Wandelen in het Norgerbos

Wandelen door de bossen in Norg.

Wandelen door het bos

Je kunt echt overal gaan wandelen, vooral tijdens de paasdagen of een extra vrije dag kiezen we massaal voor een goede wandeling in het bos.

Ieder bos in Nederland heeft wel iets te vertellen, de grote bomen staan er al jaren al dan niet een eeuw.

Tegenwoordig zijn veel bossen ook educatief ingericht voor als je met kinderen door het bos wilt wandelen. Zo houden ze het langer uit en is het gezelliger. Er zijn kabouterpaden, puzzeltochten door het bos, wetenswaardigheden genoeg en wandelroutes met leuke activiteiten.

Wandelen door het Norgerbos

Wij zijn vandaag in de vroegte al in het Norgerbos. Norg ligt in de provincie Drenthe. Norg is een dorp in de gemeente Noordenveld. Norg is heel bosrijk en altijd genoeg te doen. Er zijn jaarlijks diverse jaarmarkten en festivals te beleven.

Wandelen in de bossen door Norg kan vanaf vele punten. Wij parkeren de auto tegenover de Norgerberg. We halen een lekker koffie to go en wandelen direct het bos in.

Het bord bij de ingang van het bos verteld ons over Het natuurpad Langeloërduinen en het Struin- en Duin-Pad.

slak in het norgerbos

De Struin- en Duin belevingspad is een 1,5 km familie – doe pad. Je kunt ook de educatieve wandeling van 2 of 3 kilometer wandelen door de bossen van Norg. Het startpunt van de wandeltochten is vanaf de parkeerplaats.

Wij kiezen voor het belevingspad. Vanaf het begin zien we groene bordjes van het IVN. IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is.

Lees alles over het IVN

Het pad is erg leuk! Je komt van alles tegen. De leuke activiteiten (schommelen en luieren), de informatie over interessante weetjes (zoals de pukkel op de boom) over het bos en de bomen in Norg.

Het belevingspad is erg afwisselend. Je kunt er bijvoorbeeld de hoogte van de bomen meten en als de boswachter er is naar een mooi verhaal luisteren over het eeuwenoude bos.

 

Tip: Oerbellen via de praatpaal, dit is heel erg bijzonder!

Al klimmend en klauterend over de grote boomstammen, ben je binnen no-time een uur verder in het bos. Deze wandeling doet iedereen goed en het maakt niet uit of je even van het Struin- en Duin-Pad af bent.

Je ziet zoveel in dit bos, en je komt zo weer op het juiste pad terecht!

Niemand verdwaalt in het Norgerbos. Je komt er altijd weer uit!

Het wordt inmiddels al gezellig druk in het bos. De honden spelen met elkaar en ouders met kinderen zijn allemaal op ontdekkingstocht in de bossen van Norg.

Na afloop een lekker ijsje of koffie met appelgebak halen bij het bospaviljoen, dat heb je na deze wandeling zeker wel verdient!

Lees alles over het Struin en Duinpad op IVN