties te vinden.

Horizontoer

Medio augustus vindt het zeilend cultureel en muzikaal festival Horizontoer plaats. Vijf grote schepen met ongeveer 150 artiesten en vakantiegangers varen van Waddeneiland naar Waddeneiland. Dit unieke evenement van cultuur, theater en muziek mag je zeker niet missen!

Kunstmaand Ameland

Al sinds 1997 is het elke november Kunstmaand op Ameland. Elke Kunstmaand heeft een eigen thema en de geëxposeerde kunstwerken zijn over het hele eiland verspreid. Er wordt niet alleen schilderkunst tentoongesteld maar ook fotografie, beeldhouwwerk, video-art en bijvoorbeeld glaskunst. Absoluut een cultureel hoogtepunt!

Lees op de website van VVV-Ameland de agenda van Ameland en geniet van dit eiland!

TVTAS

Naast Ameland zijn er nog 4 waddeneilanden die in Nederland ook bekend staan als TVTAS. Op deze eilanden valt er genoeg te beleven!

Lees meer over de waddeneilanden;