Wat te doen in Groningen

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes in Groningen, maar ook de leukste evenementen!

Wat te doen in Groningen. Samen met Friesland en Drenthe vormt Groningen het noorden van Nederland. Groningen staat bekend als een oergezellige stad met een ruim aanbod aan uitgaansmogelijkheden.

Wat is er allemaal te doen in Groningen?

Een goede bereikbaarheid en de toeristische trekpleisters dichtbij elkaar, maken Groningen bij uitstek geschikt voor gezinnen en alleenstaanden. Het is dan ook niet vreemd dat Groningen enkele jaren geleden is bestempeld tot ‘Beste Binnenstad van Nederland’!

Musea en bezienswaardigheden

De Martinitoren is absoluut de moeite waard om te beklimmen. Ook het Groninger Museum is een kunstwerk op zich. Het hele jaar door zijn hier tal van spraakmakende kunstexposities te bewonderen. Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie en interessante musea in Groningen te vinden, hier vindt u een overzicht. Ook vesting Bourtange is een belevenis op zich. In dit prachtige vestingstadje waant u zich in het jaar 1741!

Uitgaan

wat te doen in groningen cafeVoor gezellig uitgaan kunt u in Groningen kiezen uit meer dan 160 cafés, verschillende discotheken en vele terrasjes. Ook voor de nieuwste films moet u in Groningen zijn. De bekende Hollywoodfilms bekijkt u bij Pathé, voor de betere film kunt u terecht bij ForumImages. Kijk hier voor een overzicht van de leukste Groningse uitgaansgelegenheden.

Andere uitjes in Groningen

Bent u op zoek naar een leuke workshop? Dan bent u in Groningen ook aan het goede adres. U vindt hier onder andere creatieve en culinaire workshops. In Groningen vindt u ook leuke winkels of woon-webwinkels waar u bijvoorbeeld mooie woonaccessoires kunt vinden.

Omgeving

Wat te doen in een van de omliggende dorpen van Groningen? Ook daar valt voldoende te beleven. Zo kunt u met uw familie, vrienden en collega’s een solextoertocht maken door het Groninger landschap. Bovendien kunt u in de provincie Groningen heerlijk fietsen, boerengolf spelen, uitwaaien in het uitgestrekte Lauwersmeergebied en fluistervaren in het Marenland.

Uitjes voor kinderen

Er zijn in Groningen ontzettend veel leuke dingen te doen met kinderen. Wat dacht u van een bezoekje aan de bekende zeehondencrèche in Pieterburen? Ook familiepark Nienoord zorgt voor een onvergetelijke dag vol lol, de kinderen genieten daar van de kinderboerderij, het stoomtreintje, de overdekte apenkooi en de lange glijbanen. Erg leuk voor kinderen (en hun familie) is ook het Noord zeeaquarium in Delfzijl. Kijk hier voor nog meer leuke kinderuitjes.

Evenementen in Groningen

In januari vindt elk jaar het gecombineerde muziekfestival Eurosonic Noorderslag plaats. Dit is dé plek om de bekende bands van morgen te ontdekken! Zeer bekend is ook het jaarlijkse 11-daagse Noorderzonfestival; een bijzondere combinatie van muziek en cultuur voor jong en oud in en rond het mooie Noorderplantsoen. Het bekendste sportevenement is natuurlijk de 4Mijl van Groningen. Dit hardloopevenement wordt al meer dan 25 jaar georganiseerd en trekt elk jaar duizenden deelnemers en bezoekers. Een evenement dat u niet wilt missen!

Er gaat niets boven Groningen!

Evenement of uitje toevoegen?

Wilt u informatie over het plaatsen van uw uitje, evenement of heeft u een klacht?

Neem contact op
T: 0594-555013
E: info@wattedoenvandaag.nl