Wat te doen in Friesland

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes in Friesland, maar ook de leukste evenementen!

Wat te doen vandaag in Friesland. Friesland telde in 2018 ruim 660.000 inwoners. De hoofdstad is Leeuwarden. Naast het Nederlands praten de meesten inwoners in de provincie Fries. Friesland wordt begrensd door Groningen en Drenthe, in het zuiden door Overijssel en Flevoland.

Wat te doen in Friesland?

De provincie Friesland is dé plek voor watersport samen met de provincie Zeeland. In de winter hopen op De Elfstedentocht, die zomers tijdens grote evenementen afgelegd wordt per fiets, te voet, met de boot of op de motor.

Bekijk alle uitjes in Friesland

Waddeneilanden

Behalve op en aan de Friese Meren kunt u ook heerlijk uitwaaien op de Waddeneilanden

Met de veerboot vanaf Harlingen, Holwerd en Lauwersoog bent u er in no time, en er is altijd heel veel te doen op de eilanden!

Uitjes in Friesland

In het Friese Workum staat Het Jopie Huismanmuseum. Hier vindt u de realistische schilderijen van de bekende kunstenaar, oud ijzer- en lompenkoopman Jopie Huisman. Er zijn uiteraard nog meer musea in Friesland.

Gaat u graag naar het theater? In Friesland zijn er meerdere theaters met allen een zeer uitgebreid programma. Het hele theaterseizoen spelen er grote diversiteit een voorstellingen en ook de lokale artiesten treden er graag op.

Trek er op uit in Friesland!

Nog meer uitjes

Ook kunt u in Friesland lekker winkelen in de kleine en grote steden. In Heerenveen kunt u uitgebreid shoppen en in Gorredijk vind u leuke boetiekjes. Bent u toe aan een middag genieten? Dan kunt u eens een bezoek brengen aan een beautycenter. Hier kunt u genieten van de sauna’s, baden of van een massage.

Wilt u een middag creatief bezig zijn met uw vriendinnen of collega’s? Volg dan één van de leuke workshops.

Er zijn genoeg leuke uitjes te vinden in Friesland voor jong en oud!

Uit eten in Friesland

Gerechten met cranberry’s en de sterke drank Berenburg zijn kenmerkend voor Friesland. Verscheidene restaurants hebben typisch Friese streekgerechten op het menu, zodat u met de bijzondere smaak van deze streekgerechten kennis kunt maken.

Lees leuke tips om uit eten te gaan in Friesland

Voor en met kinderen

Voor de allerkleinsten is het Speelpark Sanjesfertier in Zwaagwesteinde een waar speelparadijs. Zowel binnen als buiten kunnen de kinderen zich heerlijk uitleven. Er is een grote apenkooi, een klimpyramide, een westerntrein en zelfs een botenbaan. Bekijk hier de leukste kinderfeestjes en speeltuinen in Friesland.

Sneekweek uitjes

Sinds de jaren dertig vindt jaarlijks de Sneekweek plaats. Dit 6-daagse zeilevenement trekt jaarlijks in augustus bijna 1000 boten uit binnen- en buitenland naar het Sneekermeer. In Sneek heerst die week een uitgelaten feeststemming. Behalve zeilwedstrijden worden er nog meer aardige festiviteiten georganiseerd en is er een leuke kermis.

Oerol Festival

Het Oerol Festival is een jaarlijks terugkerend 10-daags locatietheater en landschapskunstenfestival op het eiland Terschelling. Tijdens dit bijzondere evenement staan cultuur, natuur en experiment centraal. Jaarlijks trekt Oerol zo’n 55.000 bezoekers.

In Friesland kan een ieder volop genieten van watersport, kunst en cultuur en … lekker eten!