De leukste uitjes in Friesland

Wat te doen in Friesland? De provincie bij uitstek voor watersport, maar er is zoveel meer te beleven in Friesland.
 
De leukste evenementen in Friesland

Wat te doen in Friesland? De provincie bij uitstek voor evenementen, maar er is zoveel meer te beleven in Friesland.
 
Wat te doen in Friesland

Wat te doen in Friesland. De provincie Friesland is dé plek voor watersport samen met de provincie Zeeland. In de winter hopen op De Elfstedentocht, die zomers tijdens grote evenementen afgelegd wordt per fiets, te voet, met de boot of op de motor.

friesland-kaart

Waddeneilanden

Wat te doen in Friesland. Behalve op en aan de Friese Meren kunt u ook heerlijk uitwaaien op de Waddeneilanden Ameland, Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog. Met de veerboot vanaf Harlingen, Holwerd en Lauwersoog bent u er in no time.

Uitjes in Friesland

Wat te doen in Friesland. In het Friese Workum staat Het Jopie Huismanmuseum. Hier vindt u de realistische schilderijen van de bekende kunstenaar, oud ijzer- en lompenkoopman Jopie Huisman. Vind hier meer informatie over dit museum en andere musea.

Nog meer uitjes

friesland-badOok kunt u in Friesland lekker (online) winkelen. Voor al uw woonaccessoires moet u eens kijken bij de woon-webwinkels. Bent u toe aan een middag genieten? Dan kunt u eens een bezoek brengen aan een beautycenter. Hier kunt u genieten van de sauna’s, baden of van een massage.

Wilt u een middag creatief bezig zijn met uw vriendinnen of collega’s? Volg dan één van de leuke workshops. Er zijn genoeg leuke uitjes te vinden in Friesland voor jong en oud!

Uit eten in Friesland

Gerechten met cranberry’s en de sterke drank Berenburg zijn kenmerkend voor Friesland. Verscheidene restaurants hebben typisch Friese streekgerechten op het menu, zodat u met de bijzondere smaak van deze streekgerechten kennis kunt maken.

Tip: Prinsheerlijk uit eten in Restaurant Ús Heit in Leeuwarden. Bekijk hier het arrangement.

Voor en met kinderen

Voor de allerkleinsten is het Speelpark Sanjesfertier in Zwaagwesteinde een waar speelparadijs. Zowel binnen als buiten kunnen de kinderen zich heerlijk uitleven. Er is een grote apenkooi, een klimpyramide, een westerntrein en zelfs een botenbaan. Bekijk hier de leukste kinderfeestjes en speeltuinen in Friesland.

Sneekweek uitjes

friesland-sneekweekSinds de jaren dertig vindt jaarlijks de Sneekweek plaats. Dit 6-daagse zeilevenement trekt jaarlijks in augustus bijna 1000 boten uit binnen- en buitenland naar het Sneekermeer. In Sneek heerst die week een uitgelaten feeststemming. Behalve zeilwedstrijden worden er nog meer aardige festiviteiten georganiseerd en is er een leuke kermis.

Oerol Festival

Het Oerol Festival is een jaarlijks terugkerend 10-daags locatietheater en landschapskunstenfestival op het eiland Terschelling. Tijdens dit bijzondere evenement staan cultuur, natuur en experiment centraal. Jaarlijks trekt Oerol zo’n 55.000 bezoekers.

In Friesland kan een ieder volop genieten van watersport, kunst en cultuur en … lekker eten!

Bekijk ook:
Kinderuitjes in Friesland
Activiteiten in Friesland

Nog meer leuke ideeën en tips